• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Foodstyling

    Fotografer og foodstyle gryderetter

    Af Louise | 8 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Gryderetter - madfotografering

    Der var engang..

    Jep, det er lige præcis 6 år siden, at mine gryderetter så sådan her ud på bloggen.

    Haps!

    Eller..

    Mine tæer kan faktisk næsten ikke rettes ud igen.

    Det er grelt.

    Gryderetter

    Nuvel.

    Vi starter alle et sted.

    Og nogle af os er ikke født med et gudsbegavet talent. Det skal læres.

    Det kan madfotografering og foodstyling.

    Det handler om hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem.

    Gryderetter - efterårsmad - madfotografering (

    Så.

    Jeg hører ofte den her:

    Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn.

    Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.

    Man går aldrig galt i byen med æg i en bakke inkl. et par dun. Eller citrusfrugter, de er et fotohit!

    Der er bare lige det:

    Det kan være, at du undgår at lave gryderetter eller sammenkogte retter fordi de er svære at fotografere og style. Sådan havde jeg det selv i ret lang tid. Det var bare nemmere at få madbilledet i kassen, hvis det struttede af sig selv.

    GRATIS FOODSTYLINGGUIDE:
    7 tricks til bedre madbilleder - og 3 fejl, som ødelægger dine billeder

    KLIK OG FÅ GUIDEN NU →

    Men sådan fungerer en madblog ikke. Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler og deler en opskrift på baggrund af, hvor "fotogen" den er.

    Jojo, en sammenkogt ret tager længere tid at forberede og bygge op - kræver lidt flere overvejelser end de flotte macarons.

    Men det behøver ikke være timer.

    På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.

    Det betyder, at du får værktøjer og ikke mindst et komplet workflow, så du kan planlægge, fotografere og redigere de billeder, du vil tage med selvsikkerhed og skære timevis af din madfotografering.

    Du skal ikke bruge halve og hele weekender på et enkelt billede og da slet ikke en lækker gryderet.

    Den skal spises ;)

    Gryderetter - efterårsmad - madfotografering (1)

    Jeg har en mission:

    Lad os mane frygten for styling af en gryderet til jorden.

    Tag et kig på billederne herover.

    Et par hurtige fif til foodstyling:

    Action #1: Bacon er fisket frem og lagt på kyllingen, så den kan ses.

    Action#2: Kødet og gulerødderne er placeret oppe over saucen, så indholdet i retten bliver synlig.

    Action #3: Der er lagt en skål, vendt på hovedet, i bunden af gryden, for at kyllingen i Butter Chicken - retten kan ses på billedet og ikke flyder til bunden.

    Det er ikke hemmeligheder det her. Det er nogle af teknikkerne bag at foodstyle en gryde- og sammenkogtret.

    GRATIS VIDEO-MASTERCLASS:

    Gratis foodstyling-træning, så du kan tage blændende gode madbilleder, som skiller sig ud

    KLIK OG SE MED NU →

    Lad os se på en håndfuld flere

    Foodstyle og fotografer en gryderet

    • Tag noget fra når du laver din gryderet (grøntsager, bacon, kødstykker), så du har noget ekstra, som du kan opbygge din mad på billedet med. Det er vigtigt, at vi kan se hvad der er i retten. På den her måde kan du fremhæve fyldet når du skal style retten til dit billede.
    • Det du tager fra skal have bid og tekstur - ikke være udkogt.
    • Fotografer ikke din gryderet direkte fra ovn eller komfur, men lad den hvile 2 minutter så samler den sig og får et mere ensartet udtryk + du undgår damp.
    • Men du skal altid fotografere din gryderet varm, så den ser ”levende” ud.
    • Tager din fotografering lang tid og begynder retten at få skind eller miste glans, så skal den varmes op igen.
    • Opbyg din gryderet til dit kamera. Placer det ekstra fyld, som du tog fra, i toppen af gryderetten, så vi kan se hvad den består af og gryderetten bliver interessant at se på.
    • Krydderurter er  bedste ven med gryderetter. Hav dem klar og hav rigeligt. Du skal skifte ud undervejs, da de hurtig bliver slatne på den varme gryderet.
    • Bruger du en meget dyb gryde eller tallerken, så brug en reflektor og bounce lyset ned i gryden, så vi kan se retten.
    • Brug gerne bredbladet persille, fremfor kruspersille.
    • Du kan med fordel placere en omvendt dyb skål eller halvt æble/løg i bunden af din gryde eller skål. Det medvirker til, at fyldet ikke falder til bunden eller tilbehøret strutter flot i skålen.
    Gryderetter

    Husk når du tager madbilleder:

    • At tørre kanter af på gryde og skåle
    • Fjerne slatne eller malplacerede krydderurter
    • Tjekke for områder med fedt eller urenheder

    Efteårsret

    Undgå når du tager madbilleder!

    • Fedtperler på toppen af din gryderet
    • Store hvide områder fx. cremefraiche sammen med din brune gryderet. Det er cremefraichen vi ser så- hvid tiltrækker vores øjne

    Jojo, det er da meget godt med en liste tips og tricks, Louise

    Du vil have mer' action?

    Got it.

    Lad os nappe et hurtigt step-by-step eksempel på en halv gryderet, halv panderet.

    Gryderet - madfotografering

    FORBEREDELSE af madbillede

    • Lav retten efter opskriften.
    • Få dit kamera indstillet, så godt som du kan. Du skal helt sikkert justere på det senere, men find nogenlunde den rigtige eksponering, den blændeværdi du vil have, hvidbalance og fokuspunkter. Og tjek lige batteriet på kameraet også.
    • Del kylling og peberfrugt fra saucen
    • Saucen kommes i en ren pande/fad
    • Placer peberfrugter og kylling i saucen.
    • Lidt af fedtet i panden fjernes med en ske, så vi ikke ender i samme scenarie som Boeuf Stroganoff.
    • Drys kyllingen med ekstra paprika og grill en smule med en gasbrænder. Blødt skind er aldrig et hit.
    Gryderet - madfotografering

    STYLING af madbillede

    • Opbyg din scene og placer dine props.
    • Tjek hvordan lyset falder ned i din gryde/pande, både fra vinduet og tilbage fra evt. reflektorerne.

    FOTOGRAFERING af madbillede

    • Klar? Tjek din scene, tjek kameraet, tjek dit lys.
    • Toppingen (krydderurter, paprika/chili og feta) kommes først på nu – de er stride, de bliver ret hurtigt kedelige.
    • Skyd dine billeder og få justeret, hvis dine indstillinger i kameraet + reflektorer ikke passer fuldstændig.
    • Hold øje med saucen og rør evt. lidt i den undervejs - den må ikke få skind.
    • Udskift krydderurter undervejs, så de altid ser friske ud.
    Gryderet - madfotografering

    TIP TIL PANDER og gryder i foodstyling

    Undgå at bruge pander og gryder med helt blank metal.

    Kan du se den sjove spejling. Jep, det er dig selv, og det er rocker besværligt at skulle redigere sig pænt ud af bagefter.

    Okay.

    Tjek billederne. Sidder de lige i skabet? Phew, så er det tid til pause inden turen går ind forbi Lightroom, for at finpudse billederne. Det step må du aldrig springe over.

    Gryderet - madfotografering

    Hight five, hvis du er nået helt her ned.

    Du er ret vild med foodstyling og madfotografering og jeg håber du har fået mod, at give dig i kast med en gryderet eller 3 her i efteråret.

    Giv det skud. Tag det trin for trin.

    GRATIS VIDEO-MASTERCLASS:

    Gratis foodstyling-træning, så du kan tage blændende gode madbilleder, som skiller sig ud

    KLIK OG SE MED NU →

    På Foodstyling Masterclass arbejder vi også med en klar tilgang til madbilleder. Det betyder, at vi gennemgår madfotografering og foodstyling step-by-step.

    Du får et konsekvent workflow til fotografering, foodstyling og redigering, så du kan blive arbejde selvsikkert og motiveret med alt fra kamera, til lys til opbygning af et billede og selvfølgelig mestre efterredigeringen.

    Er du:

    • Madelsker
    • Madblogger
    • Vil gerne starte en blog
    • Ny fotograf
    • Instagrammer
    • Sociale Media Manager
    • Hobbyfotograf
    • Marketingmedarbejder
    • Madfotograf for et brand
    • Content Creator for et brand
    • Måltidskassepusher
    • Sundhedsprofet
    • Webshopsdealer
    • Kogebogsaspirant.
    • Freelancer
    • eller passioneret foodie, som bare gerne deler dine madbilleder med venner og familie

    Det er tidligere studerende.

    Er det også dig, så vil Foodstyling Masterclass helt sikkert være noget.

    Mere sulten?

    • Kunstigt lys i fotografering
      Online kursus: Kunstigt lys
    • 21 foodstylingtips
      21 foodstylingtips, du må tyvstjæle
    • Baggrund med beton look
      Mal en fotobaggrund til madbilleder med beton look (+ video)
    • Baggrunde til madbilleder

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Benny Mortensen

      marts 12, 2018 at 3:27 pm

      Rigtig god guide, Loui! I familien plejer vi at sende et billede når vi skal spise, så det måske giver inspiration til de andre i familien. Jeg prøver altid at få det til at se ekstra godt ud, for mange madbilleder er dog utroligt "flade" at se på,
      Jeg bruger også rigtigt mange af dine opskrifter, og selvfølgelig overvejer jeg stadig om jeg skulle købe et af dine fotokurser for ligesom at få sat gang i mit digitale spejlreflekskamera :D
      Tak for dit altid gode humør!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 13, 2018 at 1:20 pm

        Hej Benny,

        Tusinde tak for din kommentar og de fine ord.

        Lyder som en rigtig god ide at sende (mad)inspirationsbilleder til familien :-)

        Håber at se dig på et af mine fotokurser i en nær fremtid - du må endelig til hvis du har spørgsmål.

        Hav en forrygende dag.

    2. Sabrina hansen

      oktober 07, 2017 at 4:00 pm

      Dejlig og brugbart indlæg. Jeg er egentlig ikke madblogger, men kan klart lære noget af alle dine tips. Hvad med du uarbejder et kursus i almen fotostyling😉 Det kun e jeg virkelig godt bruge. Eller kan du evt anbefale et af de kursur, du holder til en boligblogger som mig.
      Kh Sab.

      Svar
    3. Ole Møller

      oktober 04, 2017 at 11:49 am

      den gratis guide virker ikke

      Svar
      • Loui

        november 27, 2017 at 10:38 am

        Det skulle gerne virke :-) Ellers er du meget velkommen til at sende en e-mail til mig.

        Ha en god dag.

    4. Mette

      oktober 03, 2017 at 3:49 pm

      Gode tips og som altid fra din hånd leveret så fint.
      Bruger gerne din blog, når jeg trænger til lidt ny inspiration til madplanen.
      Og nu også til inspiration for billederne på min egen blog, som dog overhovedet ikke har med mad at gøre. Men derfor kan jeg alligevel godt lære af din tilgang og erfaringer og så også lade mundvandet løbe lidt :)

      Svar
    5. Pernille

      oktober 02, 2017 at 6:39 pm

      TAK for en fantastisk (og fantastisk underholdende)guide med virkeligt konkrete og konstruktive råd! I det hele taget tak for en virkelig dejlig blog. For en relativt nystartet blogger er det i øvrigt meget opmuntrende og virkeligt pænt af dig at lægge dine gamle billeder op. Så er der håb for mig endnu.:-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 02, 2017 at 8:39 pm

        Hej Pernille

        Yeah, dejligt du kunne bruge guiden og tusinde tak for din ros :)
        Selvfølgelig er der det :D - det er bare at springe ud i det og fokusere på din blog og dine billeder, så er du godt på vej og skal helt sikkert ikke bruge 8 år, som jeg har gjort :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen