Tag smagsløgene med et smut til Dubai - til de de varme himmelstrøg med frisk tabbouleh salat, krydrede oksespyd, og skøn salat tomater, krydrede kikærter og sprød halloumi. Server med bløde, saftige fladbrød, lidt yoghurtdressing og så er der ren feriestemning.
Kender du det der med, du har været på ferie?
Du ved..
- Bukserne er nu heelt nonchalant brattet op, for joo, de kridhvide ankler har da vist nok fået en anelse beige skær.
- IPhonen popper stridt op med “Giv os flere penge for din lagerplads er spækket til randen”, men selv ikke de 7 kroner for ekstra plads i Cloud’en kan slå humøret ud.
- Og hvert menneske du møder. Well, der får du i enhver sætning, som du udveksler, lige kastet ferien ind.
Altså mens du bare tripper på keywordet. Der hvor du kan hive den tætpakkede IPhone op, svinge læderlappen omkring og suse ind i … de der 517 billeder og dele din begejstring fra ferien i 42 minutters slideshow.
Plus videoer. Selvfølgelig.
Alt imens, du godt ved det.
Du er nu..
Den ferietype!
Nå. Men. Sjovt, du spørger:
“Nå, havde du en god tur til Dubai, Louise?”
Uhm.. Hummus, grillet halloumi, falafler, Tabbouleh. For jep måske kan du huske det ovre fra Instagram sidste år?
Forårsbrisen og den obligatoriske spegepølsemad til frokost blev udskiftet med svajende palmer, dynger af solcreme og stride strømme af forrygende mad i Dubai.
Jeg var inviteret til den årlige Food Festival af Visit Dubai og udfordret til at hive hele baduljen hjem, vælge ud og bakse min egen fusion af madmekkaet sammen til en del i en sprød kogebog spækket med mad (du kan nappe gratis lige her).
Yup.
Vi springer Burj Khalifa og seværdighederne over. Det er heller ikke rigtig dem, du vurderer et sted på.
Jojo, jeg er da den første på pletten på seværdigheder et nyt sted. De skal lige ses, meeen så rumler maven altså også.
Og derfor er mine feriespørgsmål til andre også altid ..altså når et sted lige skal overvejes om, det skal på rejselisten:
- Er det lækkert?
- Hvordan er vejret?
- Er der god mad?
Og maden i Dubai?
“Fin nok”, hvis vi skal nappe den på nordjysk.
Altså kæmpe anbefaling oversat ;-)
Hummus, grillet halloumi, falafler, Tabbouleh..Moutabal. Uhh, den der aubergine-dip med fladbrød.
Men Dubai er også så meget mere.
Et madmekka af det bedste mad fra hele verden samlet et sted - om du er til street food, fine-dining, gourmet, heftige drinks eller hippe, små steder.
Alt fra spansk og kinesisk til libanesisk og fransk ..og lige alt der imellem.
Du finder det hele sammen med en gigantisk passion hos menneskene bag, der brænder igennem i både mad og oplevelse.
Go-to's?
Nap dem her.
5 must-do, hvis du er den sultne type på tur i Dubai
Når du har drønet forbi de obligatoriske seværdigheder (for jo, de skal lige ses) plasket rundt i pølen på det lækre hotel og svinget dankortet i et mall eller tre - så..
Time Out Market i Souk Al Bahar
Spis næste niveau af street food på @TimeOutMarketDubai, hvor du indendørs finder både fed indretning og 19 lækre internationale pop up restauranter fra hele Dubai.
Bestil de små retter libanestisk, mexicansk, japansk - lige dine favoritter fra alle verdenshjørner, nap et bord på det indendørsmarked og del løs med dine rejsemakkere, mens i skyller efter med rare isteer eller pæneste drinks.
Og hey, husk kaffen og desserten, den der karamel-is er farlig god!
Alserkal avenue
Dander den i området @alserkalavenue - et cool industrielt område med toppassionerede mennesker, hvor der er både fed kunst, små, lækre butikker, og skæve, sjove caféer med (vanvittig god) special kaffe, kolde isteer og skøn mad og snacks.
Psst..et must er at slå vejen forbi både den excentriske biograf (herunder) og happe en omgang oste-sandwich, samt stikke hovedet ind hos den franske cafe.
Men hold lige godt fast på kæben, for den sidder altså løst når du først går ind på den cafe!
Just sayin’.
(Niks, du får ikke billeder af det, den skal opleves).
Financial District
Sus til Financial District, der både er og ligner et vildt business-område, men som også er fyldt med lækre restauranter og barer, der serverer gourmetmad fra hele verden.
Anbefaling?
Sving forbi @BOCADubai, hvor du får ..ja, glem den klassiske, spanske tapas! Her får du genial spansk mad fusioneret med Mellemøsten, højt humør og bunkevis af passion.
Jeps, vi er ude i selvdyrkede planter fra ørkenen, lokale grøntsager, fisk og vine fra Mellemøsten - og bæredygtighed med “brug alt mad”, som fx tørret tomatskind som krydderi.
Den der brændende passion, hvor du bare ved, de lever for det, det er det fedeste.
Og ligeledes er de citron-marinerede oliven, som slår benene væk under selv dig, der ikke er på olivenholdet. Giv dem et skud!
Creek Side
List forbi den gamle bydel ved Creek Side og gå i Souken, hvor du kan få sparket liv i næsen med alle krydderierne og traditionel arabisk mad - enten selv eller med en guidet tur til alle de skjulte steder, som kun de lokale kender.
Bedste tip?
Den helt løse kjole eller ekstra knap i buksen er påkrævet.
Det samme er..
Hummus, grillet halloumi, falafler og den der aubergine-dip! Og efterfulgt at en aftentur på floden, hvor du kan slå mave på en af de gamle træbåde.
Palm Jumeirah
Hiv stiletterne på, spankuler ud på Palm Jumeirah til Hotel Atlantis (og stik lige hovedet både ind og ude på hotellet, nu du er der og blive blæst væk).
Jaaa, det er stort.
Mad og drinks?
Bestil bord på @hakkasandxb, spis forrygende kinesisk mad (den der andesalat!) og skyl efter med heftige drinks i det bedste selskab. Det er en aften, der suser lige ind på oplevelses-kontoen.
Hvad siger du? Hvilken er du mest til?
Vi var det hele, de 4 skønne, svenske damer, som jeg rejste med og mig.
3 dage med mad fra hele verden på et sted og selvom de lune hveder, manden havde bagt, da jeg kom (mæt) hjem var fantastiske, så..
Dubai, du tog min mave med storm og rumlen.
Så krydderiskabet er blevet fyldt, alle indtryk hevet frem og ideerne sorteret.
Der var fusions-køkkener over hele Dubai og det har jeg hevet med mig til min del i kogebogen. At blande verdenskøkkenerne med alt det bedste og jeps, jeg er til de krydrede af slagsen, men holdt enkelt og nemt.
Du ved, det er bare sjovere at skåle med de andre om det spisebord ..eller vrikke med tæerne i sofaen (mens du planlægger næste ferie) end ase i køkkenet.
Så..
Lynhurtig tabbouleh med nordiske kerner, tomater, sprøde agurker og friskhakket persille.
Jeps, den klassiske tabouleh har fået ekstra bid med lækre kerner i stedet for bulgur.
Bulgur kan du selvfølgelig også nappe. Eller en omgang couscous - ingen rynken på panden herfra, men giv også lige kernerne et skud.
Jeg garanterer dig, de dur i den her nemme salat til aftensmad.
Og sammen med marinerede, krydrede oksekødsspyd, halloumisalat med tomater, kikærter og fersken og de nemme, bløde fladbrød, så er der fuld spark på både smag og feriestemning her i (det liiiidt kolde) forår.
>> Klik her og nap opskriften på tabouleh med kerner
Tabbouleh med kerner
Ingredienser
- perlebyg, ukogt
- cocktailtomater
- agurk
- forårsløg
- friskhakket bredbladet persille
- dressing
Og sammen med et hurtig kyllingebryst eller 'delle på en tirsdag, så er der nemt og mættende tilbehør med tabouleh, der giver baghjul til både pasta og ris.
Fuld blæs på feriestemningen?
Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen med bukserne 'brattet' godt op over de blege vinterankler.
Gitte Matthisen
Hej Louise
Vi er lige kommet hjem fra Dubai og havde en så dejlig tur. Tak for dine gode anbefalinger, som blev brugt flittigt. Især streetfood var vi rigtig vilde med og fik smagt en masse godt.
Håber der kommer endnu flere rejsetips herinde og på din instagram. Din tur til Rom lokkede også virkelig meget 😉
De bedste hilsner
Gitte
Line Guldager
Den skal jeg prøve her i weekenden. Tror du jeg kan lave den om morgen eller bliver den træls så?
Tak for en god blog!
Loui&bearnaisen
Hej Line
Det kan du sagtens, men vent gerne med at blande persillen i indtil servering :)
Mange hilsner
Louise
Janne
Ej, hvor ser det bare lækkert ud 😍 Vi har lige bestilt vores første rejse til Dubai til september, men har ikke bestilt hotel endnu. Har du nogle gode anbefalinger til hoteller (helst med pool)? ☺️
Tak for en super god blog og altid dejlig og flot inspiration 🙏🤩
Loui&bearnaisen
Hej Janne
Tak - det var simpelthen også bare en lækker tur og så meget god mad :)
Ej, det lyder dejligt med sådan en tur i efteråret. Ja, vi boede to steder, først på Anantara The Palm Dubai Resort, som ligger på Palm jumeirah og ja, er lækkert resort med både pool og privat strand. Der er cirka 25 minutter ind til byen fra hotellet. Det andet sted var Canopy by Hilton Dubai Al Seef, som er et byhotel og derfor ligget meget centralt. Her er der rooftop-pool og bar. Så to ret forskellige hoteller, så ja, det kommer helt an på den ferie I gerne vil have. Kan anbefale begge hoteller :)
Håber I får dejlig tur :)
Mange hilsner
Louise