Snaskede, lækre kanelsnurrer, som er farlig gode og vanedannende. Få den nemme opskrift på de bedste kanelsnurrer her.
Jump to:
Efter 7 år har kanelsnurrer været forbi her et par gange eller tre. Bestemt et halvt dusin gange for lidt, hvis du spørger mig. Det er ikke meget, som slår en kanelsnurrer.
Jeg har været ude i Claus Meyers famøse udgave af kanelsnurrer en enkelt gang. Lige da Bjørnen flyttede ind. Og jeg fejlede big time! Ork, skuffelsen over mistet udsigt til lun, snasket kanelsnurrer var massiv.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Så tilbage til den velkendte kanelsnurrer. Den dur. I hvert fald i mit køkken et par gange om året. Igen aaaalt for få gange. Måske er vi ude i et decideret nytårsforsæt her; flere snurrer.
Det snupper jeg. Det er et nytårsforsæt, som er til at forstå. Hopper du også med på vognen, så får du min allerbedste opskrift her.
Nå. Men. Pænt koldt, huh?
Og den sorte slyngel insisterer på, at spæne afsted i den sibiriske kulde. Nogen er mere polstret end andre..
Så jeg er trukket i det frække outfit. Farmors geniale blå kedeldragt, knæhøje gummistøvler (buksen inde i støvlen), strikluffer, ørevarmere med pels og nåhr ja, kedeldragtens hætte (der er spids, som en nissehue) som prikken over i'et. Godt snøret til, så hagen rigtig stritter frem.
Frilufts-Louise.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Men hvad bedre end, at lande hjemme på matriklen igen. Sætte kaffen over, mase sig ud af dragten igen og smide sig på sin pind - med kaffe, lun kanelsnurrer og snorkende hvalp, som luner de frosne tæer under skrivebordet.
Jeg er fan.
Især når arbejdsdagen, så også står på forberedelse til snarlig opstart af mit populære kursus: Foodstyling Masterclass.
Alle kan lære at fotografere og foodstyle, det er ikke et medfødt talent - se bare mine tidligere billeder her.
Kanelsnurrer med kardemomme
Jeg har tilsat kardemomme til opskriften her, da den giver dejen en skøn smag og lige det der ekstra touch. Er du ikke til kardemomme, så hiver du blot det ud af opskriften, de her kanelsnurrer kan sagtens laves uden kardemomme i.
Du kan faktisk også udskifte kanel med kardemomme i remoncen (brug knap så meget kardemomme, da det smager kraftig igennem) og lave en kardemommeremonce, så du i stedet får kardemommesnurrer.
Andet lækkert fyld, du kan overveje er..
Kanelsnurrer med marcipan
Er du ude efter den helt farlige udgave af en kanelsnurrer, hvor der også er marcipan i? Den kan vi sagtens fikse, for jo, den udgave af snurrer er også ret højt på listen herhjemme :-)
Find min bedste opskriften på kanelsnurrer med marcipan her.
Kanelsnurrer med rabarber
Rabarber: Lav en halv portion remonce, men uden kanel. Lav en tyk rabarberkompot. Fyld remonce og rabarber i dine snurrer, det er også et kæmpe hit.
Perlesukker eller glasur
Perlesukker: Perlesukker er store, hvide sukkerkorn, som er bagefaste og dermed ikke smelter i ovnen. De smager, som sukker og giver både knas og super flot udseende på kanelsnurrer.
Glasur: Er du til glasur på dine snurrer, så lav en hvid glasur eller mørk, kakao glasur og kom på toppen - så bliver de ekstra fedtede og snaskede.
Vil du fryse dine kanelsnurrer, så lad være med at komme glasur på dem, som du fryser.
Ofte stillede spørgsmål til kanelsnurrer
Jeps, det kan du godt, selvom sødt bagværk er allerbedste med frisk gær. Du kan læse min guide til, hvordan du bager med tørgær her.
Ja, mælken kan godt udskiftes med letmælk, minimælk, skummetmælk eller fx. en mandelmælk.
Så udelader du den bare i din dej. De er super gode alligevel.
Jeps, fordi de skal smage af kanel, de her kanelsnurrer, så der skal rigeligt kanel i, så du får den bedste smag.
Ja, det kan fint fryses og så tages op når lækkersulten melder sig.
Nej, du kan ikke bruge surdej i den her opskrift, så skal du ud og finde en anden.
Desværre ikke - det giver ikke samme smag eller konsistens til den her remonce.
