Jeg har endnu engang kastet blikket over Atlanten og fundet inspiration til efteråret - så mange finde ideer og lækre opskrifter, at jeg gerne lige vil forlænge efteråret med et par måneder eller fire!
Det virker som om at amerikanerne ved den her tid, smider lidt ekstra i puljen, tager sæsonen til nye højder og bare spytter Halloween. æbler, græskar, comfort-food, pæn natur og alt det andet de gemmer på, ud på en gang. Der er massiv efterårsfejring og det er noget jeg kan forstå. For skulle jeg vælge, vil efteråret til alle tider blive min favorit årstid. Intet slår simpelthen den magiske stemning, som de måneder kan finde frem hver evig eneste år.
Det her år er ekstra godt, for med en bachelorskrivning som påbegyndes næste uge, bestemmer jeg helt selv arbejdsrutinen - og den indebærer altså efterårsfejring med alt hvad dertil hører. I bedste amerikanerstil. Med en mængde af græskarhoveder foran min hoveddør, som vil kunne skræmme selv det grummeste genfærd væk.
Jeg har allerede tyvstartet lidt igår, med en æble-dip. Og ja, det er ren inspiration fra de kære Soccer-moms - for er der noget de kan, så er det at give små treats til alle anledninger.
Den her går åbenbart ret godt til 1. At give i velkomst/takke(fedtegave) til børnens lærer. 2. Bruge til bake/cake-sale. 3. Servering til en uformel efteårsfest i haven. 4. Værtinde/nabo-gave. Arhmen, jeg er på allesammen - hver og en. Måske jeg skulle hoppe på nummer 1 og tage sådan en sag med til min kære bachelor-vejleder - det må da give bonus ;)
Man kan jo også bare spise herligheden selv - enten på farten, eller bare hjemme i sofaen, som en "tillykke, du klarede halvdelen af ugen"-treat ;) Har du ikke fortjent det?
Jeg har samlet lidt variantioner i dippen, for da jeg først gik igang, så kom ideerne væltende frem.
- Flødeost+Nutella+kiks
- Flødeost+nougatcreme+chokolade
- Flødeost+karamel+mysli
- Flødeost+peatnutbutter
- Flødeost+æblekrydderier
Og mange, mange flere...lakrids, kokos, skumfiduser, ristet rugbrød..
Ingredienser
- 1-2 æbler
- 100 g flødeost, fuldfed
- 1 dl karamel
- 1 dl topping, her 50 g hakkede valnødder, 50 g hasselnødder, 25 g mørke chokoladeknapper
Karamelsauce
- 55 g smør
- 100 g sukker, brun farin eller lys muscovadosukker
- 0,5 dl piskefløde
- 1 nip salt
Sådan gør du
karamelsauce
- Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde.
- Kog karamellen op uden oprøring indtil den begynder at boble.
- Lad det koge igennem i 2 minutter - karamellen skal gerne nå op over 200 grader for at blive god og tyk.
- Lad karamellen køle helt af inden brug.
Dip
- Kom flødeosten i bunden af 2 glas.
- Kom karamellen ovenpå.
- Top med topping.
- Låg på.
- Og bind æblet på toppen eller pak det ind i cellofan.
Amalie Johanne Kronborg
Det der er så lækkert! OG har været min eftermiddagsmad de sidste mange dage nu :o)
Amalie
Lyder virkelig lækkert, sikke nogle lækre sager du har :-)
Håber du har lyst til at kigge forbi vores blog.
Amalie, sundesager.dk