• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Salat med æble, figner og saltede, karameliserede valnødder

    Af Louise | 3 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    salat med æble, figner og nødder - efterårssalat - salat med frugt - opskriftEn lynhurtig salat i efterårsforklædning. Vi taler æbler, figner, nødder, dem som flotter sig i sæsonen lige nu. Uhm, sprøde, knasende æbler - er du ligeså begejstret, som jeg er?
    Kilovis hiver jeg hjem om ugen; morgenmad, snacks, salater, kager. Oh yea, fredagskagen er selvfølgelig en hyldest til æbler, hvad ellers! Jeg kan slet ikke få nok, æbler er bare forrygende gode lige nu. Pakket med smag.

    Yea, jeg kunne blive ved..

    Men tilbage til salaten. Dugfriske æbler blandet med saltede, karameliserede valnødder. Ret perfekt kombi, ikke? Det er svært at modstå - slik med slik på. Hey, der var jo ingen der sagde en salat skulle være lutter sundhed.
    Et kort øjeblik overvejede jeg da også bacon - det ville have være toplækkert i salaten. Sådan lige rullet omkring fignerne, det er en ren klassiker.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Well, jeg rullede bacon omkring kyllingen, som jeg serverede til. Sådan et tørt kyllingbryst kræver noget smørelse og jeg er altså mester i at stege det helt ihjel. Så bacon er altid min bedste ven, sammen med masser af fyld indeni kyllingbrystet. Jaa, du kan godt høre begejstringen for kyllingebryst ikke er på niveau med æblerne..

    Men den røg ned. Mest af alt på grund af salaten. Det er altså en vinder her i efteråret, en af de bedste jeg har smidt sammen.

    Men næste gang ryger baconen om fignerne.

    Hov, ny ide!

    Pære i stedet for æble. Ja?

    Bare rolig, jeg skåner dig for min pærehyldest. Dem er jeg cirka dobbelt så pjattet med, som æbler. Efterårets udvalg gør mig helt stresset - så meget at at nå at spise, så lidt tid. Og lige om lidt er det græskartid. Det er helt galt.

    Den her sæson kommer til at koste nogle mavepiner ;)

    salat med æble, figner og nødder - efterårssalat - salat med frugt - opskrift

    Salat med æble, figner og saltede, karameliserede valnødder

    Salat med æble, figner og saltede, karameliserede valnødder
    Print Email Pin
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Salat

    • Ca. 1 liter blandet salat - gerne bittert
    • 6 figner, i kvarte
    • 3 æbler, i skiver

    Nødder

    • 100 g valnødder
    • 0,75 dl sirup
    • 15 g smør
    • 1 tsk flagesalt

    Dressing

    • 6 spsk olivenolie
    • 3 spsk æbleeddike
    • ½ tsk honning
    • 1 tsk dijon sennep
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Nødder

    • Kom valnødder, sirup og smør på en pande. Varm det op ved jævn varme og bliv ved indtil det begynder at karamlisere - det tager cirka 10 minutter. Drys med salt.
    • Hæld nødder og massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt. Drys evt. med lidt mere salt. Bræk det hele i mindre stykker.

    Dressing

    • Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til.

    Salat

    • Fordel salatbladene i en skål. Kom æbler, figner og nødder deri.
    • Hæld dressingen udover og bland det hele forsigtig.
    • Server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Dorte Voss

      december 18, 2021 at 8:38 pm

      Hej Louise

      Mhhh kylling i sennepssauce var lørdagsmad i dag, det var rigtig lækkert.
      Jeg genkender dine oplevelser med helstegt kyllingebryst som noget tørt noget....
      Lige ind til den dag jeg fandt på at banke kyllingebryst fladt - cirka 1 cm, så skal det ikke stege så længe fordi hele fladen er lige tyk, og derfor bliver det ikke tørt. Man kan også vælge at panere det a la schnitzel.
      Selvfølgelig gør marinering også noget godt for alt kød i forhold til saft og kraft.

      Hilsen Dorte

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 20, 2021 at 12:32 pm

        Hej Dorte,

        Tusinde tak for dine tips og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 🙏😊

        Dem er jeg sikker på, mange læsere vil blive glad for.

        Hav en fantastisk dag og rigtig glædelig jul!

    2. Linn

      oktober 04, 2015 at 8:57 pm

      Din salat ser SÅ god ud. Den er fluks ryget på min "to try"-liste med efterårsopskrifter. Tak for inspiration!

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen