Madpakkelivet er en svag erindring i de her tider. Det er ved at være længe siden, at jeg sådan rigtig har skulle smække en mellemmad sammen, varme den godt i tasken og spise den lun til frokost. Ja, nogle gode ting er der da ved opgaveskrivning: et køleskab lige ved hånden. Det er ikke altid det bliver til andet end den klap-sammen, men nogle dage er det dog rart at lige at bruge de 10 minutter ekstra og få en portion vitaminer.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Faktisk har jeg snydt ret meget den seneste tid. Eller snydt, det er vel som man tager det. Efterhånden fås en god del af grøntudvalget vasket, skrællet og hakket. Lige til at hive ud af køleskabet og blande med en dressing. Jeg er kæmpe fan! For er der noget, som ikke fungerer specielt godt med biblioteksbøger, så er det rødbede-fingre ;) Okay, og så er det bare genialt, at det hele er klar når man er sulten. Mere færdig-hakket på hylderne, tak!
Rødbederne her sang på sidste vers. Altså lidt tørre i enderne og til den matte side i skindet. Ulempen ved færdig-snittet, det holder ikke flere uger. Men blandet med en dressing, så klarede rødbederne endnu en dag og ligeledes gjorde belugalinserne fra aftensmaden.
Salaten - det lyder en ret alternativ, ikke? Men de søde rødbeder, blandet linser, pecannødder vendt i lidt stærk sennepdressing og blandet med fed hytteost. Det var lækkert. Det er lækkert.
Og jeg er ret sikker på, at den også dur på en rigtig madpakke. Uhh, måske med en håndfuld sprød bacon. Det tilføjer jeg lige til opskriften :)
Ingredienser
- 2 dl groftsnittet rå rødbede, ca. 1-2 mellemstore rødbeder
- ½ dl kogte belugalinser
- ½ dl pecannødder
- 1 dl hytteost
- Evt. 50 g sprød bacon
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk sennep
- 1 nip sukker
- Salt/peber
Sådan gør du
- Bland dressing og smag til.
- Vend rødbeder og linser med dressingen.
- Vend nødderne i salaten.
- Kom hytteost i bunden af et glas eller madpakkebøtte og fyld salaten ovenpå.
- Slut af med sprød bacon.
- Server med groft brød eller et stykke kød/fisk.
Skriv en kommentar