• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Grydebrød med valnødder og tranebær

    Af Louise | 10 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

    Nå.

    6 dage inde i januar.

    Det er vel også tid til at få skiftet den heftige sellerijuice, kradse skyr og klæge grød ud med saftigt grydebrød og tandsmør.

    Eller hvis du stædigt hænger fast, så en halv trøste-skive til..

    • De evige januareksamner, som altid ligger oveni hinanden
    • Første uge tilbage på pinden med en indbakken, som har tabt pusten over mængden af emails
    • Mangel på famøs 2020 plan og stressen over allerede at være bagud

    Ej, lad os holde det gode humør her. 

    Og husk også at se med her, hvis du har en plan om at få lært fotografering. Her holder jeg en gratis video-masterclass i det udstyr, som du skal bruge til de bedste billeder. Klik her og se med.

    grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

    Januar 2020 efter en lang, lækker jul og rart nytår er nu meget go'.

    Forresten, jeg håber, du kom godt gennem det hele. Tømte fade, skåle og vrikkede godt med tæerne i de uldne sokker.

    Jeg kørte 14 dages ren ferie. Du ved, nedlukning for indbakken. Lås på kontoret. Og ingen sociale medier.

    På dag 11 blev nøglen til kontoret drejet.

    Hurtigt ind og ud i et par dage. Stille opstart inden, der er fuld blæs på igen.

    Heldigvis er det ultranemme brød i gryde (3L) genialt til de tider.

    Koldhævede boller med ølandshvede - ølandshvedeboller

    GRATIS BRØD-GUIDE:
    Sådan sikrer du dig perfekt brød og boller hver gang

    KLIK OG FÅ COOKIE-GUIDEN NU →

    Ingen æltning.

    Bare bland, glem et halvt døgn tid og bag.

    Sprød skorpe, saftig krumme og masser af smag.

    Jeg siger bare; svinger du det brød op til formiddagskaffen fredag eller en "sundere" onsdagskage-variant, så er du 2020's kollega.

    Start tidligt og bliv husket.

    Præcis, som i gymnasiet, hvor strategien er at sige noget først i timen og så var den mundtlige karakter klaret.

    Ikke at det er nogle gymnasieelevers taktik eller var min.. 

    grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

    Inden du suser ud i køkkenet og bakser brødet sammen, så lad os lige svinge over et par 101'er.

    Grydebrød med valnødder og tranebær 101

    • Yrk, valnødder! Tranebær! Det er ikke lige dig? Rosiner, hasselnødder, pecannødder, abrikoser - alt andet kan du sagtens kaste i grydebrødet.
    • Og selvfølgelig kan du bage brødet uden fyld. Du hiver det bare ud af opskriften.
    • Kan brødet spices op med groft mel? Yes, udskift 75-100 g af hvedemelet med groft mel og brug 0,25 dl mere vand, da groft mel suger mere væske til sig.
    • Kan hævetiden strækkes? Jep, du kan lade brødet hæve op til ca. 18 timer på køkkenbordet - men hold øje, da det afhænger en del af din temperatur i køkken. Overhæver dejen, så falder den sammen og bliver klistret.
    • Du har kun en stegeso? Intet problem. Sæt den i blød i vand i ca. 20 minutter og lad den herefter varme med op i ovnen. Drys med rigeligt mel inden, du kommer brødet i ellers hænger det godt fast.
    • Køb af støbejernsgryde? Nap en i 3-4 liters størrelse til en rundt brød (reklamelink)
    • Dit brød hænger fast i bunden? Din gryde har ikke været varm nok, så brødet når at klistre fast.
    • Nooo, dit brød er klægt? 100% på at din ovn ikke har været varm nok. Burn, baby, burn.

    Hey.

