Brød med tørret frugt er lækkert som en sund eftermiddagssnack eller til ostebordet. Find opskriften på det lækre frugtbrød her.
"Louise, har du en opskrift på en julekage med frugt?"
Spørgsmålet landede på Instagram forrige weekend.
En hurtig gennemsøgning.
Næ.
Måske skal vi ovre i noget krydderkage?
Anyway.
Ind til julekagen med frugt har været gennem test-køkkenet, så får du en brød-udgave.
Nemlig den her sag;
Lækkert brød med tørret frugt
Perfekt til en omgang æblegløgg - og ret gerne toppet med appelsin- eller ingefærmarmelade.
Jeg siger dig, en frugtbrød kan noget.
Skal det være ekstra godt, så lige en god skive ost på marmeladen også.
Og har du netop hentet og kaste juletræet ind i stuen, så får du altså ikke skudt din december meget bedre i gang ;-)
Nu vi snakker om juletræer.
Det er en seriøs (og virkelig svær) sag!
Det her skete i fredags:
Brugsen 9.17
Plakat: Julemarked åbner i morgen d. 1. december.
"Niks, det kommer ikke til at ske - det juletræ skal med hjem i dag."
Jem&Fix 9.32
Kæmpe bunke juletræer på palle.
I net.
"Whaat, det er jo umuligt at udvælge et juletræ sådan!"
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Ikea kl. 10.02
"Hmm, ham juletræsdrengen har ikke rigtig hevet nok ud endnu - jeg venter lige."
Silvan 10.37
Alle juletræer stillet op i en bunken af et hegn.
17 træer ind og ud.
"Hmm, naaaarh, det ikke tykt nok."
"For højt."
"For lysegrønt."
"For få grene."
Og så væltede hegnet...
Tilbage i Ikea 11.09
"Han har ikke rigtig fart på, ham kammeraten med juletræer."
18 minutters luren.
Og lettere nervøs juletræsfyr nu.
Vurdering.
"Naaah, lidt for lidt fyldige juletræer."
"Og grenen sidder også mærkeligt på ham der."
Gårdbutikken 11.50
1, 2, 3, 4 juletræer.
"Nope. Dur ikke. Væk."
For så..
..at ende i juletræsplantagen med en virkelig overbeærende mand (bestukket med alt godt til maven), halvrusten sav og 5000 juletræer.
2 timer (!), 5000 træer, 7 urealitiske juletræsforelskelser og et kompromis.
Ind i 107'eren med træet.
#Nemt
Ud med træet igen, fighte den sorte slyngel væk og overdynge med alt godt fra turbo-køb i Jysk.
Tadaaah
Og verdens fineste juletræ flotter sig i stuen.
Hele turen rundt, 1000 grannåle i bilen og halvandens times bakseri med at binde snor i de billige julekugler fra Jysk, værd.
Sådan et juletræ kræver en del ;-)
Til gengæld kan du smide det her brød med tørret frugt sammen på rekordtid.
- Smide dejen i køleskabet og tage på 8 timers juletræs-togt.
- Komme hjem, forme brødet og bruge 2 timer på at kaste pynt på træet.
- Ind i ovnen og der er både juletræ og nybagt brød på én og samme dag.
Bedre bliver det ikke.
Om du kører abrikoser i brødet eller skifter ud med rosiner eller måske chokolade, bestemmer du. Det samme med solsikkekerner. Mandler dur også ret godt i brødet, ligeledes gør valnødder. Især den nyknækkede slags, hvis du har sådan en bunke stående på sofabordet.
Ingredienser
- 10 g gær
- 2 dl lunken vand
- 1,5 dl kærnemælk
- 2 spsk akaciehonning
- 2 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker, kan udelades
- 1 tsk stødt koriander
- 125 g tørrede abrikoser, grofthakkede
- 50 g solsikkekerner
- 150 g grahamsmel
- Ca. 300 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet.
- Tilsæt kærnemælk, honning, salt, vaniljesukker, koriander, abrikoser, solsikkekerner, grahamsmel og hvedemel.
- Ælt dejen på en røremaskine ved medium hastighed i ca. 6 minutter - til den slipper skålens sider.
- Kom madfilm over skålen og sæt dejen i køleskabet i 8 timer.
- Tag skålen ud og vip forsigtigt dejen på køkkenbordet.
- Form dejen til en rundt brød og læg det i en hævekurv, 26 cm (eller en skål), som er drysset godt med mel. Lad det efterhæve 2 timer.
- Vip brødet ud på en bageplade med bagepapir. Rids det med en skarp kniv.
- Bag brødet ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter.
- Afkøl brødet på en bagerist.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Udskåret brød med tørret frugt + marmelade
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/5.6
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 10.30. Motiv ca. 2 meter fra vinduet Sort reflektor på modsatte side.
Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende
Skriv en kommentar