Elsker du is? Så lav selv din is.
Det er nemt og lækkert - også uden ismaskine.
Prøv en hjemmelavet stikkelsbæris, som smager af sommer og sol
Har du fået spist nok is her i sommer?
Jeg har laaangt fra, det er helt galt. En eneste kræmmerhus-is, for ja, det hedder det på nordjysk, er det blevet til.
Én!
Det er altså under al kritik.
Især fordi is er min helt store last, muligvis den søde sag jeg allerhelst vil have.
Okay, det er det, uden tvivl. Og det skal ikke være det der bløde, italienske stads - næ, rigtig tung is uden alt for meget luft tilsat, allerbedst i chokolade- eller pistaciesmag. En velvoksen kombi af disse er genial :)
De sidste par år har jeg dog også fået et ret godt øje til syrlig sorbet. Den kravler op af min hitliste. Hvad er på jeres is-liste?
Well, min Mutter stak en pose hjemmedyrkede stikkelsbær, fra haven, i favnen på mig efter sidste besøg hjemme.
Der var vi forresten til det fineste bryllup hos min barndomsveninde gennem 26 år(!). Naj, det var bare ligesom et bryllup skal være; smukt, rart og fyldt med kærlighed, grin og tårer. Ja, jeg slipper ikke igennem sådan en dag uden en klud til øjet.
Og vi fik tarteletter til natmad.
Jeg gentager lige; tarteletter af den helt gammeldags slags, hvor fyldet kan stå selv! Serveret i kæmpemæssig gryde, med endnu større øse-ske. Og det strålede der ved 2-tiden, altså af de julelys i øjnene på gæsterne i køen Lige omkring hundrede mennesker i gallatøj, bare ventende i kø på den kæmpe, rustikke gryde med tarteletter.
Det var lige før jeg kneb en tårer mere ved første bid ;)
Men ja, smukke, røde stikkelsbær pakket med sød, syrlig smag. De var næsten for gode til at blive brugt!
Så jeg valgte den helt enkle løsning med is, hvor de rigtig kunne smage igennem. Hvorfor kan man ikke købe stikkelsbæris? Det er jo fuldstændig forrygende lækkert - og nej, der er ikke en eneste sjat tilbage.
Isbøtten er skrabet og slikket for stikkelsbæris.
Jeg kæmper jo med at nå årets is-kvote, ikke ;)
...og jeg mangler flere stikkelsbær!
Ingredienser
- 250 g røde stikkelsbær, friske
- 125 g sukker
- 1,5 dl letmælk
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk citronsaft/lime
Sådan gør du
- Blend stikkelsbær med sukker, mælk og fløde.
- Si massen, så kerner og evt. skal fjernes fra stikkelsbærrene.
- Smag til med citronsaft.
- Kør massen på en ismaskine.
- Eller kom massen i en beholder og frys den ned. Rør i isen hver halve time, de første par timer, for at undgå krystaller.
- Tag isen op 15-20 minutter før servering.
Marianne
Kan de passe at det ikke skal varmes op noget af det? Jeg forestiller mig, sukkeret vil knase.
Christina
Ser virkelig lækkert ud :) og tillykke med veninden :)
Må jeg spørger om hvilken ismaskine du har?
Tak for en fantastisk blog - jeg bruger alt for mange timer på ift. til lektier ;)
Knus