• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Morgenmad

    Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær

    Af Louise | 12 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Sund og mættende chiagrød til morgenmaden eller et nemt mellemmåltid. Du behøver hverken mandelmælk eller kokosmælk i denne opskrift, som ikke skal varmes.

    Sus til opskrift Print opskrift

     

    chiagrød med græsk yoghurt og hindbær - morgenmad opskrift
    For omtrent et års tid siden brugte jeg min studietid på innovation og projektledelse, hvilket inkluderede en camp med fødevarevirksomheder som skulle have nytænkt brug af deres produkter.

    For at gøre en lang historie kort var Chiafrø et af produkterne. Måske husker du det, måske ikke, men for nogle år siden var de ikke blevet godkendt endnu og der var ret meget kritik af chiafrøene.

    På campen blev der også set kritisk på frøene - især fordi de bliver solgt lige kreativt nok i markedsføring og faktisk er blevet anmeldt på dette, herudover andre faktorer, som blev diskuteret internt.

     

     

     

    chiagrød med græsk yoghurt og hindbær - morgenmad opskrift (1)

    Men bare fordi chiafrø bliver markedsført udover alle grænser for hvad de burde, så kan jeg ret godt lide frøet.

    Ligesom jeg kan lide stort set alle andre frø i bagværk, morgenmad og hvad de nu ellers kan komme i. Men især er chia frø ret lækkert til morgenmaden, da det suger væske til sig og laver en "grød". Rimelig sejt.

    Prøv selv at smide dem ned i et glas vand og vent 15 minutter. Det er sjov for madnørder..

    Rå frø smager af. Ja? Ikke rigtig noget. Og du skal så heller ikke spise flere skefulde rå chiafrø, for jeps, de svulmer op i maven på dig! Hej mavepine..

    Men sådan her i grød eller bagværk, der duer de fint. Ja, du får mig ikke til, at give dem mere ros end det ;)

    Og heller ikke til at bruge mandelmælk i chiagrøden.

    Chiagrød:

    Nææ, den her opskrift på chiagrød er med rigtig mælk, fuldfed yoghurt og ristede gryn. Det skal jo også smage godt, ikke :)

    Tip. Kom det hele i et glas og morgenmaden er to-go. Endnu en opskrift hvor du bliver den smarteste på farten!

    ...skulle jeg hilse og sige fra den smarteste laban på sofaen, med brombær-chiagrød i glas, som kan spises liggende. Måske burde jeg smide frøene i en kop kaffe, bare så den også kan indtages liggende. Søndag er sofa, serie og sovedag. Mit korpos skal absolut ingen steder før mandagen råber fra kalenderen.

    God søndag :)

     

    chia grød med græsk yoghurt og hindbær - morgenmad opskrift (1)

    Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær

    Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær
    Print Email Pin
    Tilb. tid2 minutter minutter
    Samlet tid2 minutter minutter
    Antal: 2
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 100 g hindbær, mosede
    • 1,5 dl mælk
    • 1 dl græsk yoghurt 10%
    • 3-4 spsk chiafrø, jo flere, jo tykkere
    • 1 tsk vaniljesukker
    • Græsk yoghurt 10 %
    • Blandede gryn - ristede i smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle ingredienserne til grøden sammen i en skål.
    • Kom skålen i køleskabet og lad den stå natten over.
    • Spis grøden med yoghurt og ristede gryn.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    chia grød med græsk yoghurt og hindbær - morgenmad opskrift (1)

    Mere sulten?

    • Ciabattaboller
    • Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat
      Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat
    • Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager
      Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager
    • brunch og morgenmad - opskrift med æg og bacon
      Brunchbrød med æg og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ais

      august 13, 2015 at 11:46 am

      Hej kan man undlade vaniljesukker eller vil det have indflydelse på konsistensen ? :)
      og når man anbringer det på køl, skal man så lukke beholderen eller lade den få lidt luft ? Jeg har nemlig forsøgt mig med uden vaniljesukker og synes ikke rigtig at chiafrøene sugede mælken til sig.

      Svar
    2. Tenna Machado

      april 23, 2015 at 3:07 pm

      Jeg er vild med din blog! Kunne man give den et like var det gjort for længst ;)

      Vil du sige at mængden af mælk, youghurt og chiafrø som du har brugt i denne opskrift kan fungere som en slags "grund"-opskrift? - ligesom man kan have en grund opskrift på muffins? og så kan man så tilsætte en smagsvariant på omkring de 100g som du har gjort det med hindbær?
      - Vil nemlig gerne prøve at lave en med mango, men de opskrifter jeg kan finde er på amerikansk og selvom jeg bruger sådan en måleomregner kommer det alligevel ikke til at masse :/

      Keep up the good work, du er en sand inspiration! :)

      Svar
    3. Laura

      marts 16, 2015 at 8:47 pm

      Det ser så lækkert ud!
      Jeg blander ofte lidt creme fraiche i min chiagrød - elsker den fede smag - og bruger så skyr i stedet for græsk yoghurt. Det lyder ikke værst med Brombær - Blender du dem og erstatter det med hindbærerne?
      Forresten en skøn blog - det så hyggeligt at følge med og få gode ideer til maden :D

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 17, 2015 at 11:11 am

        Jeg erstatter dem med hindbær - de bliver bare most sådan lidt groft, kan bedst lide grøden med lidt struktur :)
        Tusinde tak, Laura, hvor er det dejligt at høre :)

    4. Heidi Kokborg

      marts 16, 2015 at 6:59 pm

      Jeg er helt vild med chia-frø! :) Jeg skal helt sikkert prøve at lave den her morgenmad. Den er jo også helt perfekt her til foråret og sommeren :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 17, 2015 at 11:13 am

        Så er den spot on til din forkærlighed :) Ja, frisk og mættende på sammen tid, perfekt til de lyse morgenener.

    5. Sine

      marts 15, 2015 at 10:50 pm

      Hvornår laver du et foodstylingkursus, jeg vil så gerne på sådan en workshop hos dig. Du er skide dygtig, ville så gerne lære noget af dig. Og så virker du altså rigtig sød og sjov :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 15, 2015 at 10:58 pm

        Hej Sine

        Årh, hvor er du sød :) Jamen det ved jeg sørme ikke, måske snart ;)

    6. Ditte I.

      marts 15, 2015 at 10:47 pm

      Wow, nogle vildt flotte billeder. Du er virkelig talentfuld. Arbejder du professionelt med fotografering?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 15, 2015 at 10:57 pm

        Tusinde tak, Ditte :) Ja, det gør jeg - eller prøver i hvert fald at komme ind i branchen :)

    7. Mie

      marts 15, 2015 at 10:45 pm

      Den grød er SÅ pæn, at jeg bliver nødt til at lave den :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 15, 2015 at 10:56 pm

        Den smager ligeså godt, som den ser ud ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen