Pavlova er en nem og lækker kage til dessert, som ligner en million og smager fantastisk. Nap opskrift på pavlova herunder + tips til marengsbunden.
Jump to:
Kender du den her?
Den er god.
Og hitter kage-hitlisten herinde år efter år. Okay, intet vælter banankagen af pinden. Eller Chocolate Chip Cookies. Men lige herefter, så kommer den susende. Ind på en sprød tredjeplads.
Her kunne man bare lade den ligge.
Men jeg har haft pavlova på dessert-planen i månedsvis. Ventet på sommerfriske jordbær, hindbær, ribs at kaste oven på marengsbunden og flødeskummet.
For så at hive i land igen.
Stikkelsbærrene kom. Søde, syrlige og geniale ovenpå sådan en marengssag. Både friske eller i kompot-form.
Kæmpe plan.
Lige indtil jeg halvvejs inde i sæsonen forstuvede foden..
Så intet kratluskeri, intet rov, ingen lange fingre i de bedste stikkelsbærbuske i kvarteret.
Bum bum. What to do?
Frem med noget lige så syrligt; lemon curd'en.
For den dur.
Både i Citron marengs rouladen.
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager.
Yup, det er en copy paste af rouladen. Der nu er den nemmeste pavlova. Som ligner en halv million. Og smager som en hel :-)
Både om du går med lemon curd. Stikkelsbærkompot. Eller hiver de friske frugter på toppen.
Okay, pavlova.
Vi er ude i en marengsbund. 5 ingredienser. Pisk, bland. Bag. Den er simpel, men marengs kan bare være drilsk, så lad os lige suse over sagen.
Guide til Pavlova opskrift
Jep, for du får det bedste resultat, så vej æggehviderne, da de kan variere en hel del. Og lad dem også gerne lige stå 30 minutter, hvis de er direkte hevet ud af køleskabet. Marengs bliver bedst med stuetemperede æg.
Yes, men det kræver endnu længere piskning, da sukkerkornene må ikke kunne ses eller mærkes i din marengs. Så det vigtigt, at du pisker marengsen længe, til den bliver sej og blank.
in ovn er banditten her! Den bager for varmt, så skru 10-30 grader ned næste gang, du bager din pavlova og bag den lidt længere tid.
Om igen, det bliver aldrig til en god marengsbund. Næste gang, så skru op for den gode lydbog og tilsæt flormelis lidt af gangen. Sådan en omgang tynd, flydende marengs skyldes ofte utålmodighed - altså for hurtig tilsat sukker.
Ja, lad bunden stå i ovnen, til ovnen er kølet af, så sikrer du, at marengsen ikke falder sammen.
Sagtens, du kan bruge opskriften herunder eller nappe den her opskrift Marengskager med creme og bær. Her finder du også bagetid til små pavlovakager.
et vil du godt kunne - brug samme fremgangsmåde, men smør marengs ud i et lag på en bradepande og bag den i kortere tid.
Lemon Curd finder du i de fleste større supermarkeder og de står sammen med marmelade. Du kan også lave en omgang lemon curd selv. Køber du en, så tilsæt evt. 1-2 spsk citronsaft, hvis den er for sød. Den skal helst kradse lidt, som modspil til den søde marengs.
Opbevaring af pavlova
Jeps, du kan godt lave marengsbunden en dag eller to, inden den skal serveres. Sørg for den er helt afkølet og pak den så ind i husholdningsfilm eller plastik og opbevar den et tørt sted.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Så er det bare at hive den frem, når gæsterne råber på pavlova til dessert og toppe den med lemon curd og flødecreme eller lige det fyld, du er vild med.
Ideer til fyld på pavlova til sommer og vinter
- Sommer pavlova: Friske bær (jordbær, hindbær, solbær, ribs, stikkelsbær) eller skift fløden ud med is
- Efterårs pavlova: Brombær, passionsfrugt
- Vinter pavlova: Pocherede pærer, kiwi, citrusfrugter, chokoladecreme og nødder (fx. krokant)
- Forårs pavlova: Rabarberkompot eller syltede rabarber
Lækkert tip, du skal prøve
Skal din pavlova lige tages et nøk op og være ekstra lækker? Riv 100 g marcipan og vend det i marengsen til sidst.
