Nem og sund opskrift på chiagrød med frisk mango. Vælg selv om du bruger mælk, skyr, kokosmælk eller mandelmælk til i din grød med chia.
Jeg er på en mission! Den er ualmindelig hård.
Allermest for den kreative hjernehalvdel.
Den famøse mission hedder: Tøm køkkenet. Fuldstændig. Jep, patentglas med slatter, halve poser og mistænkelige bøtter i fryser og køleskab har overtaget mit køkken - resterne vælter frem hver gang jeg prøver at mane mig vej frem. Jeg ignorer. Lukker skabet - lige indtil næste gang, hvor jeg åbner og bliver ramt. Både af sjatter og dårlig samvittighed.
Mest på pengepungen. Der er en ren formue samlet derude bag køkkenlågerne!
Så april er dedikeret til en mission: Tøm køkkenet.
Skal du være med?
Vi taler udryddelse af alt. Lige fra mel til Knorr-saucen. Fra frosne rosenkål og til chiafrø.
Yes. Første slambert, jeg har kastet mit skarpe øje på er dåsen med chiafrø. 500 g virker fesent, når du står i supermarkedet og skal smide en hund' for den.
Men. Den. Er. Uendelig!
Seriøst, jeg tvivler på jeg nogensinde ser bunden af chiafrø-dåsen. Men det skal have et forsøg - vi er på misson!
Oooog derfor skal jeg hele ugen rende rundt med chiafrø i alle afkroge af gebisset.
Der er chiagrød på menuen - alle morgener.
Indtil glasset er tømt...
Første udgave blev med mango. Mægtig lækkert! Egentlig blot en mangosmoothie tilsat chiafrø. Men hey, det dur. Og især når det toppes med kokosdrys. Som så også lige klarede lidt flere rester fra skabene. Win-win!
Kan du også mærke at missionen allerede kører ret godt? ;)
Jeg regner med, at det halve kilo kandiseret ingefærtern forsvinder ligeså nemt...
Ingredienser
- 200 g mango, i tern
- Saft af ½ lime
- 1,5 dl mælk, evt. kokosmælk eller mandelmælk
- 1 dl græsk yoghurt, eller skyr
- 4-5 spsk chiafrø
Top
- 1 dl nødder, hakket (mandler, valnødder, hasselnødder..)
- 1 dl kokos
- ½ dl grovvalsede havregryn
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk kokosolie
Sådan gør du
- Kom mangotern, mælk, græsk yoghurt og limesaft i en blender.
- Blend til en jævn masse. Smag til med limesaft og evt. honning.
- Rør chiafrøene i smoothie og hæld den på glas.
- Kom grødene i køleskabet natten over (min. 6 timer).
- Bland nødder, kokos, havregryn og vanilje.
- Kom kokosolie og honning på en pande og fordel de tørre ingredienser udover.
- Rist ved jævn varme, mens der hele tiden røres.
- Tag myslien af varmen når den har fået farve.
- Hæld den ud på bagepapir og lad den afkøle.
- Fordel myslien på mango/chiagrøden og spis straks.
Sissel
Jeg har kørt samme projekt herhjemme siden 1. april og selv om kreativiteten bliver sat på prøve som du siger, så er der også noget sært tilfredsstillende ved at se fryseren blive mere og mere tom. ;)
Desuden har jeg aldrig haft så systematiseret skuffer i køkkenet før ;)