Auberginesalat med kikærter og parmesan er dejligt tilbehør til aftensmad. Nap den nemme og lækre opskrift på aubergine tilberedt på panden her.
Mens det her indlæg lander i den virtuelle verden, spiser jeg mig tyk i chokoladelagkage med chokoladeganache, hindbær og flødeskum.
Skyller ned med kaffe og frydes over min længesavnede bette bror kan tage et par dage fri fra teenagelivet på efterskole. Påskeferien er endelig over os alle!
Den bruges på familiehygge for fuld skrue. 3 dage med påskefrokoster og middage med hvad der til hører. En tur ud i det blå, når vi nok også - bare lige for at få plads i maven til både tarteletter og lammesteg. Tunfromage og fyldte æg. Jo, når vi mødes, så spises der.
Lige indtil vi revner :)
Heldigvis har de sidste par dage været til den grønne side med masser af lækker salat. Blandt andet denne sag;
Auberginesalat med kikærter.
Auberginer er fabelagtige gode og jeg kunne spise dem hele tiden og igen. Så når mit øje skuer en mulighed for den lilla dame, så går der ikke mange timer før hun lander på bordet. Og i min mave.
Jeg spædede op med hjertesalat, kikærter og kikærter.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Så mangler du et skud "af de varme lande", så smider salaten her dig til de himmelstrøg for en stund.
Tilberedning af aubergine:
Jeg tilbereder de her på panden, men er du til den helt nemme "pas-dig-selv"-løsning, så kom aubergineskiverne i ovnen ved 180 grader. Eller grill dem, så de får fine striber og endnu mere smag. Uanset hvordan du tilbereder aubergine til salaten, så dur det.
Tilbehør til salat med aubergine:
Grillet kød eller laks er perfekt til auberginesalaten. Du kan også gå vegetarisk og servere den med en salat og godt brød.
Ekstra topping på auberginesalat:
En bunke god feta smuldret på toppen... og måske lidt saltede mandler - det vil være helt genialt.
Auberginesalat med kikærter og knas
Ingredienser
- 2 auberginer
- 0,5 dl olivenolie
- 2 hjertesalat
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- saft af ½ citron
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- salt/peber
- 2 spsk nigellafrø
- 2 spsk sesamfrø
- 1 håndfuld finthakket persille
- 50 g parmesanost i strimler
Sådan gør du
- Del auberginerne på langs og skær dem i både.
- Vend dem i olivenolie.
- Steg dem på en pande (evt. med lidt mere olie) indtil de er gyldne og møre (ca. 10-15 minutter).
- Tag dem af panden og kom dem på fedtsugende papir. Drys med groft salt.
- Bræk hjertesalaten i grove stykker og fordel den på et stort fad.
- Kom de stegte auberginer ovenpå og dernæst kikærterne.
- Rør en dressing af citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
- Hæld dressigen ud over salaten.
- Drys nigellafrø, sesamfrø, persille og parmesan på toppen.
- Server straks (evt. med lidt smuldret feta på toppen)
Camilla
Mmmmmmh... hvor ser det bare dejligt ud!! Kikærter og aubergine ER bare 'a match made in heaven' :)
Kh Camilla
http://www.copenhagenbyme.com
Loui&bearnaisen
Præcis ;)
Helle NG
Uhm, jeg ELSKER også auberginer - og kikærter og den sags skyld... så den her salat er klart på listen over det, der skal laves snarest! :)
Loui&bearnaisen
Arhmen, det er altså også bare den bedste grøntsag :D Kan kun anbefale salaten - den kan få alle andre til at blegne ;)