Lækker og nem forårssalat med forårs grøntsager. Brug asparges og spidskål i en nem, grøn salat som passer til aftensmad. Få opskrift på den lækre grønne salat her.
Da jeg var hjemme i påsken stod en af dagene på påskemiddag hos Mutter. Jeg stod for salaten. Og ligeså så afslappet jeg var omkring den, ligeså frustreret var min Mutter gennem hele ugen op til.
Hun er planlægningstypen, jeg er... i Netto kl. lukketid dagen inden påskelukket! Det der med menuplanlægning er bare ikke noget jeg kan sætte mig op til en uge før tid - vi når det jo nok, ikke ;)
Well, jeg nåede det. Endda med hele to rare forårssalater. For hey, når man først går i inspirations-mood, så er det svært at begrænse sig :)
Asparges var hovedingrediensen i begge salater og du kan faktisk finde de danske netop nu. Haps, dem er jeg svært glad for. Første forårssalat jeg smider opskriften på er en grøn salat, som smager ligeså godt, som den er pæn.
Forårssalat med asparges og spidskål
Forårssalaten er er lavet med asparges, spidskål og ærter - vendt med en nem og skøn dressing, som lige samler det hele.
Er du ikke til karse eller dild, så kan du sagtens udelade dem i salaten. Eller erstatte med persille, som også er rigtig lækkert sammen med asparges og spidskål.
Det samme med hvidvinseddike. Har du ikke den på lager, så kan du bruge æbleeddike eller citronsaft.
Og hvad skal du servere salaten til?
Sådan en lækker forårssalat er perfekt tilbehør til aftensmad og passer til det meste. Også hvis du er ude i en hjemmelavet tærte, som jeg har været i fuld gang med i den sidste tid. Lige nu kan du nemlig snuppe min e-kogebog med lækre tærter.
Forårssalaten, den får du herunder:
Forårssalat med asparges, spidskål og ærter
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 bundt grønne asparges
- 300 g sukkerærter
- 2 dl grønne ærter
- 1 bakke karse
- 1 dusk dild, friskhakket
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk akaciehonning
- 2 spsk god mayo
- salt/peber
Sådan gør du
- Snit spidskål i tynde strimler.
- Knæk bunden af aspargesene af og skær dem i 1 cm skrå stykker.
- Snit sukkerærterne på skrå.
- Bland spidskål, asparges, sukkerærter, ærter, karse og dild sammen.
- Pisk olivenolie, eddike, honning, mayo, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
- Bland dressingen med salaten.
- Server.
Astrid
Hej
Hvad er en "dusk" dild? Et helt bundt eller bare hvad man kan holde mellem tre fingre, mens man klipper det?
Mvh
Astrid
Loui&bearnaisen
Hej Astrid
Det er bare en klassisk tot fra supermarkedet - Ca. 1,5-2 dl :)
Lenette Gammelgaard
Spørger måske dumt men hvad er en god mayo er det en hjemmelavet for 2 spsk eller kan man bruge noget andet:)?
Louiogbearnaisen
Hej Lenette,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Den bedste mayo er selvfølgelig den hjemmelavede, men ellers så vælg bare den, du bedst synes om :-)
Hav en skøn dag!
Susanne Poulsen
Meget, meget delikat. Havde lavet den til stor familiefest og mange bad om opskriften, mums og tak..
Susanne Poulsen
Den er så lækker, fik stor ros til en familiesammenkomst og mange bad om opskriften, mums
Susanne
Hej!
Hvor mange mennesker vil du sige opskriften er til?
Hilsen Susanne :)
Lena
Kan man erstatte dild med et andet krydderi? Har flere i husstanden som ikke kan li' dild.
Louiogbearnaisen
Hej Lena,
Ja, det kan du sagtens - vælg en krydderurt, I kan lide og brug den i stedet for :-)
Fortæl os gerne om resultatet