• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Tunesisk gryde med kylling og couscous

    Af Louise | 15 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Tunesisk gryde med kylling og couscous - mad fra tunesien

    Sidste uge var vi i Indien, den her uge rykker vi til Afrika, nærmere bestemt Tunesien.

    Har du så været der, Louise? 

    Næ. Men med alle de krydderier, som vælter ud af mine køkkenskabe og lige om snart er på retræte udløbsmæssigt, så er der kun en løsning. Kurs mod fjerne kyster. De varme af dem. Der hvor de aldrig ender op i det scenarie med afdankede krydderier.

    Så.

    Frem med globussen. Spin. Og den lange, krogede pegefinger på.

    T-u-n-e-s-i-e-n. 

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Okay, jeg snød. Jeg landede på Algeriet. Men Tunesien lød altså bedre madmæssigt, så det er der vi er i dag.

    Med kylling, couscous og en alelang liste af formidable krydderier, som kræver en seriøs emhætte. Eller at du blæser huset igennem med en januarkuling.
    Herhjemme har vi i hvert fald ikke helt ens næsepræferencer, når det kommer til eksotiske eksperimenter i køkkenet.

    Come on, det er top lækkert og det ryger lige ind på "sommer-og-sol-kontoen" her på den mørke tid. Fake it 'till you make it. Du ved.

    Så google, google - hvad er de essientielle fødevarer og krydderier i det tunesiske køkken:

    Cous cous. Koriander. Kanel. Persille. Harissa. Tomatsauce. Kød. Spidskommen. Hvidløg. Kommen. Gulerødder. Løg. Kikærter. Dadler. Abrikoser.

    Plukke. Plukke.

    Alt i en gryde, 30 minutter og dine smagsløg hopper og danser.

    Det som jeg havde i krydderier, var der dog ikke på couscous siden, så det blev halv om halv med bulgur. Hvad du kaster i, bestemmer du selv. De begge gør det ret godt, men couscous er selvøflgelig den tunesiske rockstjerne.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Faktisk ville jeg have brugt lam.

    Den autentiske kamel var ikke lige, at opstøve i en forstad til Aarhus.

    Det var lam så heller ikke..

    Så det blev en dylle. I filet. Det lever nok ikke helt op til standarderne på de kanter, men du kan jo altid hive en fætter med ben i gryden i stedet.

    Eller lam i grove tern. Det vil virkelig være forrygende!

    Relateret: Marrokansk gryderet med græskar og kikærter

    Nå. Men.

    Gryden røg på bordet i går - i dag spiser jeg rester, planlægger årets første fastelavnsbolle-indkøb (haps) og at hoppe ombord i den stak bøger, som landede på mit dørtrin forleden. Jeg skal bare lige blive enig med den sorte slyngel om den plan - det kræver nok en tur ud i det blå først og et af de gode ben.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Nåhr ja, og så brændte jeg en gryde af, da jeg lavede den her gryderet første gang. Den skal også lige tjekkes om, der stadig er liv.

    Det er der ikke, men det holder vi mellem os.

    Tunesisk gryde med kylling og couscous 101

    • Harissa er en nordafrikansk chilisauce, som kan laves både i en tør og våd version. Den fås i de fleste størrer supermarkeder og det er den våde udgave, som du skal dryppe med her.
    • Cherrytomater på dåse fås efterhånden både på dåse og karton (samme mærke som flåede og hakkede tomater - lige ved siden af dem på hylden). De smager lidt sødere og ser bare pæne ud i retter.
    • Jaja, kikærten kommer vi ikke uden om. Du kan udskifte kyllingen med kikærter for en vegetargryde eller blot tilsætte dem til retten og får endnu mere fylde og bid. Det vil bestemt ikke være dumt. Smid et heads up i kommentarfeltet, hvis der ryger en dåse kikærter i din tunesiske gryde.
    Tunesisk gryde med kylling og couscous - mad fra tunesien

    Tunesisk gryde med kylling og couscous

    Tunesisk gryde med kylling og couscous
    Print Email Pin
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 600 g kyllingfilet
    • 2 spsk olie
    • Salt/peber
    • 2 spsk olie
    • 1 stort løg
    • 4 gulerødder
    • 3 fed hvidløg, finthakket
    • 1 spsk friskrevet ingefær, ca. 3-4 cm
    • 2 tsk gurkemeje
    • 2 tsk spidskommen
    • 2 tsk stødt koriander
    • 1 tsk paprika
    • ½-1 tsk chilipulver
    • 1 tsk chiliflager
    • 1 tsk kanel
    • Salt/peber
    • 1 dåse cherrytomater med tomatjuice, 400 g
    • 4 dl vand
    • 100 g tørrede abrikoser, i strimler
    • 1 hønseboullionterning
    • 2,5 dl couscous, eller bulgur

