Lækker og nem opskrift på kylling i karry - en favorit ret i familien. Find den klassiske opskrift her
Endnu en ret, som jeg guffede i mig i weekenden. Det her er min Mutters klassiker; Kylling i karry - selvfølgelig lavet i hendes store, sorte stegegryde.Det er den nemmeste ret, men også en af den bedste jeg kender. En grydefuld comfort-food, som har simret længe og er serveret med massevis af skåle. Med gode sager, som bare venter på, at blive toppet på kyllingen og spist, som en stor omgang rodet skønhed.
Der er mad, der duer til en helt almindelig hverdag og kan spises, som rester i flere dage. Men også den perfekte middag til en kom-sammen med venner og familie - hvor gryden bare skal smides på komfuret og så er der mad - hyggemad, som kan småspises længe, sammen med god rødvin (:
Jeg har kaperet nogle rester af kylling i karry med hjem og mon ikke, at sådan en spandfuld skal tages op af fryseren idag. Jeg tror det.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og så er det vist tid, til at kaste sig over fødevarekemi-læsning og produktionsteknologi. Nogle af de fag mit nye modul byder på og som lige kræver en smule tid, at få læst op på... især når teksterne kun findes på udenlandsk og ikke rigtig indeholder genkendelige dagligdagsord (;
Men når bare læsestoffet er mægtig spændende, så får min studiedag hjemme nok hurtigt ben at gå på.
Hvad skal I bruge en noget grå (!!) torsdag på ? (:
Ingredienser
- 1 hel kylling
- Olie
- 1 finthakket løg
- 1 dåse flåede tomater
- 5 tsk karry
- 2 laurbærblade
- ½ tsk koriander
- 5 dl boullion, evt. 5 dl vand+terning
- 1,5 dl cremefraiche
- Salt
- Peber
Topping
- Ris
- Rosiner
- Kokosmel
- Peanuts
- Bananer
- Mangochutney
- Æbletern
- Cremefraiche
- Karry
Sådan gør du
- Kyllingen deles i 8 stykker og brunes i en stor stegegryde med lidt olie.
- Tag stykkerne op og svits løgene til de er glasklare.
- Tilsæt derefter karry og brænd den lidt af, inden flåede tomater og øvrige krydderier, bouillon og cremefraiche tilsættes.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen, tilsæt lidt salt og peber.
- Lad retten simrer under låg i ca. 1 times tid - indtil kyllingekødet falder fra benene.
- Jævn evt. saucen hvis den er for tynd.
- Smag til og server med toppings.
Andrea
Mmm det ser lækkert ud! Hvilken % cremefraiche brugte du??:)
Loui
Jeg brugte en 18 % :)
Andrea
Tak :)