Det kan du godt, men dejen vil blive en smule mere tør uden æg. Kommer du ikke æg i, så tilsæt gerne 25 g mere smør til dejen.
Opskriften er opdateret
Efter en del kommentarer om melmængden, så er opskriften blevet gennemtestet igen med andet mærke hvedemel og opdateret i gram.
Min dej har ikke brug alt hvedemelet, når jeg rører på Bjørn Teddy - men melmængde kan variere en del alt efter mel, temperatur, æltning osv. Så tilsæt melet lidt af gangen og vurder dejens konsistens- måske kræver din dej mere eller mindre mel end der er angivet i opskriften.
Det vigtigste et, at dejen ikke bliver for tør.
Ingredienser
Dej
- 35 g gær
- 4 dl sødmælk
- 150 g smør
- 60 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 æg
- 650-750 g hvedemel
Fyld
- 200 g smør
- 150 g brun farin
- 100 g sukker
- 15 g kanel
Top
- Perlesukker
Sådan gør du
- Kom mælk og smør i en gryde og varm det op til smørret er smeltet.
- Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
- Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du/røremaskinen ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
- Ælt dejen i ca. 8-10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
- Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
Remonce
- Bland smør, farin, sukker og kanel i en skål. Rør det godt sammen. Det gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge eller røremaskine med K-spade.
- Remoncen skal røres helt ensartet.
Kanelsnurrer
- Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x45cm og 0,5 cm i tykkelse.
- Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen.
- Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel ind over den første, så du har 3 lag dej. Tryk/rul dejpladen lidt sammen, så lagene hænger sammen.
- Skær dejen i ca. 3 cm strimler. Skær herefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 0,5 cm være tilbage i toppen. Fold strimlen ud og sno den ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 5-6 snoninger. Pas på, at du ikke klemmer remoncen ud.
- Så skal der snurres!
- Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.
- Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
- Læg kanelsnurrerne med snoningerne opad på to bageplader med bagepapir.
- Dæk med et viskestykke.Lad dem hæve 40 minutter.
- Pensl kanelsnurrerne med æg og drys med perlesukker.
- Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Kom dem på en bagerist og afkøl.
- Spis dem lune.
Astrid
Jeg har godt nok haft problemer ned de her Kanelsnurrer må jeg indrømme.. jeg ærger mig over, at jeg ikke læste kommentarerne inden jeg begav mig ud i dem... én mislykket dej pga for høj temperatur på mælk og smør. Anden gang lykkedes, men fyldet flyder ud når de bages og de ser bestemt ikke vellykket ud. Jeg kan læse mig til, at jeg ikke er den eneste som har haft problemer med dette. Jeg ville foreslå, at lave nogle små noter i opskriften på de "fif" du har lagt i kommentarerne.
Kærligst en skuffet læser...
Louiogbearnaisen
Hej Astrid,
Øv altså, det er bare så træls, når resultatet ikke bliver som forventet 😞
De kan godt være lidt tricky de her kanelsnurrer, så god ide med fif i opskriften - det husker jeg lige på næste gang, jeg opdaterer opskrifterne 👍
Hav en god dag og håber du har mod på at bage dem igen - som man siger: øvelse gør mester 😜
Camilla
Jeg har ingen røremaskine, kan jeg i stedet bruge håndmixer med dejkroge?
Eller kan jeg tage dejen ud på bordet og ælte dejen i de 7-8 min, der står nemlig som om det skal æltes i skålen.
Hilsen Camilla
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden. Den virker oftest klistret, før den når at blive smidig og glat. Dejen skal virkelig æltes meget for at opnå den helt rigtige konsistens.
Hvorvidt du kan bruge en håndmixer med dejkroge kan jeg ikke sige, men umiddelbart tænker jeg, at det ikke er nok til at opnå den samme dej som med røremaskinen.
Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Julie
Hej! Jeg samlede snurrerne om aftenen og satte dem i køleskabet (4 grader) over natten med et klæde over.
Næste morgen kom de i ovnen på jobbet - og de blev helt fantastiske.
Dejlig opskrift;-)
Louiogbearnaisen
Tak for feedback Julie 🙏 😊
Skønt at høre at de blev super gode!
Hav en fortsat dejlig dag!
Celine
Hej. Kan man bruge minimælk eller letmælk i stedet for sødmælk?
