Jeg fik købt græskar. Ikke bare et. Men 4! De var på tilbud. Okay, ikke så billige, som græskar var år tilbage, hvor ingen ville have dem, men til lidt billigere priser end hvad oktober måned har stået på. Efter en periode med ingen lyst til revolutionerende aftensmad, så er den langsomt sneget sig ind igen. Det kommer og går. Men hold nu op, lysten er meget velkommen tilbage igen :)
Siden vi talte om dem sidst, så har mine rodfrugter stadig ikke ladet livet. Ja, det er vildt, men de nægter! Så græskar og rødbede var kombien der skulle specie min onsdag op. Rimelig fin kombi, når jeg selv skal sige det.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Som de fleste salater er den nem. Eller det er lyv. Du skal lige snitte grønsagerne og vente 30 minutter på de bliver bagt. Men så er de altså også ret lækre. Rucola, saltede mandler (de kan godt købes, hvis du ikke gider lave dem selv) og en sennepsdressing, Tjek, så er der salat. Enten som ene og alene aftensmad. Eller som tilbehør til kød eller fisk. Du kunne også bare tilsætte en smule beluga-linser (dem snakkede vi om her; belugalinser) og så er mætheden helt hjemme.
Græskar? Jeg har lavet årets græskar-hoveder. Faktisk hele 3 styk. Det var dog ikke deres hjerner (indmaden), som jeg brugte. Nææ, jeg hoppede på en butternut-squash. Man kunne også vælge en hokkaido, jeg synes bare butter-nutten smager bedre :)
Ingredienser
- 1 butternut-squash i grove tern
- 3 rødbeder i grove tern
- Olivenolie
- Salt/peber
- 50 g rucola
- 50 g saltede mandler
- 1 spsk kapers
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 1 spsk grov sennep
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Fordel græskar og rødbede tern i et fad. Dryp med lidt olivenolie, salt og peber.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter afhængig af størrelse.
- Rør imens alle ingredienserne til dressingen sammen, Smag til.
- Tag de bagte grøntsager ud og fordel dem på et fad.
- Vend dem med rucola og kapers.
- Dryp dressingen udover og afslut med hakkede mandler.
- Server straks.
Noter
Karen
Hej!
Hvor mange personer rækker denne opskrift til?
Vh. Karen
Louiogbearnaisen
Hej Karen,
Det er lidt svært at svare på, men bruger du den som tilbehør, tror jeg godt, du kan strække den til 4 personer. Bruger du den derimod som hovedret, tænker jeg, at den vil være passende til 2 personer alt efter hvor meget i spiser.
Håber du kan bruge opskriften.
Hav en skøn dag!