Nem og lækker grøn salat, som er perfekt tilbehør til aftensmad og alle de klassiske retter.
Det her sker ofte.
I kommentarfeltet og ovre på Instagram.
- Hvad vil du anbefale af tilbehør til den der Kylling med svampe, bacon og balsamico
- Har du en god salat til tærten med laks, spinat og fennikel
- Hvad ville være lækkert at servere til klassisk frikadelle, karbonade eller Koteletter i fad
I get it.
Det der tilbehør, det kan hurtig ende i en gryde kogt broccoli eller pre-blandet salat fra grønthylden.
Og der er vi næsten også.
For sådan en grøn blandet salat kan det meste.
Bare med en god dressing.
Eller lige spiffet lidt op til årstiden.
Og februar, der er altså ikke meget på bedding a dugfriske sager, så frem sødt og syrligt fra æblerne. Knas og bitterhed fra ristede valnødder. Og et hint af stærk lakrids fra fennikel.
Ja..
Den der altid deler vandene.
Men sådan skåret helt tyndt, så er den altså ret genial som kompagnon til de fleste retter; kylling, svinekød eller laks.
Uh, eller sådan en fyldt mørbrad. Endnu bedre mørbrad i fad! Den kunne godt svinge sig ind på madplanen her i ugen og lige tage de post-blues fra fastelavnsmånederne, som jeg sopper i pt.
Lad os bare være ærlige her:
Der har været en del besøg ved bagerne - i flertal.
Århus rundt og så lige igen.
Med tophuen godt ned i øjnene og det uldne halstørklæde helt op til næsen.
Helt stikkende, der i køen fredag eftermiddag.
Og søndag formiddag.
Ja, det begyndte at blive pinligt ;-)
Så det nok meget godt, den sæson er ovre og der er 10 måneder til den næste omgang. God tid til at finde ny hue, mindre kradsende halstørklæde og stikke forbi og nappe et par poser af de blandede salater eller favnfuld.
For med foråret lige om hjørnet, så kan den her grønne salat tages alle veje, se bare her:
Grøn salat med fennikel, æble og valnødder
Kan æblerne udskiftes?
- Jeps, frem med pærer, jordbær. ferskner eller friske hindbær. En grøn salat er så god med langt det meste friske frugt, som både giver noget sødt og syrligt til salaten.
- Tip: skær gerne frugt i tynde skiver. så du får lidt af det hele på gaflen når du spiser salaten. Både det søde, knasende og friske.
Hvad med valnødder?
- Dem kan du også sagtens skifte ud. Prøv med ristede cashewnødder, pistacienødder, pinjekerner eller lidt saltede mandler - det er også toplækkert.
Har du ideer til andre grøntsager?
- Ja da! Grønne asparges, sukkerærter i tynde strimler eller de fine broccolini (de små buketter broccoli).
Hvad med noget ekstra lækkert?
- Har du lige et halv glas syltede rødløg, så er det virkelig lækkert i sådan en salat. Har du en batch løg, som er meget syrlige, så undlad æbleeddike i dressingen.
- Sådan 2-3 spsk friskrevne parmeanflager, det er også hit. Eller er du mere på den milde ost, så frisk mozzarellakugler eller mild feta.
Ingredienser
Salat
- 1 pose blandet salat , gerne med bitter salat, som rucola i
- 1 fennikel, lille
- 2 æbler, mellem
- 50 g valnødder
vinagrette dressing
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleddike
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk dijonsennep
- Salt/peber
Sådan gør du
Salat
- Halver fennikel og snit den i fine skiver. Adskil skiver i strimler, hvis de ikke selv falder fra hinanden.
- Snit æblerne i fine skiver og skær dem herefter i strimler.
- Rist valnødderne på en tør pande i ca. 1-2 minutter.
- Bland fennikel, æbler, valnødder og salat sammen i en skål.
Dressing
- Kom alle ingredienserne til dressing sammen i en skål.
- Pisk det hele godt sammen og smag til.
- Fordel dressingen over salaten og server.
Skriv en kommentar