Den her post bliver skriblet siddende ved min nye skrivebord. I hjertet af Aarhus, lige der på den fineste gade. En af goderne ved, at være studerende i praktik er nemlig gratis kontorfællesskab inklusiv både kaffe, baggård og bragende solskin her i Aarhus.
Og det er altså bare guld værd når noget skal for hånden...for selvom jeg synes det er nok så hyggeligt med en god joggingbuks og gryntende hundeselskab i de hjemlige gevandter, så duer det bare at komme ud og se verden. Bare nogle timer om dagen.
[yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste [/yellowbox]
Så her sidder jeg plantet. Spiser en af de her bønne-boller fra forleden. Endda stadig lækre og saftige. Hurra! Og prøver at se ud som om jeg laver noget ;) Ej, det sker en masse pt. og jeg prøver at strukture en smule. Bestemt ikke min stærkeste side det med systematik og struktur. Men så er det jo godt at bønnebollerne er fyldt med protein fra bønner, som helt sikkert kan styrke lidt på det hele ;)
Ja, jeg venter....
Drikker lidt kaffe...
Og venter....
Hvor længe mon det tager før sådan et kedeligt struktur-gen vokser frem? Jeg må nok hellere snuppe en bolle med bønner til, bare lige for at fylde nok protein på kroppen ;) Og en birkes eller 2 mere mellem tænderne, som jeg kan blotte på vej hjem i bussen!
[yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste [/yellowbox]
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 dåse butterbeans, drænet, skyllet og moset
- 2 spsk birkes
- 1,5 dl rugmel, eller anden grov meltype
- 6-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Smuldr gærren i lunken vand og rør så det opløses.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen rigtig godt sammen.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
- Kom med 2 spiseskeer "klatter" af dejen på en bageplade med papir.
- Lad bollerne hæve ca. 30 minutter.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Afkøl på en bagerist.
Louiogbearnaisen
Hej Stinna,
Alle mine opskrifter er selvudviklede, medmindre andet er nævnt i den enkelte opskrift. Alt andet vil være uetisk og virkelig dumt - især i betragtning af, at alt kan findes på internettet!
Umiddelbart når jeg sammenligner opskrifterne, er de ikke ens andet end at de begge er basis brødopskrifter, som langt de fleste brød kan bages udfra. Desuden bruger jeg ikke skyr, hørfrø, sukker eller samme mængde mel som i din opskrift.