Der er ved at være noget stille online. Studentertid, festivaller, Roskilde, afslutning på jobs inden ferietid og nåhr ja, så dem der allerede dypper tæerne i vandkanten.
Jeg er stadig plantet bag skærmen en uges tid, halvanden endnu. Med blæser på fuld tryk, iskaffe i koppen og en kold klud til panden. Ork, den hedebølge kom da lige uden rigtig opvarmning - jeg er ramt. Mine knogler sveder endda. Jeg overvejer soppebassin. Både til mig og hundemåffen. Vores tunger hænger cirka lige meget ud..
Well, mad er sådan noget der kommer i form af koldskål, jordbær eller.. Næ, det var det. Koldskål og jordbær.
Sidste uge var lidt mere varierende på madfronten, hvor jeg hapsede usandsynligt mange af de her squash-sticks. Det er nok for tidligt at finde dem ude i drivhusene(?), men når de vælter frem og du står med flere kilo, som på en eller anden måde skal spises - så er det, du bager de her sticks.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg spiste dem som frokostsnack med aioli. Og appetizer med krydderurte-dip. Og tilbehør til aftensmaden. De kunne det hele, tager 2 sekunder at lave. Opskriften er vejledende i mængderne. Det handler faktisk kun om, at få pakket squash ind i nok ost + evt. krydderier og så bagt dem møre. Fuldstændig ligesom hvis det havde været almindelige kartoffelbåde med ost.
Men hey, lad os lige aftale noget, inden du kalder de her sticks for squash-pomfritter. Det er de ikke! En squash kan aldrig smage som en pomfrit - ligemeget hvor meget ost den er indhyllet i.
Så vi er enige om at det her er squash-sticks. Stænger. Og at de smager forrygende lækkert :)
Ingredienser
- 2 squash
- 2 dl parmesan, fintrevet
- 3 spsk valgfri krydderier, her: herbes de provence
- Salt/peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Skær squashene i både.
- Bland parmesan, krydderier, salt og peber.
- Vend squashbådene i lidt olivenolie og dernæst i parmesanblandingen.
- Sørg for bådene er godt pakket ind i ost.
- Fordel bådene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne og møre.
- Grill de sidste par minutter, så bådene bliver godt sprøde udenpå.
- Tag squash-sticksene ud og server dem straks.
Pia
Kan de spises kolde, hvis man f. Eks laver dem til madpakke?
Louiogbearnaisen
Hej Pia,
Jeg tænker, at de bliver bløde og slatne, hvis du gemmer dem til madpakken...de er bedst, hvis de spises med det samme :-)
Men prøv det ad og del gerne din erfaring her på bloggen.
God sommer!
Helle Ditlefsen
De ser lækkert ud. Skal de ikke trække med salt😬
Hilsen Helle
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
De er også bare lækre - mums 😋
De skal ikke trække i salt - du vender dem bare i olie og parmesanblandingen, og så ind i ovenen med dem :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen!
Hav en skøn dag!
Gunilla
Hej Louise! Hvordan griller du dem de sidste par minutter? Har du en speciel pande eller hvordan? :)
Mvh Gunilla
Louiogbearnaisen
Hej Gunilla,
Tak for dine spørgsmål til opskriften :-)
Du skal bare grille dem i ovnen - skru over på grillfunktionen og giv dem et par minutter, indtil de bliver gyldne og sprøde :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Hav en fortsat skøn dag!
Line
Er det frisk hjemmerevet parmesan du bruger, eller er det den man køber revet, eller nærmest pulveriseret på pose?
Louiogbearnaisen
Hej Line,
Tak for din kommentar.
Du kan godt bruge den parmesan ost, som man køber revet eller pulveriseret, men du får altså det bedste resultat, hvis du bruger frisk hjemmerevet parmesan ost 😊
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en skøn dag!
Charlotte G
Jeg er med i en lille fælles have og har lige høstet 4 fine små squash. Dem vil jeg lave ostestænger ud af og en svampe omelet i morgen til aftensmad. Jeg er vild med rosmarin og timian for tiden, så det må være mine krydderier.
Tak for inspiration
Solskins hilsner
Charlotte G
Louiogbearnaisen
Hej Charlotte,
Tak for din kommentar og hvor lyder det bare lækkert det hele - uhm 😋
Giv den endelig gas med krydderierne - det bliver stængerne absolut ikke dårligere af...tværtimod 😉
Fotræl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen.
Hav en skøn dag.
Clara
Hvilken dip har du brugt? Bare mayonaise?
Louiogbearnaisen
Hej Clara,
Tak for dit spørgsmål.
Du kan med fordel bruge en god aioli eller krydderurte-dip :-)
Hav en skøn dag!