    Foruden at brødet er genialt bare med smør, så passer det perfekt til et ostebord

    Relateret: Klassisk grydebrød

    grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
    grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

    Grydebrød med valnødder og tranebær

    Grydebrød med valnødder og tranebær
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    12 timer timer 40 minutter minutter
    Samlet tid13 timer timer 35 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • Støbejernsgryde 3L

    Ingredienser

    • 10 g gær
    • 3,5 dl vand
    • 400 g hvedemel
    • 10 g salt
    • 20 g akaciehonning
    • 75 g valnødder
    • 100 g tranebær
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gær i vandet.
    • Tilsæt hvedemel, salt og honning. Rør dejen godt sammen - den skal være som en tyk grød.
    • Rør valnødder og tranebær i.
    • Kom madfilm eller en plastpose over skålen.
    • Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer.
    • Skrab forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen til et rundt brød, dæk den til med film og lad den hæve ca. 40 minutter på køkkenbordet.
    • Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en støbejernsgryde i.
    • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Kom forsigtig dejen heri og sæt låget på.
    • Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter. Løft ikke låget, for at smugkigge!
    • Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.

    • Tag gryden med brødet ud, vip brødet ud af gryden og lad den afkøle minimum 2 timer på en bagerist før du skærer i det.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/11

    Lys: Speedlite + softbox m. grid

    Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Vibeke

      maj 01, 2022 at 1:17 pm

      Hej. Kan jeg bruge solsikker i stedet for tranebær og i så fald hvormange gram?
      Hilsen Vibeke

      Svar
    2. Karoline

      januar 13, 2020 at 11:23 am

      Hej,
      Vil bare lige sige, at jeg bagte brødet med stor succes til en brunch i weekenden. Det smagte skønt, var flot og alle gæster var imponerede. -Selv min mand, der ikke spiser kulhydrater var imponeret (uden dog at smage -man har jo sine principper☺️).
      Så tak for god opskrift.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 13, 2020 at 11:50 am

        Det var så lidt Karoline 😊 - så dejligt at høre, at opskriften kunne bruges og faldt i alles smag!

        Hav en dejlig dag!

    3. Henriette

      januar 09, 2020 at 6:25 pm

      Lækker opskrift og fristende billeder ❤️

      Hvilken diameter har din gryde, der er jo stor forskel på om det er en 7 liter suppegryde med ø30 cm eller en sød lille 1.5L gryde med ø15 cm 😉 og dejen er jo ikke så stor.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 10, 2020 at 11:06 am

        Hej Henriette,

        Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

        Målet på gryden står nævnt i selve opskriften - det er en 3L gryde :-)

        God bagelyst, hvis du kaster dig over opskriften!

    4. Thomas

      januar 08, 2020 at 10:37 pm

      Det ser lækkert ud. Må man spørge, hvilken størrelse gryde du bruger?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 09, 2020 at 5:40 pm

        Hej Thomas

        Jeg bruger en 3 liters gryde :-)

        God bagelyst - håber brødet bliver godt :-)

    5. Vibeke

      januar 08, 2020 at 9:32 pm

      Hej Louise

      Allerførst: Tusind tak for mange lækre opskrifter! 😋😋😋

      Dernæst et spørgsmål: Det undrer mig, at grydebrød skal bage så længe ved så høj temperatur Bager jeg et almindeligt brød af samme størrelse. skal det have lidt over 30 min. ved 200 grader.
      Den (ene) gang jeg har forsøgt at bage et grydebrød (opskriften var ikke din, men den lignede) blev resultatet en stenhård skorpe. Måske jeg bare skal prøve at bage brødet i kortere tid, men nu hører jeg alligevel lige først dig, om du har erfaringer med det?

      Svar
    6. Ilse

      januar 08, 2020 at 3:16 pm

      Øv man ikke har en gryde, som kan klare at komme i ovnen 😩 Ser ellers så lækkert ud 😋

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 08, 2020 at 5:13 pm

        Hej Ilse,

        Det er den også - især her i vintermånederne :-)

        Det er det værd at investere i sådan gryde - jeg bruger den i hvert fald rigtig meget.

        Hav en skøn dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen