Datoen nærmer sig 1. november! Jeg er et af de mange, mange mennesker som har svært ved den mørke tid. Jeg elsker det tidlige efterår. Fantastisk natur, smukke farver og lys, lækre råvarer og hulebygning/hygge. Men lige nu kommer vendepunktet; det grå efterår. Bladene falder (stormer væk!) og lyset forsvinder. Alting blive koldt. Rusket. Jeg får "the blues". Nogle vil kalde det en vintertræthed, men der er jeg ikke noget til endnu. Næ nej, den kommer i januar. Den og jeg er nemlig ret bekendte. Nej, lige nu er det "feeling blue". Ikke trist, bare i en tilstand af hverken eller. Som om kroppen og sindet lige skal forene sig med vinterhalvåret. Kender I det?
Men "the blues" er jo ikke så dårligt, at det ikke er godt for noget. Det betyder nemlig selvforkælelse, hjemmebag og lækre råvarer. Favoritten den her weekend, det pæne græskar, røg i en omgang brød. Jeg er helt solgt! Ofte bager jeg brød med fyld af varierende slags, men ikke før nu har jeg prøvet med græskarret. Orrk, det er et hit og kan varmt anbefales. De bliver lækre svampede, søde, krydrede, pæne. Det der græskar kan bare noget! Sammen med en ordenlig kold smørklat på og en kop lemon tea, så er "the blues" og jeg ganske gode venner (:
Og en lille info inden I får opskriften. Tænker du at billederne ofte svinger meget i udtryk i den her tid, så har du helt ret. Jeg leger med indstillinger på kameraet og da jeg ikke har meget tid, så sker det når jeg alligevel skal fotograferetil bloggen. Med et nyt kamera, har jeg fået fornyet lyst til at lære og det går ud over bloggen. På godt og ondt. Så mens jeg leger, øver og trykker på knapper, øver og lærer, så må I bære over med mig. De vante indstillinger skal udvides (:
Og bag så lige de her boller (; Psst...de er også gode på madpakken!
Ingredienser
- 20 g gær
- 2 dl lunken vand
- 2 dl yoghurt 3, 5%
- 1 dl græskarpure, kogt græskar, moset til pure
- 3 spsk olie
- 1 tsk salvie
- 2 tsk salt
- 1 dl fuldkornshvedemel
- Ca. 7-9 dl hvedemel
- 1 sammenpisket æg
- Ca. 2 spsk chiliflager
Sådan gør du
- Smuldr gærren i en skål, tilsæt vand og rør.
- Kom yoghurt, græskar, olie, salvie, salt og fuldkornsmel i og rør det hele sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve 3 timer.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred den ud til en "plade" på ca. 2 cm i højde.
- Del den i 12-15 stykker og læg dem på en bageplade med papir.
- Lad stykkerne efterhæve mens oven varmer op til 225 grader.
- Pensl bollerne med sammenpsiket æg og drys med chiliflager.
- Bag bollerne ca. 15-18 minutter midt i ovnen.
- Lad dem afkøle på en bagerist
Noter
Skriv en kommentar