"En hurtig frokost ret eller let aftensmad. "Spis bedre" havde for nogle måender siden en variant af indbagt kartoffelsalat, som del af en buffet. Jeg lod mig inspirerere med en rest af kartofler og en lidt lettere version med 18% cremefraiche og andre krydderurter. Derudover blev butterdejen udskiftet med filodej og det fungerede perfekt.
Hvis der ønskes kød til retten eller den skal gøres lidt tungere, kan skinketern, kyllingtern eller bacon tilsættes kartoffelsalaten. Prøv evt. også med en rest frosne ærter, for mere sødme.
Kartoffelsalaten kan med fordel laves nogle timer eller dagen før og trække i køleskabet inden brug."
Indbagt kartoffelsalat i filodej
3-4 pers.
-
10 nye kartofler
-
1 løg
-
1 håndfuld frisk oregano
-
1 håndfuld frisk persille
-
1 håndfuld frisk timian
-
2 dl cremefraiche 18%
-
1 spsk dijonsennep
-
2 tsk kapers
-
1 tsk salt
-
Peber
-
3 plader filodej
-
1 æg
Skrub kartoflerne og kog dem møre. Kartoflerne køles af og skæres i mindre stykker. Pil og hak løget fint
Hak oregano, timian og persille fint og bland krydderurterne sammen.
Rør kartofler, krydderurter, løg, cremefraiche, sennep, kapers sammen og smag til med salt pg peber.
Filodejen lægges ud på en bageplade med papir, så pladerne lægger i 3 lag.
Fordel kartoffelsalaten midt på dejen og bred den lidt ud på langs. Fold enderne op omkring fyldet og pensl med sammenpisket æg. Derefter foldes siderne på langs op over, som på en pakke og hele pakken pensl med æg.
Bag kartoffelpakken i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min, indtil den er gylden og sprød.
Servers nybagt med en god salat og hjemmelavet dressing og godt, groft brød.
Lise
Hej. Flot opskrift. Ved du hvad årstal du lavede den? Det er fordi jeg leder efter det spis bedre som du nævner under opskriften INDBAGT KARTOFFELSALAT I FILODEJ.
Loui&bearnaisen
Hej Lise
Opskriften er fra 2010, men om magasinet er derfra må jeg blive dig svar skyldig på :)
Mange hilsner
Louise