Hvor lang tid tager det, at knække 400 g saltede pistacienødder ud af skallen?
Præcis ét afsnit af Game of Thrones.
Problemet er så bare, at halvdelen af pistacienødderne på mystisk vis forsvinder undervejs!? Jeg stiller mig uforstående.
Anyway, de resterende nødder skulle senere bruges i både salat. Og til cookies.
Salaten forberedes.
Igen opstår det uforklarlige fænomen. Halvdelen af nødder er væk!
Så bare et tip herfra, hvis du kaster dig ud i det her med pistacienødder - der er spild undervejs, så knæk nu rigeligt.
Den her marokkanske salat smager i hvert fald allerbedst med en ordenligt håndfuld af de saltede grønne/lilla herligheder.
Egentlig har jeg ikke rigtig noget belæg for, at kalde salaten marokkansk. Mine fødder har aldrig spankuleret i Marokkos gader og jeg tvivler på nogle af råvarerne her har været der heller.. Krydderierne var fra Vietnam, gulerødder fra Danmark og nødder fra USA.
Yeaa, men ideen er helt autentisk..
Og salaten smager forrygende, når jeg selv skal sige det.
Egentlig gad jeg godt, at gulerødderne var i forskellige nuancer. Du ved, efterhånden kan vi få lilla, gule og hvide gulerødder i de fleste større supermarkeder. Det havde været ret pænt. Men desværre - jeg måtte nøjes med de klassiske orange, dog med sommertop. Det opvejer på det. Alt med top, smager bare bedre ;)
Lad os snakke om dressingen til gulerodssalaten.
Yes, det er både gurkemeje og spidskommen i.
Er du med på noderne, så ved du at gurkemeje bliver det nye sort. Vi taler superfood med helbredseffekter over alle andre superfoods. Gurkemejen liste over gavnlige effekter er så lang at blåbærret godt kan pakke sammen og forlade skuden. Vi har et nyt hit.
[yellowbox]BONUS: Kom marokkansk gulerodssalat på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Forleden besøgte jeg en god kammerat, som allerede er sprunget på gurkemejen og sværger til den. Har du været på med louiogbearnaisen.dk længe, så ved du også hvor skeptisk jeg er.
Skal vi bare sige det sådan; gurkemeje er endnu kun et krydderi i mit køkken og den her salat. Men der dur den også fortrinligt. Men altså ligeså skeptisk, ligeså nysgerrig.
Så indtagelse af den hippe gurkemeje-drik skulle jeg prøve og okay, jeg venter stadig på virkningen - der skal nok et par liter mere til.
Men har du lyst til at give dig i kast med gurkemeje, herunder curcumin som er superhelten, så er opskriften her;
1 tsk gurkemeje, 2 tsk kokosfedt (yea..), friskkværnet peber, 2 dl kogende vand og en sjat mandelmælk. Mix og you are good to go!
Jeg holder mig dog til gurkemeje i gulerodssalaten, som dur både til frokost og som tilbehør til aftensmad.
Forestil dig lige et lækkert stykke lammekød eller grillede, krydrede oksekødsspyd hertil. Nøj, det ville være mægtigt skønt.
Og med et par af de her fladbrød oven i puljen også, så er der vist dømt perfekt weekendplan.
Marokkansk gulerodssalat med kikærter, pistacienødder og krydret dressing
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
- 6-8 gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 75 g feta, smuldret
- 75 g saltede pistacienødder
- 1 dl persille, friskhakket
Dressing
- 5 spsk olivenolie
- 8 spsk limesaft, ca. 2-3 lime
- 1-2 tsk honning
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skræl tynde skiver af gulerødderne med en tyndskræller.
- Skær forårsløggene i tynde skiver.
- Vend gulerødder, løg, kikærter og halvdelen af den friskhakkede persille sammen.
- Pisk dressingen sammen og smag den til.
- Vend dressingen med grøntsager og kikærter.
- Top med feta, pistacienødder og frisk persille.
- Server straks.
Trine Larsen
Mega lækker salat, fuld af smag :)
Louiogbearnaisen
Hej Trine,
Tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at den var et hit :-)
Rigtig god weekend!
Lotte
Ser lækkert ud :) Jeg har det dog meget svært med kikærter - kan du give et forslag til, hvad kikærter kan erstattes med?
Louiogbearnaisen
Hej Lotte,
Du kan udelade dem, og i stedet bruge quinoa eller kogte kerner som fyld i salaten - det smager fantastisk 🙂
Fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen.
Hav en fortsat skøn dag!
Mette H.
Så smukke billeder :)
Og tak for et fantastisk foodstyling kursus - det er sjovt, når man kan genkende meget af det man lærer i madbilleder nu :)