• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madpakkebrød

    Grove bagels - seje og saftige

    Af Louise | 22 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

    Madpakkeugen forsætter. Lidt forsinket. Jeg er ret vild med bagels - de er godt nok særdeles upraktiske med snasket fyld og det hul i midten. Men gode er de; seje, sprøde, saftige - alt hvad en sandwichbolle skal kunne. Well, jeg er dog bestemt bosat i det helt forkerte land, når der skal indkøbes rigtig lækre, grove bagels. De fås ikke, jeg har endda været vidt omkring - alt fra frysefiske, til brødhylder, specialbutikker og kronede bagere.

    Så der er kun en mulighed tilbage, indtil bagels trenden vælger at indtage Danmark; at bage dem selv! I stride strømme til fryseren.

    Tidligere har jeg fint klaret mig med håndæltning, meeen jeg må simpelthen krybe til korset og indrømme at sådan rigtig, gode bagels kun kan bages ved hjælp af en røremaskine. Sorry..
    Lige gyldigt hvor mange muller du har i armene, så kan du ikke hamle op med den sejehed og saftighed som Bjørnen kan ælte ind i dejen.
    For ja, lad os lige tale om ham Bjørn Teddy igen - han ælter nemlig løs herhjemme mange gange om ugen nu, klarer opgaven til perfektion hver evig eneste gang og står stadig, som var han frisk fra kassen. Kvalitet.

    Yea, der noget om snakken, når vi taler køkkenudstyr.

    grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

    Og det er præcis det jeg vil slå et slag for i dag. Kvalitet. Holdbarhed. Lækkert gear. Jeg er kæmpe fan og afhængig.

    Efter at have opholdt mig ret meget i professionelle køkkener i min studietid har det altid været mægtig svært at komme hjem til mit eget køkken - redskaber, udstyr, opbevaring, maskiner i helt almindelig middelmådig kvalitet.
    Bevares, det fungerer (..eller i hvert fald indtil jeg får maltrakteret det! Hold nu op, der er røget meget udstyr på den konto, jeg er storslem..) men arbejdet i køkkenet bliver bare lidt lettere, lidt sjovere og markant bedre med godt grej. Grej, som kan holde til at blive brugt, uden at der skal tages hensyn.  Ligesom med ham Bjørnen.

    Men hvor er det nu lige, at man køber det professionelle udstyr henne?

    Jeg har både gennem studie og blog haft og stadig har aftaler med forhandlere af køkkenudstyr til professionelle - men det er faktisk også muligt at købe professionelt køkkenudstyr som helt almindelig privatperson, blandet andet her hos den aarhusianske virksomhed Bent Brandt, som er leverandør til storkøkkener. De har sådan cirka alt, hvad du nogensinde får brug for. Og jep, de sælger selvfølgelig også Bjørnen (- endda til helt vild kampagne pris i øjeblikket!).

     

    grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

     

    grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

    Grove bagels - seje og saftige

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 10 stk

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 5 dl lunken vand
    • 2 tsk salt
    • 1 spsk sukker
    • 300 g groft mel, hvid hvede, fintmalet fuldkornshvedemel, rugmel osv.
    • 600-800 g hvedemel
    • Ex. Korn/frøblanding, sesam, birkes til top
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i vandet i en lille skål og lad det stå et par minutter.
    • Kom melet i røreskålen og bland det med salt og sukker.
    • Kom gær og vand i melet og ælt dejen til den er smidig og glat. Det må ikke være klistret for alt for blød - til evt. mere mel, hvis det behøves.
    • Dæk dejen til og lad den hæve 45 minutter.
    • Hæld dejen ud på et bord og del den i 10-12 stykker. Rul stykker til boller og lad dem hvile 5 minutter, så de er nemmere at forme.
    • Tryk tommelfingren igennem midten af bollen til et hul og hiv/drej med fingrene lidt ud i det - hullet skal være relativ stort, da det krymper.
    • Kom bagelsene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 20 minutter under et fugtigt viskestykke.
    • Kom 3 liter vand + 1 tsk natron i en stor gryde og kog det op. Brug et stor flad hul-ske, til at sænke ringene i vandet. Kog 2 ringe af gangen, når de flyder op til toppen, så kog dem 1-2 minutter på hver side. jo længere, jo sejere bagels.
    • Kom de kogte ringe på et rent viskestykke og lad dem dryppe lidt af. Dernæst kommes ringene på en bageplade med papir.
    • Drys med topping.
    • Bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter indtil de er gyldne.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Noter

    Du kan med fordel lade dem efterhæve, den sidste gang, i køleskabet natten over.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

    // Indlægget er lavet i samarbejde med Bent Brandt

     

     

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Katrine

      august 07, 2022 at 5:11 pm

      Mine bagels er flade på toppen, hvordan kan det være?
      Ellers super nem og overskuelig opskrift glæder mig til at smage dem til frokosten

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 11, 2022 at 12:43 pm

        Hej Katrine,

        Øv da, håber de på trods af den flade form smagte godt!

