Den måtte jo komme! De hippe brownies med græskar. De florerer overalt på de amerikanske blogs, og heraf er jeg blevet spammet med dem de sidste par uger. Først tænkte jeg at det var lige "friskt" nok, men så fandt jeg pludselig mig selv i fuld gang med de populære banditter. What to do? Man må bare bage videre...
Og heldigvis da! De her brownies lyder en smule alternative med det græskar, men hold nu op de smager genialt. Jamen jeg kan slet ikke få armene ned over hvor fantastisk græskar er. Det duer bare til det hele. De amerikanere har simpelthen endnu engang løbet mig indenom. Det næste skal da vist være den klassiske Pumpkin pie.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Jeg skriver i opskriften at der skal bruges "pumpkin pie spice", som er ganske almindeligt i USA. Jeg er endnu ikke stødt på det herhjemme, så stay turn jeg laver en lille guide til en hjemmelavet en af slagsen. Pssst....det er nemt (: Og til de dovne har jeg bare skrevet lidt krydderier ind i opskriften, men brownies bliver altid bedre med det "rigtige krydderi". Prøv det.
Nu hoppe jeg på weekend. Eller det er vist så meget sagt. Jeg skal nemlig igang med ny opgave, ny eksamen (!!) ifølge af min praktik. Heldigvis lidt mere spændende end sidst, da det denne gang er omkring ledelse, organsation og strategi. Meeen der skal da også lige sniges kvali-tid ind med god middag. film og hygge på sofaen. Og måske liiige lidt flere amerikanske eksperimenter ind. for jeg har simpelthen så mange lækre ting i gemmerne (:
God weekend til jer (:
Ingredienser
Brownie
- 175 g smør
- 150 g chokolade, her 70%
- 250 g sukker
- 3 æg
- ¼ tsk salt
- 125 g mel
Græskarfyld
- 1 dl græskarpure
- 125 g flødeost
- 50 g flormelis
- ½ tsk kanel
- ¼ tsk ingefær
- ¼ stødt muskat
- ¼ tsk nellike
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Brownie
- Smelt smør og chokolade i en lille gryde.
- Hæld det i en skål og tilsæt sukker, æg og salt og pisk det sammen.
- Tilsæt mel og rør til en jævn masse.
Græskarfyld
- Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes sammen.
Kagen
- Hæld ¾ browniemassen i en firkantet form (her 20x20cm).
- Fordel klatter af græskarfyldet oven på browniedejen.
- Kom resten af browniedejen ovenpå og "swirl" med skaftet af en træske eller kniv i massen, så der dannes et "mønster" i dejen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Tjek med en tændstik, der skal hænge lidt dej ved. Den må endelige ikke få for meget.
- Tag kagen ud og afkøl på en bagerist.
Noter
Helene
Hvor meget pumpkin spice skal man tilsætte?
Louiogbearnaisen
Hej Helene,
1-2 tsk afhængig af hvor stærkt det er :-)
Prøv dig frem og lad os høre om resultatet.
God weekend!
Mette C
Ej hvor ser den bare spændende ud
Marianne Holst
Denne opskrift skal absolut prøves, men hvilken græskar bruger du til mosen?
- Marianne
Loui
De er også lækre :) Jeg brugte et hokkaidogræskar ellers kan der i super best findes græskarpure på dåse.
God weekend :)
A + K = ♥
Årh, hvor ser den bare tilpas klæg og himmelsk ud!
- Anne