Det er slet ikke dumt ;-)
Pavlovakage med lemon curd, fløde og mandler
Ingredienser
Marengsbund
- 130 g æggehvider (ca. 4 æg)
- 180 g flormelis
- ¼ tsk salt
- 1 tsk eddike
- 2 tsk majsstivelse
Servering
- 2,5 dl piskefløde
- 100 g mascarpone
- 1 tsk vaniljesukker
- 300 g hjemmelavet lemon curd (eller købt)
- 25 g mandelflager
Sådan gør du
Marengsbund
- Kom æggehvider og salt i en skål og pisk ca. 30 sekunder til æggene begynder at få bløde toppe.
- Tag 1 spsk flormelis og tilsæt til æggehviderne, mens du pisker.
- Fortsæt med at tilsætte 1 spsk flormelis til æggernehviderne og pisk godt mellem hver skefuld indtil, alt flormelis er tilsat.
- Pisk herefter marengsen 1 minut til du har stive toppe.
- Tilsæt eddike og sigt majsstivelse til marengsen og vend det i.
- Tegn en cirkel med en diameter på ca. 20 cm på bagsiden af et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og fordel marengsen i cirklen. (Pas på med ikke at lave marengsen alt for høj, så risikerer du, den falder sammen.)
- Bag marengsen 1,5 time ved 120 grader.
- Sluk ovnen og lad marengsbunden køle af i ovnen i 2-3 timer eller natten over.
Servering
- Kom piskefløde, mascarpone og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til en luftig skum.
- Rist mandelflagerne på en tør pande til de er gyldne.
- Fordel lemon curd på toppen af den helt afkølede marengsbund
- Top dernæst med flødecreme og drys med de ristede mandelflager.
- Server straks.
Noter
- Tilsæt evt. 1-2 spsk citronsaft til en købt lemon curd, hvis den er for sød. Den skal helst kradse lidt, som modspil til den søde marengs.
- Er du til det helt friske, så tilsæt også 1-2 spsk citronsaft til flødecremen
- Marengsbunden kan laves 1-2 dage i forvejen. Pak bunden ind i husholdningsfilm eller plastik og opbevare den et tørt sted.
Helle Larsen
Jeg har lavet den x mange👍 den er fantastisk og alle elsker den.
Den er nem hele vejen igennem og opskriften passer fuldstændig, tak👍
Loui&bearnaisen
Hej Helle
Tusinde tak, hvor er det bare dejligt at høre, du har kunne bruge opskriften :)
Mange hilsner
Louise
Dorrit Andersen
Hej,
Spændende opskrift! Jeg overvejer at lave den hvor jeg laver mini pavlovaer istedet for en stor. Det er det vil intet i vejen for. Jeg kan se at opskriften ikke er præcis den samme som ved mini pavlovaerne. I denne er det majsstivelse i. Ved du om jeg bare skal tage den ovenstående og lave små reder af eller det bedst jeg bruger den særlige opskrift til mini pavlovaer uden majsstivelse med flere æggehvider (begge opskrifter er til 8 Pers). På forhånd tak - Mvh Dorrit
Louiogbearnaisen
Hej Dorrit,
Jeg har ikke testet at lave den store pavlova som små, men du burde fint kunne gøre det. Ift. til majsstivelse kan du bage med og uden. Jeg bruger bruger oftest majsstivelse og eddike sammen i store marengs for at holde formen og få den der bløde midten, samt undgå at den væsker. Ved små marengs oplever jeg ikke, det er nødvendigt.
Lad mig høre hvordan det går 😊
Joan Andreassen
Hej🤩🤩
Nu har du skrevet en laaang historie om pavlova med lemoncurd. Hvorfor i alverden, er der ikke en opskrift på den🤔🤔
Ellers tak for gode opskrifter, og god inspiration.
Venlig hilsen
Joan
Loui&bearnaisen
Hej Joan,
Det er der også 😀
Hvis du scroller ned til bunden, vil du se opskriften.
Hav en dejlig dag!