Jeg starter lørdagen langsomt, mens der endnu er morgendis og solen ikke helt har besluttet om den gider stop eller ej i dag. Der er varm kaffe i koppen og lune, nybagte brød til at ledsagde den. Med smør og fed ost. Der er endnu stille i huset, Måffen sniger snuden ud under tæppet. Overvejer at forlade den varme hule. Brummer lidt. Og kryber så ind igen. Ikke helt klar til at møde lørdagen. Tæppet er allerbedst lige nu, morgenturen kan vist godt strækkes 5 minutter.
Lørdag er en håndfuld ærinder, lidt rengøring af den kedelig slags og et par timers arbejde. Med lækre opskrifter, som dufter af efterår og giver varme i fingrespidserne. Mig bag kameraet, lige der hvor jeg allerhelst vil stå, fordybe mig. Jeg glæder mig til de timer, de tømmer hovedet. Giver plads.
Lørdag er tid til uldne sokker i de lange, blå gummistøvler. Med Måffen i selen og vind i håret. Bare os to. Måske tre. Men vi kan nu også godt lide en ren tøsetur ud i det blå. Til søen, til gode hundedufte og efterårsfarver, som er noget så gode for sjælen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Lørdag er sofa og serier. Lige inden er der smidt brænde på komfuret, en håndfuld løg og et blomkål i gryden. Suppen simrer, mens vi sluger det ene afsnit efter det andet. Lige om lidt er der varm suppe med fedtede ostebrød, den gode rødvin i glasset og en lørdag som er blevet novembermørk. Men med stearinlys, tæpper og en håndfuld timer på sofaen. Helt uden planer, bare til at være.
Der er masser af timer af lørdagen forude og jeg glæder mig til allesammen. De er ret skønne. Men først endnu en kop kaffe. Inden dag helt vågner.
Hav en dejlig lørdag :)
Ingredienser
Suppe
- 3 spsk olie
- 3 løg, i både
- 3 fed hvidløg
- 1 blomkål, i buketter
- 2 mellemstore kartofler, i grove tern
- 1,5 liter hønsefond
- 2,5 dl fløde, piske eller kaffe
- ½ tsk muskat
- 2 spsk æbleeddike, eller citron
- Salt/peber
Brød
- 1 baguette, i ca. 8 skiver
- 2 spsk dijonsennep
- 150 g valgfri ost, revet groft
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i en gryde.
- Tilsæt blomkål og kartofler og svits det med nogle minutter.
- Hæld hønsefond i gryden og lad det simre under låg i ca. 30 minutter eller til løg og blomkål er møre.
- Tag gryden af varm og stavblend suppen glat.
- Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde, muskat, salt, peber og eddike.
- Varm suppen godt igennem og smag til.
Brød
- Smør brødene med et tyndt lag sennep.
- Fordel osten på brødene og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 5-7 minutter - indtil osten er smeltet.
- Server brødene til suppen.
Skriv en kommentar