Lige en hurtig opskrift på min morgenmad de seneste mange morgener. Nemlig nødde-granolaen fra i går med græsk yoghurt og en bær-kompot. Og hvilket måltid!!
Den fede yoghurt med den syrlige kompot og den søde, knasende granola - godt skyllet ned med bitter kaffe. Så får man da vist ikke en meget bedre start. Og hey, så er den altså også en yndig fryd for øjet (:
Kompot? Det lyder tidskrævende!
Nope, det er skam hurtigere end at skære frugt til yoghurten. Op i en gryde, 10 minutter efter er der kompot. Ind i køleskabet og der er kompot til de næste par dage. Nemmere bliver det ikke.
Og nej, jeg er slet ikke overmenneskelig - i dag har jeg nemlig fået en meget inspirende skål havregryn med ja, mælk. Ingen dikkedarer der.
Til gengæld bliver dag så lidt sjovere kulinarisk. Hvis man kan kalde det, det?
Vi er nemlig ovre teorien i ølbrygning og en hel del ølsmagninger (puuh, de er lidt farlige i morgentimerne... )
Så nu starter vi op på det praktiske - øller (; De næste 6 timer står den næsten fri leg ud i ølbrygningens kunst og det er altså noget, som dur på et skoleskema.
"Vi skåler for vore venner og dem, som vi kender - og dem, som vi ikke kender, dem skåler vi for. Skååååål.."
Ingredienser
- 300 g bær, solbær, jordbær, hindbær, stikkelsbær, blåbær osv.
- 2-3 spsk sukker, evt. mere hvis du ikke kan lide den syrlig
- ½ vaniljestang + korn
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en gryde.
- Kog det langsomt op. Det skal ikke boble-koge.
- Skum urenhederne af og smag til.
- Når kompotten har den rette konsistens tages den af varmen og kommes i en beholder.
- Lad den køle lidt af og kom den i køleskabet.
- Opbevares i køleskabet - ca. 2-3 dage.
Noter
Bruger du 100 g sukker eller mere + atamon kan du med fordel hælde den på patensglas og gemme den længere tid i køleskabet.
Skriv en kommentar