Louiogbearnaisen
Hej Celine,
Ja, det kan du godt :-)
Del meget gerne resultatet med os, når du har bagt dem :-)
John
Hej Louise
Tak for mange fine opskrifter😊 Kan man bruge laktosefrimælk I stedet for alm. Mælk?
Kan man lave kanelsnurra med glutenfrei mel?
Mvh John
Louiogbearnaisen
Hej John,
Tak for dine spørgsmål til opskriften.
Du kan godt udskifte med laktosefri mælk, men glutenfri mel har jeg aldrig bagt med, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet😊
Hav en fortsat skøn dag!
AW
Hej Louise.
Tak for mange fine opskrifter.
Jeg har netop lavet disse og syntes faktisk, det krævede vildt meget.
Nu vil de ikke hæve og det går op for mig, at mælken formentlig har været for varm og dermed dræbt gærens hævende funktion. Måske det kunne være en god idé at nævne, at mælkeblandingen gerne lige må køle lidt ned, inden den hældes over gæren?
God weekend!
A
Louiogbearnaisen
Hej AW,
Øv...det er så træls, når det sker :-(
Jeg har noteret mig dit tip ang. nedkøling af mælk og skal have det i tankerne, hvis jeg en dag opdaterer opskriften.
Hav en fortsat dejlig dag og håber du har mod på at bage kanelsnurrerne igen :-)
Birte
Det nemmeste er nok at holde lidt af mælken tilbage og så tilsætte den før mælk/smør blandes med gæren. Så sker der ikke noget. Væsken må hellere være for kold end for varm.
Marie
Åh, jeg ville ønske, jeg havde set din kommentar. Det samme skete for mig - så det var en dobbeltportion, der lige røg i skraldespanden.
Dejen var dog ellers god at arbejde med.
Hanne
Jeg har lige lavet dine snurrer og dejen har hævet i en time. Men den er slet ikke hævet? :( jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke og har kun kommer 580gram mel i. Har lavet dem før hvor de blev så gode! Hvad kan jeg dog have gjort forkert?
Louiogbearnaisen
Hej Hanne,
Årh øv altså at de ikke hævede, som de skulle :-(
Det kan være så mange årsager til, at en brøddej ikke hæver, så den præcise årsag kan jeg kun gisne om. Umiddelbart kunne det lyde som om, at din gær ikke virker (at den er kommet i for varm væske eller simpelthen bare har været for gammel). Andre årsager kan være, at din dej er blevet æltet for lidt eller for meget den her gang. Og ja, så kan et for koldt hævested også spille ind.
Så, hvad der lige er sket ved jeg ikke. Gærdej er letpåvirkelig, så jeg tænker bare, at du skal prøve igen :-)
Hav en fortsat dejlig dag og rigtig glædelige jul!
Mathilde
Kan dejen laves aftenen før?
Louiogbearnaisen
Hej Mathilde,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Du kan godt lave dejen aftenen før, men brug evt. lidt mindre gær og stil den i køleskabet. Dejen bliver nok lidt mere sej i det og mere markant i smagen pga. koldhævning.
Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
God weekend!
Signe
Skal snutterne bages inden de fryses eller kan man fryse den ned rå? :)
// Signe
Louiogbearnaisen
Hej Signe,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Det er bedst, hvis du bager kanelsnurrerne først og derefter fryser dem ned.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen.
Hav en skøn dag :-)
Anne
Virkelig skønne kanelsnurrer - har lige bagt dem for første gang, og de er en seriøs konkurrent til alm kanelsnegle, for her er remoncen meget mere integreret med dejen, mums!
Er dog enig med tidligere kommentarer om, at mængden af mel virker i underkanten... Presser du melet sammen i decelitermålet? Jeg har lært at mel ikke må "pakkes" når man måler, så måske det er der forskellen ligger. Tror jeg endte med at bruge 20-22 dl alm hvedemel til en dobbeltportion, og de blev ikke tørre 🤗 er også blevet fan af din opskrift på chocolate chip cookies, de bliver lige så lækre seje, som jeg synes de skal være 👍
Louiogbearnaisen
Hej Anne,
Tusinde tak for dine fine ord - hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)
Ang. mængden af mel i kanelsnurre-opskriften, så kan den variere meget. Faktisk er jeg i øjeblikket ved at gennemteste opskriften igen med i forhold til forskellige typer mel og fremgangsmåden i opskriften. Jeg regner med at opdatere opskriften her i oktober på baggrund af kommentarerne :-)
Og ja, kanelsnurrer er virkelig farlige og en seriøs konkurrent til kanelsneglene :-)
Hav en fantastisk dag og endnu engang tak for din feedback!
Charlotte
Smager super godt, dejlig bløde og luftige. Men som mange andre skriver er mængden af mel helt gal. Efter 8 dl var den som tyk kagedej. Min dej fik ca. 10-11 dl og så var den lækker og smidig. Rørt på røremaskine og hævet efter forskrifterne. Næste gang vil jeg nok lave ca. 20 stk i stedet for 14 og så reducere bagetiden et par minutter. De blev MEGET store. Men er det egentlig en ulempe ?😁
Louiogbearnaisen
Hej Charlotte,
Tak for din kommentar og tips til opskriften - det er jeg sikker på, at mange vil have glæde af :-)
Dejligt at høre at kanelsnurrerne blev gode og nej, det er da slet ikke ulempe, at de blev store 😋😀
Ang. mængden af mel, så er jeg i gang med at opdatere opskriften, så den bliver nemmere at have med at gøre :-)
Håber det kan være til hjælp.
Hav en dejlig dag!
Lotte sigvardt
Hej kanelsnurre-mester 😊
Jeg ville ønske at du lige opdaterer på opskriften. Når SÅ mange kommenterer misforhold i opskriften så hopper man jo straks videre til en anden og det er synd. For de smager godt men opskriften er bøvlet hvis man ikke er en erfaren i bagekunstner.
Louiogbearnaisen
Hej Lotte,
Tak for din kommentar.
Vi kigger på det og ser om vi ikke kan opdatere opskriften, så den bliver lidt nemmere at have med at gøre :-)
Hav en dejlig dag.
Astrid Madsen
Hej Hvorfor løber kanelmassen ud af snurrerne og ud på pladen.? Kan jeg göre noget for at forhindre det?
Louiogbearnaisen
Hej Astrid,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
For at undgå at kanelmassen flyder ud, kan du tilsætte 1 spsk hvedemel eller maizena til fyldet, sætte snegle tættere i bradepanden eller komme dem i papirforme, så de holder på fyldet.
Jeg har desuden oplevet, at det afhænger meget af, hvilke ovn man bruger og hvordan den bager. Herhjemme har jeg aldrig haft problemer med at fyldet løber ud, men har oplevet det ved bagning hos en veninde. Ovnen blev skruet 20 grader op til nr. 2 plade og det gjorde tricket der 🙂
Håber det kan hjælpe dig ellers er du meget velkommen til at skrive igen.
Hav en skøn dag.
Christian
Hej Louise. Målet for mel må være forkert. Der skal ca. 799 gram mel i, ikke 7 deciliter. Med 8 deciliter (ca. 480 gram) er dejen flydende og kan hældes direkte ud af skålen.
Louiogbearnaisen
Hej Christian,
Tak for din kommentar.
Jeg bruger altid 7-8 deciliter (jeg tager mel med et decilitermål fra melposen) og har brugt min opskrift jævnligt uden problemer.
Jeg ved, at mange har problemer med melmængden, og især når dejen æltes i hånden. Som jeg skriver nederst i opskriften, kan melmængden variere en del, men det vigtigste er, at dejen ikke bliver for tør, så sneglene bliver tørre.
Hav en fortsat god dag.
Caroline
Super god opskrift. Var lidt skeptisk da jeg havde blandet ingredienserne sammen og dejen var så flydende (brugte røremaskine), men da den havde hævet og jeg hældte dejen ud på bordet, var den perfekt.
Vil helt sikker bruge denne opskrift fremover.
Tusind tak :))
louiogbearnaisen
Hej Caroline,
Tak for din kommentar - hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en rigtig dejlig dag.
Rikke Jensen
Det er virkelig en møg dej, der er alt for meget væske i forhold til melet...
louiogbearnaisen
Hej Rikke,
Dejen til kanelsnurrerne skal helst være lidt klistret, men selvfølgelig ikke "flydende"
Hvis du synes dejen virker for klistret, kan være forskellige årsager til dette:
Brugte du en røremaskine til at ælte dejen? Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden, da den virker klistret før den når at blive smidig og glat.
Melet kan have haft et for lavt indhold af gluten hvilket gør, at den ikke bliver sammenhængende og elastisk.
Dejen er overhævet, hvilket jeg måske tror er det, der er problemet med din dej. Hvis dejen hæver for meget, så bliver den slap (glutennetværket kollapser) og dejen går fra at være elastisk til klistret og nogle gange flydende.
Håber det var lidt hjælp til at komme videre.
Hav en skøn dag
aurélie
Hello I am Aurelie from France . I have tasted on of these in a NY brunch and I have been dying to try it again.
I am very interested in the recipe - any chance you can translate to English ????
Kind regards
Aurélie
Loui
Hej Sara,
Tak for din kommentar og dit spørgsmål til opskriften.
Umiddelbart så lyder 20 dl af rigtig meget mel, selv til en dobbelt portion.
Der kan være forskellige årsager til den klistrede dej:
Brugte du en røremaskine til at ælte dejen? Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden, da den virker klistret før den når at blive smidig og glat.
Melet kan have haft et for lavt indhold af gluten hvilket gør, at den ikke bliver sammenhængende og elastisk.
Dejen er overhævet, hvilket jeg måske tror er det, der er problemet med din dej. Hvis dejen hæver for meget, så bliver den slap (glutennetværket kollapser) og dejen går fra at være elastisk til klistret og nogle gange flydende.
Håber det var lidt hjælp til at komme videre. Lad mig endelig høre, hvordan det går ved næste bagning og skulle du have flere spørgsmål, så siger du bare til.
Ha en fantastisk dag.
Loui
Dear Aurélie,
Thank you so much for reaching out to me.
Unfortunately, I am not able to translate this recipe into English as my blog is only in Danish.
Have a great day.
Sara
Hej... Super dejlig opskrift på kanelsnurrer...
Jeg har dog lidt problemer med mængden af mel i forhold til væske... Har nu måtte lave min portion om da den var for klistret efter den havde hævet...
Jeg har laver dobbeltportion og endt med at hælde i hvert fald 20 dl mel i i forhold til de 7/8 dl x2 =14/15 dl...
Hvad gør jeg galt?
Mvh. Sara
Ann-Sofie
Har lige brugt din opskrift og da jeg ikke har en røremaskine æltede jeg dejen med hænderne. Jeg tror at du må have lavet en fejl i forhold til mængden af mel - for den var helt grødagtigt med 7-8 dl. Så måske du lige skal prøve den af...
Loui
Hej Ann-Sofie,
Tak for din kommentar til opskriften på kanelsnurrer.
Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden. Den virker oftest klistret, før den når at blive smidig og glat. Dejen skal virkelig æltes meget for at opnå den helt rigtige konsistens.
Lad mig endelig høre hvordan det går hvis du bager kanelsnurrerne igen, og har du flere spørgsmål, så sig endelig til.
Hav en dejlig dag.
Mathilde
De ser så lækre ud!
Er det 200 grader varmluft? eller alm. ovn?
Loui&bearnaisen
Der er alm. ovn :)
Stine
Virkelig fin opskrift!
Men jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan det bliver til 14 stk. Når man først deler i 3 og så deler hver strimmel i 2, så får man vel 6?
Jeg er sikker på at jeg har overset noget... men hjælp! :)
Loui&bearnaisen
Hej Stina
Det er også lidt en bøvlet forklaring med kanelsnurrer. Men når du har foldet hele dejen sammen, så skærer du strimler ud i ca. 3 cm tykkelse. Dem laver du ca. 14 af - det kan variere lidt, alt efter hvor tynd/tyk dejen rulles ud. Og de 14 strimler deler du så næsten igennem på midten, men ikke helt. Du kan se et billede af det her: https://louiogbearnaisen.dk/2013/03/kanelsnurrer-med-marcipan-guide-sadan-snurrer-du-kanelsnurrer.html
Håber det var lidt hjælp :)
Julie
Hej Louise
Tak for en fed blog med massere lækre opskrifter og inspiration :-)
Jeg har bagt dine kanelsnurrer et par gange nu, og tænkte på om man mon kan lave dejen koldhævet? Min kæreste har ønsket dem på morgenbordet til sin fødselsdag, så det ville være super, hvis jeg kunne lave dejen aftenen før og så bare forme + efterhæve om morgenen inden de skal bages.
Jeg tænker (selvfølgelig) at reducere mængden af gær, men tænker du at det kan lade sig gøre og er der evt. noget du ville ændre på i opskriften?
Dejlig solskinsdag :-)
M.v.h. Julie
Lotte
Hvor meget er "Ca. Hvedemel":)?
Loui&bearnaisen
Hej Lotte
Hov, det smuttede - har fået rettet opskriften nu :)
Tak for dit skarpe blik ;)