|Gæstepost|
Scenen er ryddet. Louiogbearnaisen bliver igen overtaget af en af de seje studerende på Foodstyling Masterclass - og den her gang med bragende gode godter til de søde tænder.
Er du klar?
Tag godt imod månedens gæsteskribent og studerende på Foodstyling Masterclass; Gitte fra froekenfryd.dk
Gæstepost: Gitte
Der står allerede september i kalenderen, og det er om at nyde de sidste varme solstråler. Ingen tvivl om at jeg elsker sommeren mest, men det er også helt ok at den lakker mod enden.
Jeg elsker, at naturen forandrer sig og at se årstidernes skiften. Findes der noget så smukt som efterårets flotte gule, røde og orange farver? Jeg bliver lige fortryllet hvert år.
Min snak om vejr og skiftende årstider skyldes, at jeg har fået den ære at dele en opskrift her på Louiogbearnaisen.dk. Jeg har derfor haft hovedet i blød for at finde på en lækker opskrift med råvarer som er i sæson.
Gode grunde til at bruge sæsonens råvarer:
Jeg ynder at bruge årstidens råvarer, når menuen planlægges. Det er der mange fordele ved. For det første, så smager råvarerne bare bedst, når de er i sæson! Ligeledes er de billigere. Sidst men ikke mindst, er det godt for miljøet at bruge lokale råvarer i sæson!
Det giver også en naturlig variation at bruge sæsonens råvarer.
Jeg kan godt lide, at man har noget at se frem til at spise, noget man forbinder med en bestemt årstid. F.eks. søde danske jordbær om sommeren, de første rabarber til foråret. Til efteråret en masse lækre rodfrugter og selvfølgelig æbler - herhjemme indtages æblekage i mange afskygninger på denne årstid.
Det er hyggeligt, når der opbygges traditioner omkring maden. Nogle af mine bedste barndomsminder stammer fra, når vi var ude at plukke brombær. Hvert år tog vi ud og plukkede løs i en plantage og lavede brombærmarmelade i store mængder. Vi sluttede dagen af med at nyde brombærmarmeladen til min mors hjemmelavede pandekager.
Brombær er at finde mange steder, så det er bare om at tage afsted på jagt i naturens eget spisekammer. De lækre sød-syrlige bær kan plukkes fra august til oktober.
Udover at jeg elsker brombær, så elsker jeg også chokolade. Chokoladeafhængig kan man vist godt kalde mig. Jo mere våd og snasket jo bedre - brownie er noget af det bedste jeg ved.
Også cheesecake har jeg en svaghed for.
Cheesecake brownie med brombær var derfor svaret, hvis alle mine yndlings komponenter skulle samles i én kage!
Ingredienser
Brownie
- 150 g. smør
- 175 g. sukker
- 150 g. mørk chokolade
- 3 æg
- ¼ tsk. salt
- 75 g. hvedemel
- 50 g. valnøddekerner
Cheesecake
- 200 g. flødeost, ikke light
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g. sukker
Brombærpuré
- 175 g. brombær
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du
Brownie
- Hak chokoladen groft, og smelt det sammen med sukker og smør i en gryde ved svag varme.
- Tag gryden af varmen og pisk æggene i. Pisk godt imellem hvert æg.
- Bland mel, salt og valnøddekerner, og vend det i dejen.
- Kom dejen i en form (ca. 20 x 30 cm.) beklædt med bagepapir.
Cheesecake
- Pisk flødeost med æg, vaniljesukker og sukker til en cremet blanding.
- Fordel blandingen over browniedejen i et jævnt lag.
Brombærpuré
- Skyl brombærrene og kom dem i en gryde sammen med sukkeret.
- Kog det i ca. 5 min. og mos det godt med grydeskeen.
- Fordel det med en ske ovenpå kagen og lav mønster med spidsen af en kniv. Undgå at komme ned i browniedejen.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 175 grader.
- Lad din cheesecake brownie med brombær køle af, inden du skærer den ud i firkanter.
Mød Gitte
Jeg er iværksætter og blogger med en forkærlighed for 50’erne. Med min lille rullende vintage café kører jeg rundt til fester og events, hvor der langes is, kage og candyfloss over disken.
Jeg er passioneret kagebager, og på min blog deler jeg opskrifter på lækre kager og desserter.
Det vil glæde mig, hvis du har lyst til kigge indenfor i mit lille nostalgiske univers!
Følg Gitte her:
- Blog: froekenfryd.dk
- Instagram: www.instagram.com/froeken_fryd/
- Facebook: www.facebook.com/froekenfryd.dk
Maiken
Kan man bruge andet knas i brownien end valdnøddekerner? 😊
Loui&bearnaisen
Hej Maiken
Ja, det kan du sagtens. Du kan bruge lige de nødder, som du er vild og ellers så er hakket chokolade også lækkert i brownies :)
Mange hilsner
Louise
J
Kan man bruge hindbær i stedet for brombær? :-)
Louiogbearnaisen
Ja, det tænker jeg sagtens du kan 😀
Prøv det ad og lad os høre, hvordan det går!
Hav en forrygende dag
Julie
Først mange tak for skønne opskrifter - og super flot hjemmeside.
Er kagen stadig god dagen efter ? Og også hvis det er til gæster.. og ikke bare ens egen mund.
Tak Julie
Gitte
Hej Julie
Kagen er stadig god (hvis ikke bedre) dagen efter, så den kan du sagtens servere for dine gæster på 2. dagen :-)
God dag,
Mvh Gitte