Dagene fløj afsted i det tyske og den er en smule medtaget Louise som er hjemvendt. Glad, men træt. Især meget begejstret for mine indkøb af proviant, som inkluderer 5 kg blandede nødder, 1 kg mandel, 1 kg hasselnøddemel, for ikke at tale om pinlige mængder chokolade. Nåhr ja, og så det løse.... Den bette bil var fyldt til randen og kæmpede med overvægt. Men hjem kom vi. Hvor virkeligheden ramte ufattelig hårdt igår! 3 dage og gabende tomme flyttekasser - flytningen overhaler os indenom.
Så for at lette lidt på nedpakningen blev jeg jo nødsaget til at kaste mig ud i brug af den indkøbte proviant hurtigst muligt. Nødder, chokolade? Jo tak, det kunne da kun blive en granola. En syndig en af slagsen, som jeg regner med skal give mig et snack-spark, når jeg sætter turboen ind de næste dage.
Jeg har før lavet en udgave med double chocolate og det var da også den opskrift jeg bryggede videre på. Lidt flere nødder og den lækre muscovado-sirup landede i dyngen af godter. Skal jeg bare sige...granolaen blev intet mindre end himmelsk. Er rent flytte hit ;)
Jeg brugte Actifryen til at bage granolaen - 6 minutter, så var den klar (!), men ellers kan ovnen sagtens bruges. Bare husk at rod godt rundt indimellem, ellers brænder kakaoen til det uspiselige.
Og så er det bare at beslutte hvor meget chokolade du kan få dig til at smide i ;) ...her skal den angivet mængde i opskriften bare tages med et gran salt - jeg prøvede at være moderat, men granoalen kan sagtens trække en smule mere... eller den dobbelte mængde ;)
Ingredienser
- 150 g grovvalsede havregryn
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 50 g valnødder
- 50 g pekannødder
- 2 spsk kakao
- ¼ tsk salt
- 2 spsk mørk muscovadosirup
- 4 spsk neutral olie
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk vand
- 75 g mørk chokolade, groft hakket
Sådan gør du
- Bland havregryn, nødder, kakao, vaniljesukker og salt sammen.
- Tilsæt olie, vand og sirup og rør det hele godt sammen.
- Bred granolaen ud på en bageplade med bagepapir
- Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - rør i granolaen hver 10. minut.
- Tag den ud og rør halvdelen af chokoladen i den varme granola, så den smelter.
- Lad granolaen køle helt af.
- Bland resten af chokoladen i og kom granolaen på lufttæt glas.
- Spis!
Glydel
Herregud vad gott det ser ut, synd att du bor se5 le5ngt ifre5n mig annars hade jag koimmt ff6rbi pe5 middag DIREKT!!! ;)Kram!
Louise
Jeg har netop bagt din granola, dog med en anelse mindre chokolade - min samvittighed har rygrad som en regnorm ;)
Det dufter skønt i hele huset, og jeg kan ikke vente med at putte den på min yoghurt med lidt rabarberkompot i morgen!
Da jeg bagte granolaen, og havde sat minuturet på 30 min, rørte jeg troligt hvert 10. minut. Da der var gået 20 min, da jeg skulle røre 2. gang, var nogle af hasselnødderne blevet sorte og det duftede brændt. Jeg skyndte mig at tage det ud, og jeg synes faktisk det virker færdigt (ristet og tørt) bare efter 20 min. Hvis det var blevet i ovnen de 30 min ud, havde det nok nærmere været kul en granola ;) Men det er nok bare forskelligt fra ovn til ovn..
Lækkert ser det i hvert fald ud, tak for inspirationen :)
Mette Bentzen
Nøj! Den opskrift skal da lige prøves igennem!
Jeg er selv ret vild med at bruge honning når jeg kreere Granola.. :)
Loui&bearnaisen
Pas på, den er farlig ;) Gid jeg kunne lide honning, så ville jeg også bruge det - det giver så lækker en konsistens og farve :)