Der er sket nogle ret drastiske ændringer på min morgenmadsfront, som går lidt imod alle mine principper, og gør at der skal smides nye vaner ind. Slet ikke nemt, når man stadig har søvn i øjenkrogen og kun ser den varme, nybryggede kaffe for sig i morgentågen.
Lad mig sige det lige ud; 20 år med mine havregryn er ovre.
Og hvad gør man så med de 5 kilo, så man har købt på tilbud?
Indtil videre har jeg smidt dem bagerst i skabet, indtil sorgen har lagt sig. Og glasset på køkkenbordet, ja, det skulle jo ret gerne bruges, så jeg ikke i morgen-vanen greb ud efter det.
Hvad bedre end at slutte med et brag af en hyldest? Yea, smøre havregryn ind i peanutbutter og honning. For ikke at tale om den anden variant inspireret af yndlings bananbrød. Den må du dog lige vente på til næste uge. Altså banana bread granola (!).
Først Peanutbutter Granola. En must på et hvert brunchbord, til en lækker sommersnack eller på frozen yoghurt.
Jeg gik all in og blandede hakket mørk chokolade i, overvejede tørret banan (som jeg egentlig ikke rigtig kan lide..) og hoppede så på friske bananskiver. Smed det hele på græsk yoghurt og spiste det som dessert i weekenden. Slet ikke dårligt og bestemt en ret fin måde, at komme af med havregrynene.
Uden havregryn? I dag har jeg startet dagen med old school A38, friske hindbær, mandler og lidt ruggryn. Lige et billede til Instagram, som lever af billeder af pæn morgenmad. Det smagte også forrygende. Meeen jeg savner nu de forbistrede, kedelig havregryn med mælk ;)
Jeg snuppede en ekstra kop kaffe som plaster på såret.. og til en lang dag på hjemmekontoret med at få catchet op, efter nogle dage, hvor al fokus har været på min e-kogebog.
Ingredienser
- 200 g grovvalsede havregryn, eller andre gryn, byg, spelt..
- 100 g peanutbutter
- 100 g honning
- 2 spsk farin
Sådan gør du
- Kom peanutbutter, honning og farin i en lille gryde. Varm det op ved jævn varme til det begynder at blive flydende.
- Kom havregrynene i en skål og hæld blandingen udover. Bland det godt, så alle grynene er dækket.
- Bred granolaen ud på en bageplade med bagepapir. Bag det ved 180 grader i 15 minutter. Vend forsigtigt grynene undervejs.
- Tag pladen ud og kom forsigtigt bagepapiret med granolaen over på en bagerist.
- Lad det køle helt af før du brækker det i mindre stykker - så klumper det nemlig sammen (jeg var lidt for utålmodig, så mine stykker blev ikke helt så store).
- Opbevar i en lufttæt beholder.
Celine
Årrrh, havregryn med mælk, havregrød eller A38 med frugt og granola er mine morgenmadsfavoritter. Jeg skifter tit mellem min morgenmad, så jeg ikke bliver træt af den :)
Men jeg kunne også godt tænke mig at vide, hvorfor du efter 20 år stopper din vane??
Marie
Hvorfor er dine elskede havregryn pludselig blevet bandlyst? :)