• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madbrød

    Focaccia med havsalt og timian

    Af Louise | Leave a Comment

    focacciaJeg har søgt med lys og lygte efter definitionen på "Focaccia" uden egentlig at blive ret meget klogere. Det nærmeste jeg kom var

    Et firkantet brød som ligner pizza struktur og stil - ofte med krydderurter, olivenolie og salt på toppen

    Da jeg ikke har en italiener gemt i kælderen, som kan oplyse mig og alverdens forskelligheder på brød - må jeg tage til takke med den gode amerikanske google. Så med bedste valide kilde i baghånden har du her opskriften på focaccia! Eller i hvert fald det brød jeg smækkede sammen til en grill-aften ;)

    Jeg var ret opsat på at lave et helt snor-rundt brød - lidt æstetiker er man vel. Så frem med de store udstikkere og spild af dej. Men pænt blev det da ;)

    Og forrygende til kold hvid vin, dip og grill. I det lækreste, tidlige sommervejr.

    Har du fået grillet?


    🍴 Opskrift

    Focaccia med havsalt og timian

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter

    Ingredienser

    • 15 g gær
    • 3 dl vand
    • 1 spsk salt
    • 2 spsk olivenolie
    • 2 dl durummel
    • 6 dl tipo 00
    • 2 spsk olie til skålen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie og durummel.
    • Kom tipo-melet i lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
    • Dejen æltes til den er smidig og glat – det tager ca. 8 min.
    • Smør skålen med olie og kom dejen i.
    • Dæk til med madfilm og lad dejen hæve ca. 3 timer.
    • Smør 2 springforme med lidt olie - kun siderne, ikke bundene.
    • Rul dejen ud til en tynd plade på en bageplade.
    • Sæt springformene ovenpå og tryk 2 cirkler ud. Fjern overskydende dej.
    • Pensl med olivenolie og drys med timian og groft salt.
    • Bag ved 250 grader i ca. 10-15 minutter. Afhængig af tykkelses på foccacierne.
    • Tag dem ud og fjern springformene.
    • Afkøl lidt og spis straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen