• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Fisk og skaldyr

    New England fiske chowder

    Af Louise | Leave a Comment

    new england fiske codwer - fiskesuppe - opskrift med kuller (1)

    Jeg lovede jo flere fisk på bloggen for nogle uger siden og det læste min fiskepusher heldigvis, så da han var forbi, var det med en fyldt køletaske af lækre sager.
    Første krabater som jeg hev op af fryseren blev de fineste kullerfileter.

    Her kunne jeg have valgt at smide dem i en omgang rasp og stege dem på panden, meeen der har jeg allerhelst rødspætter til at ligge og syde. De duer bedst der.

    Så i stedet fik kulleren lov at svømme i en omgang fiskesuppe. Og fiskesuppe, det skal virkelig tilbage på menuen, for godt nok er hummersuppe lækkert, men på en ganske almindelig hverdag er der så mange andre fine muligheder med fisk og suppe. Den allerførste, som du skal begive dig ud i, det er den her New England chowder!

    new england fiske codwer - fiskesuppe - opskrift med kuller (1)

    Yea, super fancy navn til en ret - alt med en et "område-navn" er bare lidt mere genialt (og en sællert); Boston Baked Beans, Mississippi Mud Pie, New York Strip ... og jeps, New Englang Chowder. Som helt enkelt bare er en kartoffel/porre-suppe med hvid fisk i.

    Snydt, hva'..

    Arh, men den er nu himmelsk god og passer perfekt til de her måneder, hvor jeg personligt ikke gider flere tunge retter, men stadig må trækkes med vintergrøntsagerne.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Suppen er mættende, men stadig frisk og let.

    Og så kan det næsten ikke gå galt med at tilberede fisken, den skal virkelig skamkoges hvis den skal blive tør i den her suppe. Allerbedst er det dog, at suppen stort set klarer sig selv i 30 minutter og så er der serveret på en travl torsdag. Grøntsager, fisk og nåhr ja, lidt fløde - men det sunde skal jo glide ned, ikke :)

    new england fiske codwer - fiskesuppe - opskrift med kuller (1)

    🍴 Opskrift

    New England fiske chowder

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid40 minutter minutter

    Ingredienser

    • 2 spsk olie
    • 1 tsk fennikelfrø
    • 1 løg, finthakket
    • 2 porrer, i tynde ringe
    • 2 spsk hvedemel
    • 1,5 dl hvidvin
    • 2 bagekartofler, i tern
    • 1 L fiskefond
    • 2,5 dl madlavningsfløde 9%/18% eller piskefløde
    • 3 dl letmælk
    • 100 g røget hellefisk, i små tern
    • 500 g kullerfilet , i 5x5 cm stykker
    • ½ citron
    • Salt/peber

    Top

    • Persille, hakket
    • Porrer , i tynde ringe
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Svits fennikel frø, løg og porre i en gryde med olie.
    • Drys hvedemel over og svits det med til det er let gyldent.
    • Hæld hvidvin på og kog det med 1 minut.
    • Kom kartoffeltern og fiskefond i gryden.
    • Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.
    • Tag gryden af varmen og stavblend hurtig massen - den skal ikke være helt glat, bare lige jævn.
    • Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde, mælk og hellefisk.
    • Kog suppen op, smag til med salt, peber og citron.
    • Kom forsigtig kuller i suppen, skru ned til svag varme og lad fisken simre i 3-4 minutter.
    • Server straks med friskhakket persille og godt brød.

    Noter

    Kuller kan udskiftes med anden hvid fisk
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    new england fiske codwer - fiskesuppe - opskrift med kuller (1)

    Mere sulten?

    • Laks en papilotte - laks i pakker i ovn
      Laks en papilotte
    • Laks i ovn - opsktift med grøntsager og asparges
      Laks i ovn med kartofler og grøntsager
    • Laks i ovn med rodfrugter
      Ovnbagt laks med rodfrugter
    • Lakseroulade opskrift - nem og lækker forret med røget laks, dildcreme og tilbehør - nytårs forret
      Lakseroulade

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen