Jeg har spist risengrød, rugbrød, omelet og wok i sidste uge. Suppleret med cirka 20 luciaboller. Min last på den her årstid. Ingenting er på bloggen, for den sidste del af bacheloren er gået ind og jeg tænker kun på detailhandel, oplevelser, forretningsudvikling og økonomi. Okay, tanker kredser da også pænt meget om bloggen, fotografering og nye tiltag med den. Men bacheloren har trumfet - den tager tiden. Koncentrationen. Og julefreden.
Som sagt fik jeg dog lige sneget lucia-bagning ind i ligningen. To gange. Jeg startede nemlig allerede torsdag med første batch. Og nu der var gang i strømmen, så blev risengrøden også sat over. En ordenlig portion, for klatkager er altså vigtige dagen efter. Sidste år lavede jeg nemme, luftige klatkager af risengrød med citronskal.
I år blev det en lækker udgave til morgenbordet. Med kokos, mandel og vanilje. Og frisk appelsinsalat. Og nej, mit overskud var ikke til at hive stegepanden frem ved syvtiden om morgenen - så meget overskudsmenneske er jeg ikke. Det blev "second breakfast" ved 10 tiden. Det vi almindelig dødelige kalder formiddagskaffe ;)
Og nu vi taler om kaffe. Det er vist ved at være tid til eftermiddagskaf'. Og en lussekat på brødristeren. Med tandsmør og et helt kvarter væk fra skærm og bøger.
Pauser er dælen dulme hellige de her dage!
Ingredienser
- 3 dl risengrød
- 6 spsk kokosmel
- 6 spsk mandelmel
- 2 æg
- 2 spsk kokosmælk, eller alm. mælk
- Korn af ½ vaniljestang
- 4 spsk sukker
Appelsinsalat
- 3 appelsiner
- 4 spsk akaciehonning
- Korn af ½ vaniljestang
- ½ spsk friskrevet ingefær
- 50 g chokolade
- Hakkede mandler
Sådan gør du
Klatkager
- Rør alle ingredienserne sammen til en tyk dej.
- Afhængig af hvor tyk/tynd din risengrød har været, så tilsæt mere eller mindre mandelmel.
- Smelt smør på en pande og sæt klatter af dej på panden.
- Steg dem 3-4 minutter på hver side.
- Tag dem af og spis med appelsinsalat
Appelsinsalat
- Pil appelsinerne og skær dem i skiver
- Rør honning, vanilje og ingefær sammen.
- Vend appelsin i dressingen.
- Drys chokolade og mandler udover salaten.
- Server med klatkager, pandekager eller vafler
Skriv en kommentar