Nem og super svampet nøddekage helt uden mel, som holder sig god i mange dage. Opskrift og video på nøddekage med hasselnødder, marcipan og chokolade lige her:

Jump to:
Kender du det her?
Ny opskrift. Det kunne være en lækker nøddekage med marcipan og chokolade ;-)
Du hiver ingredienserne ned i indkøbskurven - fysisk eller virtuel.
Swuuush, hjem.
På med brillen, frem med skålen og fuld speed på håndmixeren.
Step 1, tjek.
Step 2, tjek.
Step 7, tjek.
(Tjoo, det tegner da egentlig meget godt.)
Ind i ovnen og..
(Hmm, den burde nok også snart gøres ren - det bliver næste gang.)
Du venter. Lurer. Venter.
Åbner lågen.
(Får et blæs damp i hovedet og duften af den der laks, du bagte forleden.)
Stikker en stiv pegefinger i kagen.
Rå!
Bagetiden passer bare slet ikke.
Når vi er ude i bagning er der en bunke sager, som kan drille; overpiskning, kolde ingredienser - og ovnen. Den, som oftest spænder ben for det ræ'tig gode resultat.
Hvorfor?
Fordi de fleste ovne overhovedet ikke passer i temperatur eller bare bager jævnt.
Det betyder, at stiller du din ovn på 200 grader, så er chancen for den drøner op på 225 grader ret stor. Det kunne også snildt være den anden vej, så frem for 200 grader er vi nede og fedte på 160-170 grader.
Min ovn?
Sjovt, du spørger ;-)
Den her lækre nøddekage med marcipan skal bages ved 175 grader.
På min ovn hedder den 150 grader, fordi den kosekvent bager 25 grader for varmt.
Temperaturer gør en massiv forskel i bageprocessen. Så hvis, du oplever bagetiden afviger en hel del. Eller dine kager gerne vil branke på toppen, så hiv termometeret frem. Tjek lige din ovn. Er det den, som driller?

Måske skal skrue lidt op eller ned på temperaturen når du kaster dig ud i den her kammerat af en nøddekage i springform
Helt uden mel, men med kæmpe tjek ved de 3 S'er. Saftig, svampet og syndig.
Jojo, man kunne kalde det en konfektkage. Men hey, så er det jo der, du behersker dig med stykkerne. Så skal vi ikke bare sige nøddekage og så gå med de velvoksne kagestykker :-)
Guide til nøddekage uden mel
Hiv mandler ind i stedet. De er ekstra gode, hvis de bliver ristede, men i en snæver vending kan du sagtens bruge mandelmel.
Well, det bliver en anelse sødt - men har du munden fuld af søde tænder, så skift den mørke chokolade ud med en lysere udgave.
Intet problem, så forkorter du blot bagetiden lidt og holder et skarpt øje med ovnen.
Det kan du sagtens. Den her glutenfri kage holder sig svampet i mange dage og bliver faktisk bedre af lige at trække natten over på køkkenbordet.
Nøddekagen kan fint fryses. Skær den gerne ud i stykker, du nemt kan hive et par op af fryseren når lysten melder sig.
Tip til ekstra fyld
Jeg er vild med nøddekagen i den helt klassiske version, men skal din kage piftes lidt mere op, så kan du sagtens toppe op med flødeskum, rabarberskum eller moccaskum, vil også være super lækkert
Nøddekage med rabarberskum
Pisk 2,5 dl piskefløde til let skum og vend 4-6 spsk rabarberkompot i flødeskummet. Fordel rabarberskum på toppen af din nøddekage og server straks. Det smager fantastisk med den syrlige rabarber til den søde, knasendekage.
Nøddekage med moccaskum
Pisk 2,5 dl piskefløde og 4 spsk stærk kaffe til let skum. Smag til med flormelis, hvis du synes din flødeskum bliver for bitter. Fordel moccaskum på toppen af din nøddekage og server straks.
Flere lækre kager med nødder
Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 200 g hasselnødder, (eller hasselnøddemel)
- 200 g marcipan
- 200 g sukker
- 200 g smør, blødt
- 4 æg
- ½ tsk salt
- 150 g mørk chokolade, (+30-50 g til top)
Sådan gør du
- Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
- Kom de varme hasselnødder over i et viskestykke og gnid skallen af med viskestykket.
- Tag 50 g hasselnødder fra til pynt på top. Kom de resterende hasselnødder i en blender eller minihakker og blend til en grov mel. Jo grovere, jo mere bid vil kagen få.
- Revet marcipanen groft på et rivejern og kom det i en stor skål.
- Tilsæt sukker og smør til skålen og pisk det hele sammen til det er luftigt.
- Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Hak chokoladen groft.
- Vend de blendede hasselnødder i dejen, sammen med salt og den hakkede chokolade.
- Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag ved 175 grader alm. ovn i ca. 50 minutter.
- Tag kagen ud og lad den afkøle helt i formen.
- Pynt kagen med smeltet chokolade og de ristede hasselnødder.
Alexandra Lundbæk
Hej Loui.
Har du nogen erfaring med hvordan kagen bliver, hvis man skærer ned på smørret? F.eks kun 150 gr eller 125?
Loui&bearnaisen
Hej Alexandra
Nej, desværre - der må jeg blive dig svar skyldig, hvordan kagen vil blive.
Lad mig høre, hvis du prøver det af :)
Mange hilsner
Louise
Gitte
Den er virkelig god :-)
Jeg skal helt sikkert bage den igen
Louiogbearnaisen
Hej Gitte,
Dejligt at høre 😊🙏
Hav en skøn dag!
S. Hansen
Ingen bagepulver?
Louiogbearnaisen
Nej, det er æggene, som bærer kagen :-)
God bagelyst!