Efter at have været gennem diverse supermarkeders deli's og måltidssalater i grøntafdelingen, så længes jeg noget så forfærdelig efter en frisk, hjemmelavet salat. Med sprøde grøntsager, smagfulde proteiner og en dressing, som ikke drukner alt andet. Det er altså luksus, når man har været gennem takeaway-helvede den sidste uge.
Det gik jo således at vores gulv skulle slibes. Og lakeres. Flere gange. Ingen adgang til køkken. Ingen adgang til køleskab i en uge! (Jeg venter stadig).
Velkommen til Århus og omegn bud på takeaway - der virkelig halter, når man ikke bor i den inderste midtby. Efter flyttedage, som også bød på pizza var kroppene ret medtaget og vi jagtede et alternativ. Et lidt mere nærende. Så selvom der endelig har sneget sig både salater, smørrebrød og to-go produkter ind i supermarkederne, så er der langt vej igen. Kvaliteten er simpelthen tarvelig. Ikke engang kæresten, som ser lige lukt gennem fødekvalitet til daglig, kunne ikke lade være at blive en smule bitter. Hvor svært kan det være? Friske råvarer. Lidt mindre snask til at skjule det hele. Det burde være nemt. Vi giver gerne den 20'er mere.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Anyway, ikke mere brok. I en sen nattetime var vi enige om at starte en biks selv - med udbringning ;)
Indtil da må du nøjes med opskriften på en frisk sag, som er både mættende og smagfuld Ligesom en måltidssalat skal være. Man kan efterhånden få blandede salater i mange variationer. Hurra! Jeg bruger dem ret ofte, da de lige passer til 2xsalat og dermed undgår jeg, at indkøbe 4 forskellige salater, som når at rådne i køleskabet. Lidt credit skal detailhandelen have ;)
Spis salaten med groft brød eller til et stykke grillet kylling.
Ingredienser
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 5-6 radiser
- 4-5 cocktailtomater
- 1 pakke blandet salat, her; feldsalat, Frisée, Rucola, Radiccio
- 150 g bacon
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 tsk tørret basilikum
- ½ finthakket hvidløg
- Salt/peber
Sådan gør du
- Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
- Skyl og skær radiserne i tynde skiver.
- Skrab indmaden ud af tomterne og skær kødet i tern.
- Riv salaterne i mindre stykker.
- Pisk olivenolie, balsamico, basilikum, hvidløg, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
- Vend dressingen med kikærter og lad dem marinerede et par minutter.
- Bland salat, radiser, tomater og kikærter sammen.
- Bræk baconen i mindre stykker og fordel den ovenpå salaten.
- Server.
Nicla
Hejsa.
Jeg vil bare lige sige at den her er super god. Jeg er ellers ikke så god til at spise salater men jeg lavede den her i aftes og den er kanon god. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang! :)
Anja
Ser virkelig appetitligt ud på en dejlig rustik måde !
Loui&bearnaisen
Tak - den er også god :)