• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og super svampet nøddekage helt uden mel, som holder sig god i mange dage. Opskrift og video på nøddekage med hasselnødder, marcipan og chokolade lige her:

    Sus til opskrift Print opskrift
    Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel
    Jump to:
    • Guide til nøddekage uden mel
    • Tip til ekstra fyld
    • Flere lækre kager med nødder
    • Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

    Kender du det her?

    Ny opskrift. Det kunne være en lækker nøddekage med marcipan og chokolade ;-)

    Du hiver ingredienserne ned i indkøbskurven - fysisk eller virtuel.

    Swuuush, hjem.

    På med brillen, frem med skålen og fuld speed på håndmixeren.

    Step 1, tjek.

    Step 2, tjek.

    Step 7, tjek.

    (Tjoo, det tegner da egentlig meget godt.)

    Ind i ovnen og..

    (Hmm, den burde nok også snart gøres ren - det bliver næste gang.)

    Du venter. Lurer. Venter.

    Åbner lågen.

    (Får et blæs damp i hovedet og duften af den der laks, du bagte forleden.)

    Stikker en stiv pegefinger i kagen.

    Rå!

    Bagetiden passer bare slet ikke.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    Når vi er ude i bagning er der en bunke sager, som kan drille; overpiskning, kolde ingredienser - og ovnen. Den, som oftest spænder ben for det ræ'tig gode resultat.

    Hvorfor?

    Fordi de fleste ovne overhovedet ikke passer i temperatur eller bare bager jævnt.

    Det betyder, at stiller du din ovn på 200 grader, så er chancen for den drøner op på 225 grader ret stor. Det kunne også snildt være den anden vej, så frem for 200 grader er vi nede og fedte på 160-170 grader.

    Min ovn?

    Sjovt, du spørger ;-)

    Den her lækre nøddekage med marcipan skal bages ved 175 grader.

    På min ovn hedder den 150 grader, fordi den kosekvent bager 25 grader for varmt.

    Temperaturer gør en massiv forskel i bageprocessen. Så hvis, du oplever bagetiden afviger en hel del. Eller dine kager gerne vil branke på toppen, så hiv termometeret frem. Tjek lige din ovn. Er det den, som driller? 

    Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

    Måske skal skrue lidt op eller ned på temperaturen når du kaster dig ud i den her kammerat af en nøddekage i springform

    Helt uden mel, men med kæmpe tjek ved de 3 S'er.  Saftig, svampet og syndig.

    Jojo, man kunne kalde det en konfektkage. Men hey, så er det jo der, du behersker dig med stykkerne. Så skal vi ikke bare sige nøddekage og så gå med de velvoksne kagestykker :-)

    Guide til nøddekage uden mel

    Kan jeg udskifte hasselnødder?

    Hiv mandler ind i stedet. De er ekstra gode, hvis de bliver ristede, men i en snæver vending kan du sagtens bruge mandelmel.

    Du er mere til en mælkechokolade?

    Well, det bliver en anelse sødt - men har du munden fuld af søde tænder, så skift den mørke chokolade ud med en lysere udgave.

    Du har kun en større springform end 20 cm?

    Intet problem, så forkorter du blot bagetiden lidt og holder et skarpt øje med ovnen.

    Du gad godt bage nøddekage dagen før gæsterne kommer?

    Det kan du sagtens. Den her glutenfri kage holder sig svampet i mange dage og bliver faktisk bedre af lige at trække natten over på køkkenbordet.

    Du kan ikke klemme et stykke mere ned?

    Nøddekagen kan fint fryses. Skær den gerne ud i stykker, du nemt kan hive et par op af fryseren når lysten melder sig.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Tip til ekstra fyld

    Jeg er vild med nøddekagen i den helt klassiske version, men skal din kage piftes lidt mere op, så kan du sagtens toppe op med flødeskum, rabarberskum eller moccaskum, vil også være super lækkert

    Nøddekage med rabarberskum

    Pisk 2,5 dl piskefløde til let skum og vend 4-6 spsk rabarberkompot i flødeskummet. Fordel rabarberskum på toppen af din nøddekage og server straks. Det smager fantastisk med den syrlige rabarber til den søde, knasendekage.

    Nøddekage med moccaskum

    Pisk 2,5 dl piskefløde og 4 spsk stærk kaffe til let skum. Smag til med flormelis, hvis du synes din flødeskum bliver for bitter. Fordel moccaskum på toppen af din nøddekage og server straks.


    Flere lækre kager med nødder

    • Jordbærkage med mandelbund
    • Citronkage med ricotta og mandler
    • Nøddebar med chokolade
    Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

    Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

    Nem og super svampet nøddekage, som holder sig saftig i mange dage.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid50 minutter minutter
    Antal: 8 personer

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 springform, 20 cm

    Ingredienser

    • 200 g hasselnødder, (eller hasselnøddemel)
    • 200 g marcipan
    • 200 g sukker
    • 200 g smør, blødt
    • 4 æg
    • ½ tsk salt
    • 150 g mørk chokolade, (+30-50 g til top)
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
    • Kom de varme hasselnødder over i et viskestykke og gnid skallen af med viskestykket.
    • Tag 50 g hasselnødder fra til pynt på top. Kom de resterende hasselnødder i en blender eller minihakker og blend til en grov mel. Jo grovere, jo mere bid vil kagen få.
    • Revet marcipanen groft på et rivejern og kom det i en stor skål.
    • Tilsæt sukker og smør til skålen og pisk det hele sammen til det er luftigt.
    • Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
    • Hak chokoladen groft.
    • Vend de blendede hasselnødder i dejen, sammen med salt og den hakkede chokolade.
    • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag ved 175 grader alm. ovn i ca. 50 minutter.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle helt i formen.
    • Pynt kagen med smeltet chokolade og de ristede hasselnødder.

    VIDEO

    https://louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2021/03/Automatic.mp4

    Noter

    Kagen holder sig svampet i flere dage. 
    Kan fryses.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Alexandra Lundbæk

      april 13, 2023 at 6:14 pm

      Hej Loui.
      Har du nogen erfaring med hvordan kagen bliver, hvis man skærer ned på smørret? F.eks kun 150 gr eller 125?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 14, 2023 at 10:02 am

        Hej Alexandra

        Nej, desværre - der må jeg blive dig svar skyldig, hvordan kagen vil blive.
        Lad mig høre, hvis du prøver det af :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Gitte

      juli 04, 2022 at 9:56 pm

      Den er virkelig god :-)
      Jeg skal helt sikkert bage den igen

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 05, 2022 at 11:36 am

        Hej Gitte,

        Dejligt at høre 😊🙏

        Hav en skøn dag!

    3. S. Hansen

      maj 22, 2022 at 11:59 am

      Ingen bagepulver?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 25, 2022 at 10:32 am

        Nej, det er æggene, som bærer kagen :-)

        God bagelyst!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen