Selvom det nok er den "kage/bagværk-ting" jeg har spist allerflest gange, så har jeg endnu ikke fået delt den, hvilket er en fejl. Men nu er det vist på tide og her kommer den så! Tag godt imod de allerbedste vafler i hele verden. Intet mindre!
Ja, og så må jeg indrømme, at de slet ikke er mine vafler og jeg faktisk aldrig har lavet dem selv.. Den nye madbloggerstil (;
Ej, det er min Mutter og bette bror som skal have credit for dem. Opskriften har været i min mors opskriftsbog ligeså længe jeg kan huske og er med årerne blevet passet til. Til det perfekte resultat!
Bettebror er den store vaflerbager og jeg har ikke tal på, hvor mange gange han har fixet sådan en dej sammen og glædet familiens maver.
Uhmm, det er altså bare den bedste eftermiddagskaffe, med sådan en plade lune vafler, godt med hjemmelavet brombærmarmelade og toppet med flødeskum eller is.
Har det et af de top-moderne vaffeljern, hvor du kan tilpasse varme og alt muligt - så kan jeg desværre ikke garantere for resultatet!! Jeg har nemlig efterhånden afprøvet 3-4 vaffeljern og ikke ét af dem giver samme sprøde og luftige resultat som Mutters jern... Det er som om de nye jern ikke har dybe nok huller og ikke bager med nok varme ?
Så har du et godt vaffeljern, så smid endelig en kommentar - jeg er på jagt .... og Mutter vil ikke overgive sit (;
Ej, det er farligt, at lave sådan et indlæg her, for lækkersulten er helt i top nu! Heldigvis har jeg en kaffeaftale med en skøn pige i eftermiddag, så mon ikke det distraherer lidt. I hvert fald fra al statistik-læsningen (;
Ingredienser
- 150 smeltet margarine
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider, stiftpisket
- 50 g havregryn
- 375 g mel
- 5 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 1-2 tsk kardemomme
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer, havregryn, mel, sukker og kardemomme sammen.
- Mælken piskes i lidt af gangen til dejen har en god konsistens.
- Vend den smeltede margarine i.
- Vend de stive æggehvider forsigtigt i dejen.
- Kom dejen i køleskabet min. 1 time inden brug.
- Kom ca. 1 dl dej på vaffeljernet og bag vaflerne gyldne.
- Server straks
Marie
Er det 150 gram margarine der skal i?
Louiogbearnaisen
Hej Marie,
Ja, det er det :-)
Du kan også bruge smør, hvis du hellere vil det.
God bagelyst!
Thilde Marie Fredsted Iversen
Uhm! Sikke en succes - de er godt nok gode 👌🏼
Margarine bruger jeg ikke til noget ellers, men her i denne opskrift tror jeg det er det helt rigtig, vaflerne bliver nemlig slet ikke fedtede. Tak for denne skønne opskrift, vores fredag aften blev lige lidt bedre 😁❤️
Louiogbearnaisen
Hej Thilde,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord 😊
Dejligt at høre at I kunne lide vaflerne.
Hav en fantastisk dag.
Majken bang mikkelsen
http://bakerenogkokken.no/kjøkkenmaskiner/vaffeljern/wilfa-enkelt-vaffeljern-rustfrittsvart/?gclid=CK2M0dypwcUCFeEAcwodJJwAig
Majken bang mikkelsen
Hej
Bor i vaflernes land Norge og har prøvet en del opskrifter, for at finde vaflen. Må sige at din opskrift er den bedste jeg har smagt indtil nu. De er lækre og sprøde, lidt luftige men ikke for luftige. Syntes at vafler tit bliver for bløde og tunge, det gør de her absolut ikke:0) vi har købt et Vilfa vaffeljern, syntes at resultater bliver rigtig godt og så er det en pæn stor vaffel.
Majken:0)
Stine Villum
De amerikanske vaffeljern er runde belgiskevaffeljern, jeg tænker at der da må være nogen der laver dem til vores volt?
Gitte
Den opskrift lyder så lækker :-) den må prøves.
Jeg har selv en opskrift på luksusvafler, de er super gode og i vores gamle vaffeljern, der var min mands mormors vaffeljern (af mærket ABC), blev det de bedste vafler. Desværre har vi ikke det jern mere, men de nye vaffeljern er bare ikke så gode. Jeg synes det virker som om låget på de nye vaffeljern er for tunge og klemmer vaflerne for meget. Og som du også skriver, at der er for lidt plads i jernene. Så jeg kender godt til din problematik med vaffeljern :-)
Jeg tænker, om man måske kan bruge opskriften i et vaffeljern til Belgiske vafler. Hvad tror du?
God weekend og tak for dejlig inspiration til køkkenarbejdet.
Hilsen Gitte
Loui
Jamen lige mine ord :) Ja, det har jeg også tænkt på, desværre kan de oftest kun fåes i "firkant-form" og en vaffel, skal altså have den rigtige form ;) Men kan være man er nødt til, at gå på kompromis!
Tak og ilm :D
Dorte Daugaard
De ser sørme lækre ud! Uhm! Kan man bytte margarine ud med smør? Eller er margarinen vigtig for resultatet?
Loui
Jeg har aldrig prøvet dem med smør, så jeg ved det faktisk ikke. Jeg kan måske forestille mig, at smørret vil have en meget gennemtrængende smag i vaflerne og de kan blive lidt branket ved den høje temp. Men det er ikke andet for, end at prøve :)
Susanne
Du kan med fordel bruge smør. Jeg har aldrig brugt andet og de bliver meget fine og sprøde.
Karen
Uhmmmm-ser meget lækre ud. De må prøves. Men hvor mange havregryn skal der i?
Loui
Det er også super gode :D Det er rette til nu - 50 g havregryn :)
Helle
Du nævner havregryn under "sådan går du", men nævner ikke en mængde af dette under "det skal du bruge" - så jeg er nysgerrig på mængden af havregryn ;)
Loui
Hov, den er lige smuttet - der skal stå 50 g havregryn - er rettet nu ;)
Frida
Det lyder sørme godt! Min mor har flere gange ville smide vores gamle vaffeljern ud, men jeg insisterer stædigt på at have det stående, til jeg flytter ud og tager det med ;) Havde egentlig altid forestillet mig de bedste vafler var med fløde, men ser ud til de her kan modbevise min teori!
Loui
Uhh, nej - det skal du passe på og få med dig ;) Ja, det har jeg godt hørt, men har endnu ikke prøvet en opskrift, som giver samme luftige resultat, som disse her :)