        Det kan lyde til, at de måske har overhævet og dermed ikke har kunne bære sig selv.

        Prøv igen og vær denne gang opmærksom på, at de ikke hæver for meget.

        Hav en dejlig dag!

    2. Cæcilie

      september 08, 2020 at 5:34 pm

      Har lige lavet dem i dag til min kærestes madpakke og hold nu fast hvor er de lækre! Både ham, mig og vores ældste datter på knap 3 år måtte smage dem lige inden aftensmaden(dårlig ide!). De er uden tvivl godkendt! Og det hele i opskriften var helt perfekt da jeg lavede dem!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 09, 2020 at 4:48 pm

        Tusinde tak for de fine ord - dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og at alle i familien kunne lide de grove bagels 😀👌

    3. Theo

      januar 04, 2020 at 3:37 pm

      åååhh en lang og ligegyldig salgs-tale inden opskriften...!
      Skulle ligeledes bruge mindre mel. mystisk

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 07, 2020 at 4:14 pm

        Hej Theo,

        Mængden af mel der skal bruges til opskriften kan variere, så inden man tilsætter hele den angivede mængde på en gang, er det bedst, hvis den tilsættes lidt ad gangen, indtil den har den ønskede konsistens. På den måde får man det bedste resultat.

    4. Rikke Meyer

      oktober 20, 2018 at 7:39 am

      Jeg har 250 g mel i overskud. Er der måske fejl i opskriften?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 25, 2018 at 2:05 pm

        Hej Rikke,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        I princippet har jeg lavet de grove bagels med den mængde mel, som står i opskriften. Men det er vigtigt at nævne, at melmængden kan variere. Så hvis du synes, at dejen har den rette konsistens, så lad bare være med at komme al melet i :-)

        Del meget gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen.

        Hav en skøn dag!

    5. Lene

      oktober 05, 2017 at 4:50 pm

      Hej
      Hvad er korrekt mængde mel til denne opskrift? Er det samlet 800 gram hvoraf300 kan være grov?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 09, 2017 at 1:26 pm

        Hej Lene

        Nej, det er 300 g groft mel og 800 g hvedemel.

    6. sanniks

      august 13, 2017 at 9:46 am

      Er du sikker på der skal så meget mel i min dej klumper bare

      Svar
    7. Louise

      juli 02, 2017 at 1:38 pm

      Enig med Tina. Efter er par minutters æltning var dejen knastør?!

      Svar
    8. Mette

      juni 07, 2017 at 10:55 pm

      Har du ristet dem inden du spiser dem. Ligner det bare på billedet ? 😊

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 20, 2017 at 3:59 pm

        Hej Mette

        Jep, det har jeg - rister altid bagels :)

    9. Katja

      januar 27, 2017 at 11:38 pm

      Uha de ser lækre ud! Er de fryse egnede?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 28, 2017 at 12:50 pm

        Hej Katja

        Jep, de kan sagtens fryses :)

    10. Tina

      juli 29, 2016 at 2:30 pm

      Hejsa, mon der kan være en fejl i væskemængden. Jeg oplever, at dejen bliver meget tør med kun 5 dl væske til 1,1 kg mel🤔 Men er super spændt på resultatet😊

      Svar
      • Janni

        juli 26, 2017 at 5:18 pm

        Jeg tænker det sammme. Er igang med dejen nu og har holdt 100g mel tilbage, da dejen er meget tør nu. Mangler der mon olie eller æg i opskriften?

    11. Sanne

      februar 17, 2016 at 4:20 pm

      Hejsa,

      Har du prøvet bagels fra Miss Bagel? Dine ligner nemlig ret meget deres "bagel grov" :)

      De fås på frost hos bl.a. MENY og IRMA (her dog kun i plain og chili/cheddar variant), samt Nemlig.com.

      hej igen :)

      Svar
    12. justlove2ndhandbyleneb.

      oktober 17, 2015 at 7:40 pm

      hvor sjovt! Når jeg bager, så prioritere jeg at ælte dejen. Har ikke rigtig en fornemmelse med dejen, når den æltes på maskine! .0)) De ser lækre ud de bagels, dem vil jeg prøve og bage - UDEN brug af BJØRNEN. Bagels er så lækre og så dekorative.

      smil Lene
      @justlove2ndhand

      Svar
    13. Elsebeth

      september 04, 2015 at 4:10 pm

      Til madpakken kuuunne du jo lave nogle uden hul i midten. Det er dejen og ikke hullet, der gør dem gode ...

      Svar
    14. Fanny

      september 03, 2015 at 4:38 pm

      De ser alt for lækre ud, jeg må hellere sende min rumbo i køkkenet :D

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen