Mine ferieplaner blev ændret, så i stedet for en tur til det nordjyske + Bogmesse, bagte jeg boller og drak varm kakao i regnvejret. Karolines Køkken arrangementet bød jo, som sagt på en del lækre produkter - lige hjem i køleskabet. Et af dem var Kvark, som jeg mildest talt har et vældig anstrengt forhold til. Jeg husker bedst kvark, som noget meget tykt og grynet yoghurt uden smag, der resulterede i en helt tør mund!
Så lige siden lørdag har jeg ondt kigget på bægeret, hver gang jeg har åbnet køleskabet - og det har bare ... grinet tilbage!
Idag skulle det være nok og min kvark-fobi skulle udfordres.
Jeg brugte kvarken, som den bruges bedst. Nemlig i bagning. Og jeg kan nu sige, at vi er blevet venner, for den gav en super lækker konsistens og smag til bollerne. Jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke er sidste gang, den fætter står i mit køleskab og bliver brugt til brødbagning.
Resterne af kvarken fik jeg også brugt. Men til hvad må I vente lidt med, at høre (:
Kvark er åbenbart ikke hvad det var før og den tørre fornemmelse i munden er blevet afskaffet - ihvertfald i den her udgave fra Arla. Derudover får du et produkt med kun 1% fedt og hele 13 g protein, som giver en genial mæthed.
Ingredienser
- 35 g gær
- 2 dl lunken vand
- 2,5 dl kvark, fromage blanc 1%
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
- 2 spsk akaciehonning
- 3 dl hvid hvedemel
- 4-6 dl hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt kvark, salt, olie, honning og hvid hvede
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der æltes.
- Når dejen er smidig, blank og en smule klistret dækkes den til og stilles til hævning et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i passende stykker og form dem til boller. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir.
- Dæk bollerne til og lad dem efterhæve 40 minutter.
- Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Resten af min aften står på hygge i sofaen med serien "Homeland" (ja, den er faktisk så god, som folk siger og det er et must, at se den!) Og så skal jeg da vist lige have nuppet endnu en kvabset bolle - jeg har nemlig ingen Paleo-regler ;)
Louise
Hej
Jeg ville hører om du har udregnet hvor mange kcal der i pr. bolle?
Loui&bearnaisen
Hej Louise
Det har jeg ikke.
Mange hilsner
Louise
Birgitta
Hej
Jeg startede også med et bæger kvark, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til og fandt derved denne opskrift. Bollerne er fantastisk populære i familien og jeg har nu bagt dem mange gange og endda delt opskriften. Jeg udskifter dog hvid hvede med manitoba. Jeg vil nok prøve at eksperimentere med flere meltyper, men holde ved grundopskriften. 5 stjerner ud af 5 herfra. Venlig hilsen Birgitta.
Louiogbearnaisen
Hej Birgitta,
Tusinde tak for din kommentar - skønt at høre, at du kan bruge opskriften 😊
Og tak for tippet med de forskellige meltyper - lad os endelig høre mere om resultatet, når du har prøvet med andre meltyper også.
Hav en forrygende dag!
Vinnie
Hej hej jeg har prøvet at bage dem idag og de blev vildt gode..
Jeg havde købt en to good to go i brugsen og der var to bøtter kvark i med kanel og æbler.. Jeg tænkte som dig.. Hvad ska jeg bruge det til?? Men hold da op det var en succes
Louiogbearnaisen
Hej Vinnie,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at resultatet blev godt :-)
Ja, der er altid kvark i overskud. Måske du kan bage nogle flere kvark boller? 😆
Hav en skøn dag!
Ann Britt
Hej
Når du bager, bruger du da varmluft eller almindelig over-/undervarme?
Loui&bearnaisen
Jeg bruger altid over/undervarme :)
Inge
Ca. hvor meget hvedemel kommer du i?
Loui
Hej Inge
Jeg har tilføjet cirka mængde til opskriften - men det varierer rigtig meget, så følg endelig beskrivelsen af, hvordan dej-konsistensen skal være.
Mange hilsner
Louise
Elsebeth
Hej, du skal huske, at de boller, der skal i fryseren, skal puttes i frysepose, MENS de er håndvarme. Når de er helt kolde, skal de i fryseren. Underligt nok er det først nu, der kommer gang i bagning med fransk hvede. Det har jeg bagt med i snart ti år. Efter besøg i Sverige i sommer havde jeg Manitoba Creme (canadisk hvedemel) med hjem. Det er supergodt, men det er vanskeligt at finde i Danmark.