Jeg lovede jo flere fisk på bloggen for nogle uger siden og det læste min fiskepusher heldigvis, så da han var forbi, var det med en fyldt køletaske af lækre sager.
Første krabater som jeg hev op af fryseren blev de fineste kullerfileter.
Her kunne jeg have valgt at smide dem i en omgang rasp og stege dem på panden, meeen der har jeg allerhelst rødspætter til at ligge og syde. De duer bedst der.
Så i stedet fik kulleren lov at svømme i en omgang fiskesuppe. Og fiskesuppe, det skal virkelig tilbage på menuen, for godt nok er hummersuppe lækkert, men på en ganske almindelig hverdag er der så mange andre fine muligheder med fisk og suppe. Den allerførste, som du skal begive dig ud i, det er den her New England chowder!
Yea, super fancy navn til en ret - alt med en et "område-navn" er bare lidt mere genialt (og en sællert); Boston Baked Beans, Mississippi Mud Pie, New York Strip ... og jeps, New Englang Chowder. Som helt enkelt bare er en kartoffel/porre-suppe med hvid fisk i.
Snydt, hva'..
Arh, men den er nu himmelsk god og passer perfekt til de her måneder, hvor jeg personligt ikke gider flere tunge retter, men stadig må trækkes med vintergrøntsagerne.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Suppen er mættende, men stadig frisk og let.
Og så kan det næsten ikke gå galt med at tilberede fisken, den skal virkelig skamkoges hvis den skal blive tør i den her suppe. Allerbedst er det dog, at suppen stort set klarer sig selv i 30 minutter og så er der serveret på en travl torsdag. Grøntsager, fisk og nåhr ja, lidt fløde - men det sunde skal jo glide ned, ikke :)
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 løg, finthakket
- 2 porrer, i tynde ringe
- 2 spsk hvedemel
- 1,5 dl hvidvin
- 2 bagekartofler, i tern
- 1 L fiskefond
- 2,5 dl madlavningsfløde 9%/18% eller piskefløde
- 3 dl letmælk
- 100 g røget hellefisk, i små tern
- 500 g kullerfilet , i 5x5 cm stykker
- ½ citron
- Salt/peber
Top
- Persille, hakket
- Porrer , i tynde ringe
Sådan gør du
- Svits fennikel frø, løg og porre i en gryde med olie.
- Drys hvedemel over og svits det med til det er let gyldent.
- Hæld hvidvin på og kog det med 1 minut.
- Kom kartoffeltern og fiskefond i gryden.
- Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.
- Tag gryden af varmen og stavblend hurtig massen - den skal ikke være helt glat, bare lige jævn.
- Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde, mælk og hellefisk.
- Kog suppen op, smag til med salt, peber og citron.
- Kom forsigtig kuller i suppen, skru ned til svag varme og lad fisken simre i 3-4 minutter.
- Server straks med friskhakket persille og godt brød.
Skriv en kommentar