En lynhurtig salat i efterårsforklædning. Vi taler æbler, figner, nødder, dem som flotter sig i sæsonen lige nu. Uhm, sprøde, knasende æbler - er du ligeså begejstret, som jeg er?
Kilovis hiver jeg hjem om ugen; morgenmad, snacks, salater, kager. Oh yea, fredagskagen er selvfølgelig en hyldest til æbler, hvad ellers! Jeg kan slet ikke få nok, æbler er bare forrygende gode lige nu. Pakket med smag.
Yea, jeg kunne blive ved..
Men tilbage til salaten. Dugfriske æbler blandet med saltede, karameliserede valnødder. Ret perfekt kombi, ikke? Det er svært at modstå - slik med slik på. Hey, der var jo ingen der sagde en salat skulle være lutter sundhed.
Et kort øjeblik overvejede jeg da også bacon - det ville have være toplækkert i salaten. Sådan lige rullet omkring fignerne, det er en ren klassiker.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Well, jeg rullede bacon omkring kyllingen, som jeg serverede til. Sådan et tørt kyllingbryst kræver noget smørelse og jeg er altså mester i at stege det helt ihjel. Så bacon er altid min bedste ven, sammen med masser af fyld indeni kyllingbrystet. Jaa, du kan godt høre begejstringen for kyllingebryst ikke er på niveau med æblerne..
Men den røg ned. Mest af alt på grund af salaten. Det er altså en vinder her i efteråret, en af de bedste jeg har smidt sammen.
Men næste gang ryger baconen om fignerne.
Hov, ny ide!
Pære i stedet for æble. Ja?
Bare rolig, jeg skåner dig for min pærehyldest. Dem er jeg cirka dobbelt så pjattet med, som æbler. Efterårets udvalg gør mig helt stresset - så meget at at nå at spise, så lidt tid. Og lige om lidt er det græskartid. Det er helt galt.
Den her sæson kommer til at koste nogle mavepiner ;)
Salat med æble, figner og saltede, karameliserede valnødder
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
Salat
- Ca. 1 liter blandet salat - gerne bittert
- 6 figner, i kvarte
- 3 æbler, i skiver
Nødder
- 100 g valnødder
- 0,75 dl sirup
- 15 g smør
- 1 tsk flagesalt
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- ½ tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- Salt/peber
Sådan gør du
Nødder
- Kom valnødder, sirup og smør på en pande. Varm det op ved jævn varme og bliv ved indtil det begynder at karamlisere - det tager cirka 10 minutter. Drys med salt.
- Hæld nødder og massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt. Drys evt. med lidt mere salt. Bræk det hele i mindre stykker.
Dressing
- Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Smag til.
Salat
- Fordel salatbladene i en skål. Kom æbler, figner og nødder deri.
- Hæld dressingen udover og bland det hele forsigtig.
- Server straks.
Dorte Voss
Hej Louise
Mhhh kylling i sennepssauce var lørdagsmad i dag, det var rigtig lækkert.
Jeg genkender dine oplevelser med helstegt kyllingebryst som noget tørt noget....
Lige ind til den dag jeg fandt på at banke kyllingebryst fladt - cirka 1 cm, så skal det ikke stege så længe fordi hele fladen er lige tyk, og derfor bliver det ikke tørt. Man kan også vælge at panere det a la schnitzel.
Selvfølgelig gør marinering også noget godt for alt kød i forhold til saft og kraft.
Hilsen Dorte
Louiogbearnaisen
Hej Dorte,
Tusinde tak for dine tips og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 🙏😊
Dem er jeg sikker på, mange læsere vil blive glad for.
Hav en fantastisk dag og rigtig glædelig jul!
Linn
Din salat ser SÅ god ud. Den er fluks ryget på min "to try"-liste med efterårsopskrifter. Tak for inspiration!