Gulerodssuppe er en nem og sund suppe, som smager fantastisk. Få varmen med verdens bedste gulerodssuppe, som du får opskrift på her.
Du troede først lige, at det var endnu en omgang hokkaido eller græskarsuppe, ikke? Vi vælter os i de opskrifter lige nu, kan ikke åbne et magasin, en blog eller online opskriftsportal uden at få smidt en omgang orange suppe i nakken. Selvom jeg er pjattet med græskar, så gider jeg faktisk ikke mere suppe af den slags. Nu er hokkaidosuppe ligesom blevet spist. I litervis.
Men suppe er godt og der er heldigvis tusinde andre muligheder for, at spice de dybe tallerkener op her i de kolde måneder. Aspargessuppe, ja tak. Karrysuppe, ja tak. kartoffelsuppe, ja tak. Fiskesuppe, ja tak. Hønsekødssuppe med kødboller, dobbelt ja tak.
Oooog gulerodssuppe!
[yellowbox]BONUS: Kom gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Ikke en du finder i ret mange suppegryder, der ligger jordskokker og de forbistrede græskar i stedet - tager al opmærksomheden og smagsløgene. Well, jeg tænker, at det er tid til vi giver gulerodssuppen et come back, 15 minuts of fame.
Hvorfor skal vi det, tænker du måske?
Åbenlyse argument; Gulerodssuppe er lækkert! Hvis den dog, som alle andre grøntsagssupper, får godt med krydderier, ellers ender vi op med en kvaml omgang. Så vær rundhåndet - også med ingefær.
Bedste argument; Mens græskar, især hokkaido-banditten, samt jordskokker når himmelhøje priser på grund af deres fornemme status, så får du snildt 2 kilo gulerødder for en flad 10'er.
Men Louise, er det ikke lige lovlig vegetarisk det her?
Jo!
Er du ligesom min bedre halvdel og har knap så veludvoksede kaninører som mig. så leder du efter kødet. Jeg er med, jeg har en løsning i ærmet til dig.
Sus ned i supermarkedet, du skal måske ned i det lidt større af slagsen, og rod køledisken igennem for kyllingeboller. Du ved, kødboller til suppe bare lavet på kylling.
Haps en pose og udskift dem med kikærterne i opskriften her. Du skal gange mængde på krydderier op, men ellers så er det fuldstændig samme fremgangsmåde. Vend dem med krydderi, bag dem i ovnen, smid dem i suppen.
Men jeg er ikke så glad for forarbejdede fødevarer?
Du får mig ikke, jeg har endnu en løsning gemt i det andet ærme ;)
Skær et kyllingebryst / inderlår i grove tern. Vend dem med krydderier og steg dem på en pande (eller bag dem i ovnen). Over i suppen og server.
Yea, gulerodssuppen er skam gennemtænkt. Måske lige bortset fra, at jeg nu er endt op med 2 liter i køleskabet.. Der skulle jo være nok, til at fotografere!
Så ser du et orange menneske her en af dagen, så er det mig. Gennemfarvet af betacaroten.
Læs også: Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
Ingredienser
- 3 spsk olie
- 1 løg, i grove tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 cm stykke frisk ingefær, skrællet og revet
- ¼ tsk stødt cayennepeber
- ½ tsk stødt gurkemeje
- ¼ tsk spidskommen
- 1 tsk fint salt
- Peber
- 750 g gulerødder, skåret i 1 cm stykker
- 4,5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 dl cremefraiche 18%
Kikærter
- 1 dåse kogte kikærter, skyllet og tørret (eller 400 g kogte, afkølede kikærter)
- 1 spsk olie
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk stødt paprika
Topping
- Cremefraiche
- Chiliflager
- Frisk persille til servering
Sådan gør du
- Varm en stor gryde op med olie.
- Tilsæt løg og hvidløg og svits dem i ca. 3 minutter.
- Tilsæt ingefær, gurkemeje, cayennepeber og salt og svits det med i ca. 1 minut - rør hele tiden. Kom de hakkede gulerødder i - tilsæt vand og bouillon.
- Kog suppen op og skru ned til svag varme. Lad det hele simre indtil gulerødderne er bløde, ca. 25 minutter.
- Blend med en stavblender suppen glat og kom cremefraiche i. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier, hvis det er nødvendigt.
- Lad suppen simre i yderligere 10-15 minutter før servering.
Kikærter
- Vend kikærterne med olie, salt og krydderier. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Vend dem undervejs. Til skal blive gyldne og let sprøde.
Servering
- Server suppen med cremefraiche, persille, chiliflager og de sprøde, krydrede kikærter
Madmutter
Rigtig god suppe til en kold vinterdag. Med rigeligt af ingefær og hvidløg. Var et hit
Louiogbearnaisen
Dejligt at høre :-)
Camilla Danielsen
Hold op hvor smager den godt. Mig om min søn på 6 er fan.
Louiogbearnaisen
🙏 Camilla - så dejligt at høre at I kan bruge opskriften og er ellevilde med den 🙌 😀
Hav en skøn dag!
Sanne
Mon ikke den også kunne være lækker med kokosmælk i stedet for creme fraiche? 😊
Loui&bearnaisen
Det er jeg sikker på, Sanne - det lyder som en rigtig god ide :)
Linn
Wow - hvor er det smukke billeder! Bliver helt glad over så farverige fotos, når det er så trist vejr udenfor.