Er du allerede skræmt af overskriften? Well, jeg overvejede også at give pizzaen et mere salgbart navn. Tun, hytteost, lun pizza. Og for det ikke skal være løgn; også løg! Det lyder bare ikke som en favorit, vel! Men inden du vrænger på næsen og snupper en god gammeldags Hawaii-udgave, så skal jeg altså lige prøve, at sælge den her sag til dig.
Here we go.
Forestil dig en sandwich med det der gode, lækre, seje brød. Lidt lunt. Og så er det fyldt med den allerbedste hjemmerørte tunsalat. Lige et par tynde løg til at give lidt skarphed. Oh yea, den går rent ind, ikke? ;)
Forestil dig så, at sandwichen ikke er lukket - der er godt med fyld på begge halvdele, altså "overen" og "underen". Nåå, slet ikke dårligt, vel?
Jeps, du er hermed blevet overtalt til den ualmindelig lækre pizza, som jeg har serveret. Okay, ved hytteosten kommer jeg til kort med smarte salgstaler. Grynet mælke-ost! Den er skisme svær..
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men den har nu sin ret i salaten, for den giver lidt bid til det, som ret hurtigt ender som en omgang tynd tunsjask. Så giv lige hytteosten en chance for at skabe en smule struktur. Og selvfølgelig god smag.
Gider du bare ikke hytteosten, så kan du sagtens lave salaten uden. Eller smide et hakket æg i. Det er også ret lækkert.
Jeg skriver i opskriften at du skal bruge en halv portion pizzadej, men lav hele portionen hvis du skal i gang - jeg har nemlig endnu en pizza på bedding :)
Dog ikke i aften, for det er nemlig fiske-dag og på menuen står der kuller. Haps, det glæder jeg mig til - især som afslutning på en ualmindelig rar tirsdag med forårssolskin, kaffeaftaler og et par opgave-ender som kan bindes knude på.
Men inden fisk, så er der en ultålmodig hundeven, som gerne vil ud og snuse til verden. Gerne hvert evig eneste græsstrå..
Ingredienser
- ½ portion pizzadej
- 1 løg, i fine strimler
Tunsalat
- 1 dåse tun
- 2 spsk god mayo
- 5 spsk cremefraiche 9% eller 18%
- 5 spsk hytteost
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk finthakkede kapers
- Salt/peber
- Friskhakket dild
Sådan gør du
- Lav pizzadejen. Følg anvisninger i opskriften, men bag bunden uden fyld.
- Bunden skal være gylden og sprød.
- Tag bunden ud og afkøl på en bagerist.
- Rør alle ingredienserne sammen til tunsalaten og smag den til.
- Vurder om den skal have mere hytteost/cremefraiche - den må ikke blive for tør, men heller ikke flydende!
- Kom løgstrimlerne på pizzabunden.
- Fordel tunsalaten ovenpå og smør den godt ud.
- Top med frisk dild.
- Server straks.
Mette Jensen
Hej
Må Jeg spørge dig om, hvor du har risten på billedet fra?
Mvh. Mette
Loui&bearnaisen
Hej Mette
Jeg købte den vist i Bilka :)
Hanne
Hej
Jeg har forsøgt at melde mig til dit nyhedsbrev, men jeg kan ikke komme ind.
Hilsen Hanne