Pæn farve, huh? Den her salat med spidskål hiver opmærksomheden til sig på spisebordet. Både på udseende og på smag.
Frisk, syrlig og et spicy spark, som er perfekt til spidskål.
Præcis, hvad der har været behov for de sidste 3 uger her på fronten.
Ca. hver anden dag er der blevet proklameret; Butikken lukker.
Altså fra mig af.
EU har hevet nye regler op af hatten. Bankerne har opdateret deres politikker og procedurer. Og ingen betalingssystemer har været sådan rigtig klar.
3 uger med en glohed indbakke, timer i support-kø og håndfulde af udtrukket hår. Buler i panden efter væggen, bidemærker i skrivebordskanten og en endeløs strøm af ord, som heldigvis blev reddet af efteråret blæste forbi og fik lukket vinduerne helt i.
Yup. Den har været helt gal og der skulle stærke midler til at køle den pressede type her:
På 3. dagen var det kanelsnegl(e).
På 5. dagen var vi ude i meditation.
På 9. dagen: Youtube og...klokkespil (!)
På 11. dagen: Nu hidsig (meditativ) ophivning af ukrudt i hækken.
På 17. dagen stak jeg salaten her under armen, inviterede mig selv på mexicansk hos en veninde og dansede can can resten af natten.
..
Nå. Men.
Alt fungerer nu.
Og spidskålsalaten er helt godkendt.
Både til pressede dage og dem, hvor du bare er lidt mere til den normale side.
Det er en videreudvikling slas fætter til den her mexicanske salat, som er min go-to salat. Du ved, ligesom nogen kører den klassiske iceberg. Andre en broccolisag eller en grønkålssag med granatæble - den mexicanske salat er min. Til alt!
Og nu er den altså blevet udfordret. Næsten overhalet. For den her røde kålsalat kan noget sammen med lidt af hvert.
Server salaten med spidskål til:
- Mexicansk gilde!
- Efteråret tunge gryderetter og stege, som skal have et frisk spark.
- I pitabrød med krydrede oksekødsstrimler eller falafler.
- Pulled pork burger
- Flæskestegssandwich
- En klassisk 'delle.
Lun på den her salat med spidskål?
Den er nem.
Og kunne gå hen og stjæle pladsen fra din go-to salat - blive en ny favorit.
Så du advaret :-)
Salat med spidskål 101
- Kan jeg udskifte den røde spidskål med almindelig grøn spidskål?
- Well, det kan du, men det bliver bare ikke ret pænt. Rødløg og radiserne tværer deres røde farve ud og det bliver en knap så "spis-mig-nu"-salat. Du ved.
- Hvad med rødkål?
- Yes, det dur. Bare du får snittet det i super fine strimler.
- Jeg er ikke vild med rå løg?
- Løget skal i ellers bliver salaten for fad - men hey, limejuicen suger den kradse løgsmag ud, og vi ender mere over i et syltet, lækkert løg. Giv det en chance.
- Er der andre lækre ting, man kan tilsætte til salaten?
- Sjovt, du spørger ;-) Æbler! I tynde både eller tynde juliennestrimler, så de stadig har bid. Det er et perfekt match til salaten henover efteråret.
- Hvad med ... ost?
- Ja da! Fetaost i chunks. Hiv dem i, det er guf.
Ingredienser
Salat
- 1 rødløg, medium
- ½ rødt spidskål, medium
- 8 radiser
- ½ jalapeno
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk sukker, eller akaciehonning
- 1-2 lime
- Salt/peber
Servering
- ½ dl mandelflager, eller grofthakkede, smuttede mandler
- 1 dl friskhakket persille, eller koriander, hvis du er til den
Sådan gør du
Salat
- Snit rødløg, spidskål og radiser i fine skiver/strimler - enten med kniv eller på mandolinjern.
- Skrab kernerne ud af jalapenoen og finhak den.
- Bland grøntsagerne sammen i en stor skål.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.
- Smag til - den skal være ret syrlig og salt. Tilsæt evt. mere limesaft, hvis du har fået fat på en tør eller knap så syrlig lime.
- Hæld dressingen over salaten og rør det hele godt sammen.
- Lad salaten stå og trække i ca. 15-30 minutter til kål og løg begynder at smide væske og falde sammen. Jo længere tid, jo mere "syltet" og coleslaw'et bliver salaten.
Servering
- Rist mandelflager på en tør pande til de tager farve. Tag dem af og afkøl.
- Bland salaten med friskhakket persille og top med mandelflager.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 3: SALAT MED spidskål
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Skråt sidelys fra højre i vestvendt vindue kl. 13.00. Motiv ca. 1 meter fra vindue. Grå reflektor på modsatte side - ca. 1 meter fra motivet.
Kompositionsteknik: Unity + The path or direction + Dynamisk symmetri
Næste step til bedre madbillede - sus forbi min gratis video-masterclass: 4 steps til (meget) bedre madbilleder.
Skriv en kommentar