Begrebet "second breakfast" er noget jeg praktiserer i stor stil, når jeg har sene mødetider på studiet. Desværre har dette modul budt på ubehagelige mange tidlige morgener, så da jeg endelig havde en formiddag for mig selv i sidste uge, så blev den udnyttet. Til second breakfast for fuld skrue.
Lækre, svampede muffins. Perfekt til et blodkogt æg og en langsom kop kaffe i forårssolen. Måske et friskpresset glas juice "on the side"? Jeg er fan af sådanne formiddage. Med god tid til at vågne, gøre sig klar til dagen og få fyldt maven med lutter gode sager. Flere af dem, tak!
Men jeg skal kigge langt, for næste uge er endnu en omgang morgentravlhed og faktisk bare pakkede dage til randen. Præsentation, konferencedag og 3 dages camp på studie. Mere om den senere..
Heldigvis har jeg haft en weekend lige efter mit hoved. Den skulle egentlig været brugt på en smule eksamenslæsning, praktiske gøremål og I ved...ikke meget sjov og ballade.
Men sådan skulle det ikke gå, for i stedet har jeg gået en masse ture - både i regn og sol, puttet ekstra meget i sofaen og fået trænet klø-armen! Vi fik nemlig weekendbarn på besøg. Den lækreste, brune gravhund :) Hold op, det er ubeskrivelig rart at have dyr i huset igen - det er savnet ! Desværre er det allerede ovre og Emma er hjemme igen... mens jeg bare glæder mig endnu mere til, at jeg får en ny ven når sommeren ankommer.
Indtil da sætter jeg tænderne i den gigantiske kanelsnegl som søndagsbagningen bød på, trøstespiser lidt...uden der er en slambert, som glor sulten på mig ;)
Ingredienser
- 3,5 dl græsk yoghurt 10%
- 0,25 dl akaciehonning
- 0,5 dl olie
- 1 æg
- 4 dl hvid hvede
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 100 g revet cheddar
- 1 tsk smoked paprika
- ½ tsk stødt chili
- ¼ tsk cayennepeber
Sådan gør du
- Pisk yoghurt, honning, olie og æg sammen.
- Bland de tørre ingredienser undtagen cheddar sammen i en anden skål og sigt dem i de våde.
- Pisk/rør det hele sammen til en jævn masse. Vend cheddarosten i.
- Fordel dejen i muffinsforme (små eller almindelg).
- Bag dem ved 180 grader i ca. 15/20 minutter.
- Afkøl på en bagerist.
- Når de er afkølet kan de toppes med græsk yoghurt eller skyr.
Noter
Sysleren
Jeg kan blive helt ærgerlig over, at jeg slet ikke kendte begrebet second breakfast, dengang jeg læste og havde mulighed for det. Måske er det også mere, når muligheden ikke er der så ofte, at det bliver noget helt særligt. Det er i hvert fald en af de ting, jeg glæder mig mest til ved snarlig orlov.
Sådan en cheddarmuffin ville nu også være god om eftermiddagen. Mums.
Loui&bearnaisen
Ej, det er bestemt en fejl du ikke kendte det - godt du kan tage revanche på orloven ;) Jep, de duer også både til frokost, eftermiddag og som tilbehør til en salat til aftensmaden....der var alt for få "second breakfast" til jeg kunne nå at spise dem alle, så de er afprøvet på andre måltider ;)
Nadja - Cinnamon, please
De ser virkelig gode ud!
Og ja, intet bedre end lange morgener! :)
// Nadja
Loui&bearnaisen
Tak :) Lige præcis - især med forårssol ind af vinduerne :)