Hjemmelavede ispinde med saft er fantastisk i sommervarmen og super nemme at lave. Rabarbersaft, en snas citron og ind i fryseren. Varmebølgen kan bare komme an. Find opskrift på de lækre hjemmelavet ispinde med saft her.
"Hvem kommer først når tørsten er størst - BONANZA! Tag en kop, hæld den op, nok til alle mand.."
Kan du huske den?
Okay, jeg er lidt rusten på teksten, men melodien sidder der spot on.
Og yes, der er blevet skrålet løs, mens de her hjemmelavede ispinde med saft blev hevet frem i lyset igen.
De er ren 90'er.
Eller okay, Bonanzaen er skiftet ud. Faktisk var jeg mest på Fun-holdet. Den sang har dog ikke hængt fast. Jeg ville sige noget med: "Fun til dig, Fun til mig..". Meeen det lyder altså heller ikke helt rigtigt?
Anyway.
2020.
Hjemmelavede ispinde
Jeg lavede en omgang lime/basilikum-ispinde med gin til en kunde og efterfølgende er der blevet masseproduceret is.
Fordi de er geniale. Og fordi, jeg lige havde overset, at der rent faktisk fulgte træpinde med til formen, så jeg købte selv en pose.
Igen med et halvt øje.
Så nu skal vi igennem 500 ispinde..
Og med de her rabarberis, så bliver det slet ingen problem. Hjemmelavet rabarbersaft, en snas citron og ind i fryseren. Varmebølgen kan bare komme an.
Er du ikke til rabarber, så vælger du bare ud mellem alle sommerens frugt og bær. Det bliver ikke mere nemmere end ispinde med saftevand.
Præcis, som i 90'erne - bare et nøk op.
Nå.
Skal vi lige tag den igen:
"Hvem kommer først når tørsten er størst - BONANZA!
Tag en kop, hæld den op, nok til alle mand. Hvem kommer først når tørsten er størst - BONANZA!
Har du en gæst, som har tørst som en hest, smager Bonanza bedst."
Og så sidder den på hjernen resten af weekenden.
You're welcome ;-)
Hjemmelavede ispinde
Har du fået fingre i de mere grønne rabarber, der ikke rigtig smider om sig med den røde farve? Tilsæt lidt rød frugtfarve til saften.
Du er ikke vild med den intense rabarbersmag? Udskift halvdelen med jordbær eller hindbær.
Der er ekstra saft i overskud? Over på en flaske og kast den i køleskabet. Spæd op med lidt dansk vand ved servering og du har en lækker saft.
Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side.
Alternativer til rabarbersaft
Well, du kan bruge stort set alt :-) Et par gode sager, kunne være:
- Hjemmelavet Stikkelsbærsaft
- Hjemmelavet blandet rød saft
- Hjemmelavet solbærsaft
- Nem iskaffe
- Hjemmelavet iste
Ispindeforme
Der findes et hav af forme til ispinde på markedet i alle former, farver, materialer og prisklasser.
Jeg har brugt de her Pulito isforme i en klassisk retroform (affiliatelink). Formen er af rustfrit stål, hvilket fungerer ret godt med sodavandsis, da de nemt knækker i de liggende silikoneforme (been there), som er allerbedst til flødeis.
Graver du dybt i køkkenskabet og finder 90'er plastikformen med multifarvede låg, så napper du bare den.
Ideer til ispinde
- Chokolade og nødder: Skal det være ræ'tig pral, så dyp dem gerne, når de er helt frosne, i smeltet chokolade og måske hakkede nødder. Det er ren kræs.
- Fyld: Kom stykker af frugt, spiselige blomster, skiver af lime eller citron i isen inden, du fryser dem - det tager lige ispinden et niveau op.
- Alkohol: Yes, en sjat gin fungerer upåklageligt i sådan en sodavandsis. Det samme med tequila, vodka og rom. Du spritter bare op ;-) Mojito-is, pina colada eller strawberry daiquiri - jeg garanterer dig, du bliver et hit.
- Flerfarvet: Fyld halvdelen af isformen med saft variant 1. Frys halvt ind. Hæld saft variant 2 på. Frys. Og du har en sprød is, som naboerne kommer til at stirre misundeligt på gennem hækken.
Hjemmelavede ispinde
DET SKAL DU BRUGE
- 8 ispindeforme
Ingredienser
- 750 g rabarber, eller anden frugt
- 1 liter vand
- 2 dl sukker
- 4-6 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kom rabarber og vand i en gryde.
- Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
- Si rabarberne fra og pres med bagsiden af en grydeske den sidste saft ud. Kom saften tilbage i gryden.
- Kom sukker i gryden og lad saften koge op, så sukkeret bliver opløst.
- Kom evt. rabarbersaften gennem et viskestykke, så du får en helt ren saft.
- Lad saften køle af.
- Smag saften til med citron. Hæld den på 8 isforme med pind og kom dem i fryseren i min. 8 timer.
- Spis løs!
Noter
- Synes du, ren rabarber er for intenst kan du udskifte halvdelen med jordbær eller hindbær.
- Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side.
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede med ispinde
- Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
- Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: 1/50 sec. | Blænde: f/7.1
- Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue kl. 14.00, diffuser foran det nederste af vinduet.
Skriv en kommentar