Happy Halloween! Jeg har nævnt det før, det er min alleryndlings højtid. Det er nemlig helt legalt at være 5 år igen og gå helt i selvsving over leg med mad, altså i mit tilfælde; sætte øjne på alt, som jeg kan komme til! Sidst var det edderkoppe-cookies, og i den her weeekend - yeah, mumier. Gemt i chokolade og mørdej. Looove it.
De er drøn gode. Det hele er ikke kun tant og fjas, smagen den er skam helt seriøs. Har du ikke stiftet bekendskab med en Pop Tart før, så er det bestemt på tide. Vi taler en to-go tærte, tærtebunde med fyld indeni. Allerbedst hjemmebagte og helt friske fra afkølningsristen. De her pop tarts er helt enkle, bare mørdej og chokolade. Men man kan smide hvad som helst i, du bestemmer.
Og synes du, at det er liiige i overkanten med mumier (hvilket jeg bare overhører..), så laver du bare 2 plader i stedet for mumie-strimler og smider fyldet i midten. Pirog-style, du ved. Eller ravioli. I kageform.
Well, weekenden? Jeg mødte et spøgelse, en zombie og en prinsesse på den ene gåtur med hundesnuden. Senere kom Dracula, lille Per (!?) og endnu et spøgelse spankulererende. Yea, vi har alle typer herude, det er en ren oplevelse af gå tur :)
Meeen mine mumier, dem var der ingen som fik fingrene i. Næ, 1, 2, 4 - lige ned i min mave, mellem pauserne på optagelses af foto-kursuset, som har været sådan cirka essens af weekenden herhjemme. Kameraet er glødende hot, computeren puster for at følge med og jeg spiller kong gulerod for fuld udblæsning. Linselus er blevet mit mellemnavn ;)
Skal du med på foto-kursus, så smider jeg en update på bloggen her senere på ugen.
Og jep, du lærer hvordan du ikke skal tage billeder, som de her af mumierne! Sidst på aftenen, i kunstigt lys, i turbo-tempo pga. af tidspres. Og så prøve at redde billederne ved, at redigere dig ud af det bagefter. Det bliver bare aldrig helt godt. Mine tæer krummer stadig.
Det skal dine tæer ikke over dine billeder, så se med senere på ugen, hvor jeg fortæller mere om fotokurset og hvordan du får udstrakte tæer :)
Ingredienser
Dej
- 325 g hvedemel
- 25 g sukker
- ½ tsk salt
- 220 g smør, koldt
- 1 æg
Fyld
- 100 g chokolade, 56%
- 100 g Nutella
- 1 æg, sammenpisket
Sjov og ballade
Sådan gør du
Dej
- Bland mel, sukker og salt sammen.
- Smuldr smørret i dejen. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt vand. Pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal blot samles. Del dejen i 2 og pak dem ind i film.
- Læg dejene på køl i min. 30 minutter.
- Lav imens fyldet.
Fyld
- Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad. Kom nutellaen i den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Lad fyldet afkøle lidt.
Dej
- Rul den ene dej ud på et meldrysset bord, til en rektangel på ca. 0,5 cm i tykkelse.
- Skær firkanter ud på 7 x 11 cm. (eller hvor store du vil have mumierne).
- Læg dejpladerne på en bageplade med bagepapir.
- Rul dernæst den anden dej ud på samme måde. Skær aflange dejstrimler ud på ca. 0,5-1 cm.
- Fordel 2 spsk af chokoladefyldet på hver af dejpladerne, lad ca. 0,5 cm af kanten være fri.
- Pensl denne kant med sammenpisket æg og top så med dejstrimlerne, så du får et mumie-look.
- Tryk kanterne godt ned i siderne og skær overskydende dej væk.
- Kom bagepladen med mumierne i køleskabet i 20 minutter inden de bages.
- Bag mumierne ved 175 grader i ca. 20 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
- Sæt øjnene på og server!
CK
Jeg har fulgt bloggen længere end jeg kan huske. Den er blandt mine absolut favoritter! Tænkte på, om du ville lave et indlæg hvori du fortæller om hvilke basisvarer du altid ligger inde med? Hvad er der altid at finde i dine skabe, køleskab og fryser? Hvilken olivenolie er din favorit? Hvor handler du oftest? Har du nogle gode spare og indkøbs-tips? Det kunne være SÅ fedt med et sådan indlæg! Jeg står nemmelig og skal flytte hjemmefra, og jeg er ret blank ift. hvordan jeg "opbygger" et godt køkken.
Susanne
De kan med fordel også laves med figen pålæg :-)
Louiogbearnaisen
Tak for tippet :-)