• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Dips og dyppelse

    Spicy tomatchutney med chili og ingefær

    Af Louise | 21 Comments

    Hjemmelavet tomatchutney eller relish er perfekt til ost, grillmad eller i en burger. Opskrift på chutney med tomat, chili og ingefær.

    Sus til opskrift Print opskrift

     

    tomat chutney opskrift - tomatchutney

    Tomatchutneyen. Uh, det er en god sag at have på køl, især nu vi lige snart skal ud i sommervejret, grille og spis smækre, lækre bøffer og andet godt. Ja, jeg satser på sommeren kommer her omkring påske, det vil være helt fint med mig.

    Men inden da, skal den selvfølgelig kastes i en velvoksen burger. Er du ikke på nudel-burgeren fra tidligere på ugen, så må du også godt bruge tomatchutney i en almindelig burger her i weekenden.

    Uh, det lyder da besværligt, at lave sådan en chutney?

    Nope, men det er sådan noget man aldrig for gjort. Så skal der jo kommes ting i en gryde og... nåhr ja, det var det.
    Men jeg får det i hvert fald sjældent gjort, selvom det virkelig er noget af det, som jeg sætter pris på at have i køleskabet. Okay, jeg ved faktisk godt, hvorfor jeg ikke får det gjort. Det er alt det bøvl med at skolde glas. Hygiejnen. Ej, hvor synes jeg at det er omstændigt. Koge, skolde, skylle, tørre.. Det bliver ved og ved.
    nudel burger - burger opskrift - ramen

    Så nu siger jeg noget, som du ikke må gøre!

    Smider glassene i opvaskemaskinen på kogeprogram. Og smider en ordentlig sjat atamon eller vodka i bagefter. Ryste, ryste. Så er min glas klar. Det er ikke helt efter husmoderreglerne, som gerne vil smække dem i ovnen eller noget andet tidskrævende. Well, men jeg sidder her i nu - helt uden mug i tænderne.

    Ej, man skal være lidt påpasselig. Jeg tier stille.

    Tomatchutney!

    Nem. Alt i en gryde og så er der guf til ganen. Jeg brugte cocktailtomater, dem jeg synes smager mindst af lavsæson lige nu. Alle tomater kan dog bruges, bare lige vent med de store tomater til sommeren hargivet dem en hjælpende solstråle til lidt smag.
    Med krydderier er det frit slag, jeg brugte chili og ingefær. Men krydderurter, sennep det hele smager godt deri.

    Og så kan jeg vist ikke rigtig snakke mere om chutney. Det er vigtigere ting på en fredag; fredagkage og huset fuld af installatører, som lige om lidt har varslet, at de tager mit internet. I 5 timer. Yrk! Koldsveden begynder allerede at pible frem..

    Mon ikke Aarhus midtby byder på en snert internet og kontorplads mod jeg køber mig en spand kaffe? Det er i hvert fald planen herfra.

    God fredag :) Og god fredagskage til Jer :)

    🍴 Opskrift

    Spicy tomatchutney med chili

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid1 time time
    Samlet tid1 time time
    Antal: 2 dl

    Ingredienser

    • 500 g tomater, grofthakket
    • 1 løg, i både
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 1 rød chili, finthakket
    • 1 cm ingefær, finthakket
    • 175 g sukker
    • 1,25 dl rødvinseddike eller æbleeddike
    • 1 tsk sennepskorn
    • Salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom alle ingredienserne i en gryde.
    • Kog op ved svag varme og lad det simre i ca. 1 time uden låg.
    • Rør indimellem og smag til.
    • Tag gryden af varme og hæld chutneyen på på rene glas.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    tomat chutney opskrift (1)

    Mere sulten?

    • grøn hummus
      Hummus med avocado
    • tzatziki - hjemmelavet tzatziki
      Tzatziki
    • karamelsauce - opskrift på saltet karame
      Karamelsauce
    • rød pesto - opskrift på pesto med peberfrugt
      Rød pesto med peberfrugt, nødder og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Pia

      august 29, 2023 at 12:46 pm

      Hej
      Hvis man ikke har sennepsfrø og ikke kan købe dem i dag, kan man så anvende Dijon sennep? Har ikke krydder nelliker - kun alm nelliker, man stikker i appelsiner.
      Vh Pia

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 29, 2023 at 12:51 pm

        Hej Pia

        Ja, det kan du godt. Kom eventuelt mindre eddike i opskriften så, da sennep også er syrlig i sig selv.
        Nelliker skal der ikke i den her opskrift.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Annelise Saltzstein

      august 09, 2021 at 3:07 pm

      Jeg har nu lavet din chutney 2 gange, og den smager himmelsk. Kan bare ikke forstå at foto af din chutney er tomaterne næsten hele. Min bliver mere som ketchup. Jeg tror, jeg vil prøve at lave den i ovnen, der skatter tomaterne ikke ud. Jeg bruger ikke helt så meget sukker, da tomaterne er fra min have og meget søde i forvejen.
      Mvh

      Svar
    3. Annelise Saltzstein

      august 09, 2021 at 2:45 pm

      Jeg har lavet din tomatchutney, og den smager virkelig godt. Men på dit foto er tomaterne næsten hele, i min chutney koger tomaterne helt ud. Jeg bruger mine egne tomater fra haven.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 11, 2021 at 3:24 pm

        Hej Annelise

        Jeg har også både lavet den med tomater, hvor de koger ud og så er mere hele, som her.
        Så det må være sorten af tomater, som gør det.

        Mange hilsner
        Louise

    4. Ulla Dyhr

      juli 13, 2021 at 10:39 pm

      Vedrørende din opskrift på tomatchetney.
      Min har simret på komfuret nu i 5 timer og har endelig en passende konsistens.
      Jeg har lavet 4 x portionen så måske derfor.
      Men opskriften er eminent 😋😋😋😋

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 14, 2021 at 11:06 am

        Hej Ulla,

        Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

        Jeg tænker, at den forlængede kogetid helt sikkert har noget med den øgede mængde at gøre, så fint at du lod den koge videre, til den havde den rette konsistens 👍☺️

        Fortsat god sommer!

    5. Alexander

      januar 12, 2020 at 3:26 pm

      Hej🙂
      Brugte din opskrift til en forret til et afrikansk bryllup
      Sammen med røget kylling bryst. Det blev leget vellykket 🥳
      Ganget opskriften med 8 og så nøjes jeg med 500 ml eddike istedet for en liter. Så passet det 😎
      Desværre kan jeg ikke uploade et billede

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 13, 2020 at 11:42 am

        Hej Alexander,

        Dejligt at høre at opskriften kunne bruges, og at den var en succes :-)

        Tak for feedback og hav en skøn dag 🙏

    6. Manja Sørensen

      september 30, 2019 at 3:11 pm

      Uhm! Jeg smed lige et par kryddernelliker i her anden gang, i mangel af sennepsfrø. Det var lige det der manglede, om noget! 😘

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 30, 2019 at 5:53 pm

        Uhm...det lyder også lækkert - tak for tippet Manja 👍 😀

        Hav en forrygende dag!

    7. Jessica

      august 06, 2018 at 11:56 pm

      Hvordan er det med holdbarheden?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 1:32 pm

        Hej Jessica,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Ang. holdbarheden så kommer det kommer helt an på tilberedning, opbevaring og hvor ofte glasset er åbnet osv.

        Så jeg kan desværre ikke give et bud på x-antal ugers holdbarhed.

        Lad os endelig høre nærmere om resultatet i en kommentar på bloggen, hvis du laver tomatchutneyen :-)

        Hav en fortsat forrygende dag.

    8. Mie

      september 27, 2015 at 3:32 pm

      Havde en masse tomater fra drivhuset, som måtte bruges til et eller andet, nu hvor jeg ikke lige kunne nå at spise 1,5 kg tomater.
      Nu har chutney'en kogt ca en time, men det er stadig meget flydende. På billedet ser det ud til at din har marmelade-konsistens, passer det nogenlunde?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 01, 2015 at 9:55 pm

        Hej Mie

        Ork, hvor lækkert - det er så luksus med hjemmedyrkede tomater - jeg er top misundelig.
        Hmm, den burde blive fast efter den er afkølet grundet pektin - ja, min har en marmelade/chutney konsistens.

    9. Anna

      marts 13, 2015 at 4:57 pm

      Sikke nogle smukke billeder :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 14, 2015 at 1:56 pm

        Tusinde tak, Anna :)

    10. Simone

      marts 13, 2015 at 4:56 pm

      Det skal prøves !

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 14, 2015 at 1:56 pm

        Yes, det er SÅ godt :)

      • Anne M. Sørensen

        april 16, 2020 at 7:22 pm

        Jeg lavede først et glas og syntes, det blev lidt for sødt og lidt for flydende, Så lavede jeg seks glas med mindre sukker og mindre vinegar. Det blev meget lækkert. Tak for opskriften. Anne

      • Louiogbearnaisen

        april 17, 2020 at 8:51 am

        Hej Anne,

        Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

        Det er meget personligt, hvor sødt man kan lide denne chutney, og hvilken konsistens man bedst synes om, så kom du bare mindre sukker og vinegar i, hvis det virker for dig :-)

        Rigtig god weekend!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen