Græske spyd med krydret oksekød er nemme at lave og lækre til aftensmad .Find opskrift på græske grillspyd med oksekød (eller kylling) lige her:
Græsk mad er altid en favorit herhjemme og græske spyd med oksekød er et hit.
Især serveret med græsk salat, fladbrød og masser af hjemmelavet tzatziki.
Er du også til sådan en omgang, så lad os lige hurtig løbe over opskriften, så du får de allerbedste spyd.
Guide til græske spyd med oksekød
Jeps, det er super lækkert. Du udskifter blot oksekød med kyllingestykker i opskriften. Andre gode erstatninger er svinekød eller lam.
Ja da! Bland det hakkede oksekød med krydderier og form til enten til kødboller, som du sætter på grillspyd eller lav en pølse af det hakkede oksekød og klem den på grillspyddet. Pensl med olie og grill spyddene.
Ja, det bliver de kun bedre af. I stedet for kun 1 time, så lad dem gerne marinerede i køleskabet natten over.
Jojo, du ved jeg er vild med en god omgang krydderier og jeg laver dem da ofte også lige med 1 spsk spidskommen og koriander, men du kan sagtens nøjes med krydderierne i opskriften, samt hive dem ud, som du ikke er vild med.
Jeps, du kan sagtens marinere oksekødet og så lægge det i køleskabet til dagen efter. Så får dine spyd endnu mere smag.
Kom stykker af rødløg, peberfrugt eller squash ind mellem kødstykkerne på grillspyddet - det er toplækkert.
Flere græsk inspirerede opskrifter
Græske oksekødsspyd
Ingredienser
- 500 g oksekød i tern
- 6 spsk olie
- 3 spsk citronsaft
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ tsk chiliflager
- Salt/peber
Sådan gør du
- Bland olie, citron, krydderier, salt og peber sammen til en marinade. Kom oksekødet i marinaden og lad det trække 1 time i køleskabet.
- Tag det marinerede oksekød ud af køleskabet. Kom tern af oksekød på grillspyd. Fordel den resterende marinade udover spyddene.
- Kom spyddene på en varm grill og grill dem 3-4 minutter på hver side.
Skriv en kommentar