Sund og mættende chiagrød til morgenmaden eller et nemt mellemmåltid. Du behøver hverken mandelmælk eller kokosmælk i denne opskrift, som ikke skal varmes.
For omtrent et års tid siden brugte jeg min studietid på innovation og projektledelse, hvilket inkluderede en camp med fødevarevirksomheder som skulle have nytænkt brug af deres produkter.
For at gøre en lang historie kort var Chiafrø et af produkterne. Måske husker du det, måske ikke, men for nogle år siden var de ikke blevet godkendt endnu og der var ret meget kritik af chiafrøene.
På campen blev der også set kritisk på frøene - især fordi de bliver solgt lige kreativt nok i markedsføring og faktisk er blevet anmeldt på dette, herudover andre faktorer, som blev diskuteret internt.
Men bare fordi chiafrø bliver markedsført udover alle grænser for hvad de burde, så kan jeg ret godt lide frøet.
Ligesom jeg kan lide stort set alle andre frø i bagværk, morgenmad og hvad de nu ellers kan komme i. Men især er chia frø ret lækkert til morgenmaden, da det suger væske til sig og laver en "grød". Rimelig sejt.
Prøv selv at smide dem ned i et glas vand og vent 15 minutter. Det er sjov for madnørder..
Rå frø smager af. Ja? Ikke rigtig noget. Og du skal så heller ikke spise flere skefulde rå chiafrø, for jeps, de svulmer op i maven på dig! Hej mavepine..
Men sådan her i grød eller bagværk, der duer de fint. Ja, du får mig ikke til, at give dem mere ros end det ;)
Og heller ikke til at bruge mandelmælk i chiagrøden.
Chiagrød:
Nææ, den her opskrift på chiagrød er med rigtig mælk, fuldfed yoghurt og ristede gryn. Det skal jo også smage godt, ikke :)
Tip. Kom det hele i et glas og morgenmaden er to-go. Endnu en opskrift hvor du bliver den smarteste på farten!
...skulle jeg hilse og sige fra den smarteste laban på sofaen, med brombær-chiagrød i glas, som kan spises liggende. Måske burde jeg smide frøene i en kop kaffe, bare så den også kan indtages liggende. Søndag er sofa, serie og sovedag. Mit korpos skal absolut ingen steder før mandagen råber fra kalenderen.
God søndag :)
Ingredienser
- 100 g hindbær, mosede
- 1,5 dl mælk
- 1 dl græsk yoghurt 10%
- 3-4 spsk chiafrø, jo flere, jo tykkere
- 1 tsk vaniljesukker
- Græsk yoghurt 10 %
- Blandede gryn - ristede i smør
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til grøden sammen i en skål.
- Kom skålen i køleskabet og lad den stå natten over.
- Spis grøden med yoghurt og ristede gryn.
Ais
Hej kan man undlade vaniljesukker eller vil det have indflydelse på konsistensen ? :)
og når man anbringer det på køl, skal man så lukke beholderen eller lade den få lidt luft ? Jeg har nemlig forsøgt mig med uden vaniljesukker og synes ikke rigtig at chiafrøene sugede mælken til sig.
Tenna Machado
Jeg er vild med din blog! Kunne man give den et like var det gjort for længst ;)
Vil du sige at mængden af mælk, youghurt og chiafrø som du har brugt i denne opskrift kan fungere som en slags "grund"-opskrift? - ligesom man kan have en grund opskrift på muffins? og så kan man så tilsætte en smagsvariant på omkring de 100g som du har gjort det med hindbær?
- Vil nemlig gerne prøve at lave en med mango, men de opskrifter jeg kan finde er på amerikansk og selvom jeg bruger sådan en måleomregner kommer det alligevel ikke til at masse :/
Keep up the good work, du er en sand inspiration! :)
Laura
Det ser så lækkert ud!
Jeg blander ofte lidt creme fraiche i min chiagrød - elsker den fede smag - og bruger så skyr i stedet for græsk yoghurt. Det lyder ikke værst med Brombær - Blender du dem og erstatter det med hindbærerne?
Forresten en skøn blog - det så hyggeligt at følge med og få gode ideer til maden :D
Loui&bearnaisen
Jeg erstatter dem med hindbær - de bliver bare most sådan lidt groft, kan bedst lide grøden med lidt struktur :)
Tusinde tak, Laura, hvor er det dejligt at høre :)
Heidi Kokborg
Jeg er helt vild med chia-frø! :) Jeg skal helt sikkert prøve at lave den her morgenmad. Den er jo også helt perfekt her til foråret og sommeren :)
Loui&bearnaisen
Så er den spot on til din forkærlighed :) Ja, frisk og mættende på sammen tid, perfekt til de lyse morgenener.
Sine
Hvornår laver du et foodstylingkursus, jeg vil så gerne på sådan en workshop hos dig. Du er skide dygtig, ville så gerne lære noget af dig. Og så virker du altså rigtig sød og sjov :)
Loui&bearnaisen
Hej Sine
Årh, hvor er du sød :) Jamen det ved jeg sørme ikke, måske snart ;)
Ditte I.
Wow, nogle vildt flotte billeder. Du er virkelig talentfuld. Arbejder du professionelt med fotografering?
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Ditte :) Ja, det gør jeg - eller prøver i hvert fald at komme ind i branchen :)
Mie
Den grød er SÅ pæn, at jeg bliver nødt til at lave den :)
Loui&bearnaisen
Den smager ligeså godt, som den ser ud ;)