3 bakker jordbær skulle der til, før jeg endelig fik fingre i de søde, lækre slags. De andre, de krævede heftige mængder sukker for overhovedet at kunne klemmes ned! Farven var der, men yrk, de havde virkelig ikke badet i solskin.
Men nu er det lige op over, at de ræ'tig gode kommer. Dem der kan duftes helt ude på parkeringspladsen. Og jeg frygter det! For ligeså så lækkert jordbær smager, ligeså lidt kan jeg døje duften efter en sommer som jordbærplukker. Det hænger ved..
Anyway, med sammenknebne næsebor er jeg så klar til at fylde indkøbsvognen op og slæbe bakker hjem i en lind strøm. Jordbær til morgenmad med yoghurt, jordbær som snack, jordbær med fuldfed fløde, jordbærtærter og yea, jordbær som tilbehør til grillmad.
Hov, lad os lige spole tilbage - jeg skal fortælle dig noget om jordbærtærter!
De er min sommerlast. Så da jeg i sidste endnu ikke havde fået årets første og mente jeg virkelig fortjente en efter en bidsk dag, så var det ind forbi bageren.
Et styk jordbærtærte, tak.
Jamen, det bliver lige 90 kroner!
What?!
H.a.l.v.f.e.m.s. kroner!
Seriøst, vi taler en jordbærtærte som var 10 cm i diameter, halv størrelse af hvad en normal sød tærte er.
90 kroner.
Røveri ved højlys dag. Hos bageren.
Og jeg købte den - for hey, måske var det verdens bedste jordbærtærte (og jeg havde virkelig, virkelig lyst til jordbærtærte).
Den var dårlig. Med sure jordbær, kedelig creme og ultra tyndt lag chokolade, som smagte af..i hvert fald ikke chokolade.
Så planlægger du en tur forbi Langenæs Bageren i Aarhus efter jordbærtærte, så tag den næste bager på vejen. Han røver dig nok også, men måske er tærten bedre. Eller som minimum er jordbærrene, hovedelementet, smagfulde.
Yes, det var et styk muggen svada herfra ;)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og nu til jordbærsalaten.
Den er ret pæn. Ultra nem at bikse sammen. Og smager forrygende til grillmad eller bare til din torsdagshakkebøf.
Men hey, hvad er det nu lige det der quinoa er?
Korn? Frø? Græs? Nope, vi er ude i noget så fancy, som en salturt. Men lad os sige det er korn/frø-agtigt, spækket med alt det rigtige; fibre, protein, trendy aminosyrer, antioxidanter og så er det fuldstændig glutenfrit. Yes, kan du allerede mærke bikiniformen komme snigende ;)
Okay, så har vi helbredseffekterne fra quinoa på plads.
Men hvilke af poserne på hylden i supermarkedet skal du vælge? Rød, hvid, orange, sort? Der er quinoa i alle farver. Og de smager stort set ens! Så medmindre du også bruger en halv time på at udtænke, hvilken quinoa-farve, som er pænest til jordbær (som undertegnet her..), så køber du bare den billigste pose. Hvilket står dig i lige omkring en flad halvtredser for 350 g!
Jep, bikiniformen er ikke gratis..
Heldigvis er quinoa ret drøj i brug. Vi taler virkelig mange salater og opskrifter med quinoa, som du skal gennem for at få opbrugt sådan en pose. Alt medmindre du virkelig går benhårdt efter prisen som årets strandløve og spiser dem som ris - så skal de nok få ben at gå på. Meeeen altså, quiona er lidt krads sådan helt rent og uden nogen form for selskab. De smager meget...sundt!
I salater og specielt den her salat med jordbær er de dog mægtige skønne :)
Har du ikke pistacienødder, så brug saltede mandler. Og en par skefulde feta er heller ikke dumt. Måske er vi faktisk ude i sommerens bedste salat her. Er det ikke noget med, at du lige skal teste den påstand af? ;)
Ingredienser
- 1 dl sort quinoa
- 2 dl vand
- ½ tsk salt
- 500 g jordbær
- 3 forårsløg
- 1 dl frisk persille, bland evt. med koriander eller mynte
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleddike
- 2 spsk citronsaft
- 75 g saltede pistacienødder, grodthakkede (eller saltede mandler)
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skyl quinoa grundigt. Hæld dem i en gryde og hæld vandet over. Kog det op og skru herefter ned på svag varme. Lad quinoaen koge i ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad quionaen stå og trække 5 minutter under låg. Rør med en gaffel i quinoaen, så den "puffer" op og tilsæt salt. Lad quinoaen køle helt af.
- Skær jordbærrerne i kvarte.
- Snit forårsløgene fint.
- Hak persillen fint.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Bland jordbær, løg, persille og quinoa sammen. Fordel dressingen herover og bland det hele sammen.
- Fordel salaten på et fad og drys med pistacienødder og persille.
- Server straks.
Lillian
Har lige tilberedt denne jordbærsalat, så jeg kan blande det hele sammen i aften - ser og lyder lækker - glæder mig til at servere den for gæsterne. Flotte billeder du har 💪🏽
Louiogbearnaisen
Hej Lilian,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen :-)
Hav en skøn dag.