    Top

    • Friskhakket persille, eller mynte, koriander
    • Ristede, hakkede mandler

    Servering

    • Yoghurt
    • Harissa
    • Fladbrød
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær kylling i mundrette tern.
    • Skær løget i både og skær gulerødderne skråt, i grove stykker på ca. 2 cm.
    • Kom olie i en stor gryde og svits kyllingen ved høj varme 2-3 minutter. Krydr undervejs med salt og peber.
    • Den skal ikke være gennestegt, bare tag farve på alle sider.
    • Tag kyllingeternene op af gryden og kom igen 2 spsk olie i gryden.
    • Kom løg og gulerødder i gryden og svits det 2-3 minutter ved jævn varme. Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne. Svits det hele 1 minut.
    • Hæld cherrytomater med juice og vand i gryden. Tilsæt også abrikoser og boullion.
    • Kog det hele op, tilsæt couscous og kylling og skru herefter ned til svag varme.
    • Lad gryden simre under låg i ca. 10-15 minutter. Rør undervejs, så couscousen ikke brænder fast i bunden af gryden. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis gryden koger tør.
    • Smag gryden til og tilsæt evt. lidt mere krydderi, salt eller peber.
    • Fordel den tunesiske gryderet på et stort fad, drys med hakket persille og mandler.
    • Server med yoghurt og fladbrød

    Noter

    Hvis du have gryderetten og couscous adskilt, så undlad tilsætnibng af couscous og tilbered den i stedet efter anvisning på pakken. Tlsæt kun 1 dl vand til gryderetten.
    For en vegetarisk udgave kan kylling erstattes af kikærter.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Louise

      april 05, 2024 at 4:52 pm

      Kan man bruge almindelige dåsetomater, hvis man ikke lige har andet i skabet? ;-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 15, 2024 at 11:24 am

        Hej Louise

        Ja, det kan du sagtens :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Christina

      oktober 01, 2019 at 12:39 pm

      Hvis den ret skal nærme sig Nordafrika ville jeg udelade abrikoser, de hører til i en helt anden ret 😉 men jo, kylling er helt almindelig på de kanter, og helst med salmonella så bliver det meget mere autentisk 😂😂😂

      Svar
    3. Mette

      november 21, 2018 at 11:25 am

      Kan retten fryses ned - tænker på om den vil kunne laves hjemmefra og fryses ned til skiferie i julen 🤔

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 23, 2018 at 11:08 am

        Hej Mette,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Det tænker jeg sagtens, at du kan.

        Hav en god skiferie :-)

    4. Sisse

      februar 23, 2018 at 6:38 pm

      Ser super lækkert ud... Men ikke særligt tunesisk 😉

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 26, 2018 at 11:22 am

        Hej Sisse,

        Tak for din kommentar.

        Den er også bare rigtig god denne ret 😋 Måske du kunne komme med lidt input til, hvordan vi gør retten mere "tunesisk"😊?

        Hav en skøn dag.

    5. Marie

      februar 04, 2018 at 4:22 pm

      Er det virkelig nødvendigt at stege kyllingen først? Kan den ikke bare komme i mens den er rå, og så simre til den er færdig? Er nemlig bange for at den skulle blive tør ved først at steges..

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 05, 2018 at 3:22 pm

        Hej Marie,

        Tak for din besked og spørgsmål til opskriften.

        Kyllingen skal helst steges først inden den kommes i. Den bliver ikke tør, det lover jeg :-) Den skal nemlig ikke koge ret længe i gryden :-)

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en forrygende dag.

    6. Signe

      januar 07, 2018 at 10:20 pm

      Super lækker ret, også med kikærter!
      Næste gang tror jeg jeg vil prøve med lam som du også foreslår, og så håber jeg at manden kan lide det, når nu der er så mange skønne krydderier i.. 😋

      Svar
      • Loui

        januar 08, 2018 at 10:44 am

        Hej Signe,

        Tak for din kommentar.

        Dejligt at høre, at du kunne lide opskriften.

        Lad mig endelig høre, hvad du synes om retten med lam i :-)

        Hav en forrygende dag!

    7. Christina

      oktober 03, 2017 at 11:05 pm

      Jeg vil gerne lave denne gryderet men med lam, skal det have længere tid eller tilberedes på en anden måde så ? :-) forresten elsker din side og dine opskrifter!! Forsæt det gode arbejde!! <3

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 04, 2017 at 1:03 pm

        Hej Christina

        Det lyder toplækkert med lam :) Det kommer lidt an på hvilken udkskæring af lam, som du bruger. Der er ret stor forskel på tilberedningstiden, da nogle udskæringer har mere bindevæv og sener.
        Hvad tænker du at bruge?

        Tusinde tak :)

    8. Mathilde Sørensen

      januar 25, 2017 at 9:32 pm

      Må bare sige, at det bestemt ikke er sidste gang, jeg laver den ret. Vi fik det her til aften, og det var virkelig lækkert. Jeg tilføjede lidt lime i retten, hvilket efter min mening lige gav det sidste ;-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 28, 2017 at 12:55 pm

        Hej Mathilde

        Dejligt at høre, at opskriften kunne bruges :)
        Årh ja, det har du da ret i med lime! Det vil være prikken over i'et. Tak for tippet :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen