Jeg har fået samlet mig frø og kerner i massevis. Nødder bliver altid spist herhjemme, men det kniber lidt med kerner og frø, som ofte ender i bagværk. Men de rækker altså også ret langt på literen!
Når jeg lavet mysli og granola er det altid med korn og flakes indblandet, men nogle gange er det også lækkert med en lidt anden udgave til et mellemmåltid. Så alle afskygninger af frø, kerner og nødder blev blandet sammen og røg i ovnen på eftervarmen.
Siden har jeg nydt den både til morgenmad og mellemmåltid + en dessert. Jojo, den kan bruges til lidt af hvert og glasset er skam også tomt nu.
Granolaen er meget energirig på det høje fedtindhold i nøder og kerner. Det er dog den gode slags fedt, så drys den på lidt skyr og nyd noget godt knas (:
I aften står den på pizzaaften med mit nye linje-hold - ja, sådan nogle studier er altid glade ved "ryste-sammen"-ting. At det så er 4 uger siden vi startede er undeordnet...
Menuen byder som sagt på pizza, hvor man selv skal medbringe fyld der siger noget om en selv (!!) og drikkevarer - og så deles der ellers bare ud af herlighederne.
Men inden vi når der til, skal jeg lige udtænke hvilket fyld jeg er ? En fuldfed deep-pan ? Eller en sprød italiener?
Måske en eksotisk hawaii eller en mandig meatlover ?
Den er ikke nem!
Hvilket fyld er du ? (:
Ingredienser
- 2 dl blandede frø og kerner, hørfrø, sesamfrø, solsikkefrø, græskarfrø
- 1 dl kokosflager
- 2 dl blandede nødder, mandler, hasselnødder, valnødder, pecannødder osv.
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 0,5 dl flydende honning
Sådan gør du
- Hak nødderne groft.
- Bland alle ingredienserne sammen i en lille bradepande eller et fad.
- Kom det i ovnen ved 100 grader i ca. 1,5 time. Eller lad det stå på eftervarmen når ovnen har været brugt.
- Rør jævnligt i granolaen under bagning.
- Når granolaen er blevet gylden og sprød tages den ud.
- Afkøl den helt inden den kommes på et lufttæt glas.
Susann Romy
Jeg elsker at følge med i dit lille oprydningsprojekt. Jeg har også en del meltyper og frø og kerner i skabet. Det kan være, at jeg skal hoppe med på forårsrengøringsvognen!
Pizzafyld, tænke tænke, den er svær! Jeg tror måske jeg er en hvid pizza med chorizo, dejlig cremet, men super krydret. Hvis det giver mening?
Kristine
Orrrrk. CRAVINGS!!! Min sidste portion coffee granola blev hældt indenbords i morges, så nu mangler denne her svend altså VOLDSOMT i mit skab, og i morgen på min yoghurt. DOOOH!
Loui
Jeg sender fluks en pakke afsted !!!