• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    Hjemmelavede ispinde med saft

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Hjemmelavede ispinde med saft er fantastisk i sommervarmen og super nemme at lave. Rabarbersaft, en snas citron og ind i fryseren. Varmebølgen kan bare komme an. Find opskrift på de lækre hjemmelavet ispinde med saft her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis

    "Hvem kommer først når tørsten er størst - BONANZA! Tag en kop, hæld den op, nok til alle mand.."

    Kan du huske den?

    Okay, jeg er lidt rusten på teksten, men melodien sidder der spot on.

    Og yes, der er blevet skrålet løs, mens de her hjemmelavede ispinde med saft blev hevet frem i lyset igen.

    De er ren 90'er.

    Eller okay, Bonanzaen er skiftet ud. Faktisk var jeg mest på Fun-holdet. Den sang har dog ikke hængt fast. Jeg ville sige noget med: "Fun til dig, Fun til mig..". Meeen det lyder altså heller ikke helt rigtigt?

    Anyway.

    2020.

    Hjemmelavede ispinde

    Jeg lavede en omgang lime/basilikum-ispinde med gin til en kunde og efterfølgende er der blevet masseproduceret is.

    Fordi de er geniale. Og fordi, jeg lige havde overset, at der rent faktisk fulgte træpinde med til formen, så jeg købte selv en pose.

    Igen med et halvt øje.

    Så nu skal vi igennem 500 ispinde..

    Og med de her rabarberis, så bliver det slet ingen problem. Hjemmelavet rabarbersaft, en snas citron og ind i fryseren. Varmebølgen kan bare komme an. 

    Er du ikke til rabarber, så vælger du bare ud mellem alle sommerens frugt og bær. Det bliver ikke mere nemmere end ispinde med saftevand.

    Præcis, som i 90'erne - bare et nøk op.

    Nå.

    Skal vi lige tag den igen:

    "Hvem kommer først når tørsten er størst - BONANZA!

    Tag en kop, hæld den op, nok til alle mand. Hvem kommer først når tørsten er størst - BONANZA!

    Har du en gæst, som har tørst som en hest, smager Bonanza bedst."

    Og så sidder den på hjernen resten af weekenden.

    You're welcome ;-)

    Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis

    Hjemmelavede ispinde

    Mine rabarber giver ikke en rød saft?

    Har du fået fingre i de mere grønne rabarber, der ikke rigtig smider om sig med den røde farve? Tilsæt lidt rød frugtfarve til saften.

    Kan der bruges anden frugt?

    Du er ikke vild med den intense rabarbersmag? Udskift halvdelen med jordbær eller hindbær.

    Jeg har ekstra saft i overskud?

    Der er ekstra saft i overskud? Over på en flaske og kast den i køleskabet. Spæd op med lidt dansk vand ved servering og du har en lækker saft.

    Jeg vil have meget søde is?

    Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side. 

    Alternativer til rabarbersaft

    Well, du kan bruge stort set alt :-) Et par gode sager, kunne være:

    • Hjemmelavet Stikkelsbærsaft
    • Hjemmelavet blandet rød saft
    • Hjemmelavet solbærsaft
    • Nem iskaffe
    • Hjemmelavet iste
    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Ispindeforme

    Der findes et hav af forme til ispinde på markedet i alle former, farver, materialer og prisklasser.

    Jeg har brugt de her Pulito isforme i en klassisk retroform (affiliatelink). Formen er af rustfrit stål, hvilket fungerer ret godt med sodavandsis, da de nemt knækker i de liggende silikoneforme (been there), som er allerbedst til flødeis.

    Graver du dybt i køkkenskabet og finder 90'er plastikformen med multifarvede låg, så napper du bare den.


    Ideer til ispinde

    • Chokolade og nødder: Skal det være ræ'tig pral, så dyp dem gerne, når de er helt frosne, i smeltet chokolade og måske hakkede nødder. Det er ren kræs.
    • Fyld: Kom stykker af frugt, spiselige blomster, skiver af lime eller citron i isen inden, du fryser dem - det tager lige ispinden et niveau op.
    • Alkohol: Yes, en sjat gin fungerer upåklageligt i sådan en sodavandsis. Det samme med tequila, vodka og rom. Du spritter bare op ;-) Mojito-is, pina colada eller strawberry daiquiri - jeg garanterer dig, du bliver et hit.
    • Flerfarvet: Fyld halvdelen af isformen med saft variant 1. Frys halvt ind. Hæld saft variant 2 på. Frys. Og du har en sprød is, som naboerne kommer til at stirre misundeligt på gennem hækken.
    Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis

    Hjemmelavede ispinde

    Hjemmelavede ispinde
    Hjemmelavede ispinde med saft er fantastisk i sommervarmen og super nemme at lave.
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Frysetid8 timer timer
    Samlet tid8 timer timer 15 minutter minutter
    Antal: 8 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 8 ispindeforme

    Ingredienser

    • 750 g rabarber, eller anden frugt
    • 1 liter vand
    • 2 dl sukker
    • 4-6 spsk citronsaft
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom rabarber og vand i en gryde.
    • Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
    • Si rabarberne fra og pres med bagsiden af en grydeske den sidste saft ud. Kom saften tilbage i gryden.
    • Kom sukker i gryden og lad saften koge op, så sukkeret bliver opløst.
    • Kom evt. rabarbersaften gennem et viskestykke, så du får en helt ren saft.
    • Lad saften køle af.
    • Smag saften til med citron. Hæld den på 8 isforme med pind og kom dem i fryseren i min. 8 timer.
    • Spis løs!

    Noter

    • Synes du, ren rabarber er for intenst kan du udskifte halvdelen med jordbær eller hindbær.
    • Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Billede med ispinde

    • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
    • Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: 1/50 sec. | Blænde: f/7.1
    • Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue kl. 14.00, diffuser foran det nederste af vinduet.

    Mere sulten?

    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage
    • Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel
      Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)
    • marengskager med creme og bær - marengsbunde
      Marengskager med creme og bær

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mette

      april 24, 2025 at 11:12 am

      Undrer mig at du siger " kast," rabarbersaft i køleskabet. Hvorfor ikke "sæt" ?
      Det skal måske lyde lidt smart ? Men det gør det jo alligevel ikke .
      Ellers ok opskrift

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 29, 2025 at 10:49 am

        Hej Mette

        Dejligt du kunne bruge opskriften, trods det friske skrivestil.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen