Lækker jordbærkage med saftig mandelbund og hurtig flødecreme. Nap den nemme opskrift + video på den bedste jordbærkage, som du lynhurtigt kan bage her
Glem fedtet mørdej
...der løber hen af bordet i sommervarmen.
Baks med mazarinmasse
...der bare bare skiller løs.
Vaniljecreme, der skal koges.
...og piskes i uendelighed.
Samt den der gele, ingen rigtig gider.
...og bøvl med husblas, for at få den lavet.
Dårlige vibes ellers, Louise?
Tjoo, jeg var ved bageren efter jordbærtærte.
Der var udsolgt.
Igen.
Så nu napper vi en omgang selv. Af den helt nemme slags jordbærtærte. Jordbærkage, hvis det skal være helt rigtigt.
For jeps, mørdejen er skiftet ud og ligeledes er mazarinmassen. Meeen, der er en snert af mandel og sammen med min favorit flødecreme og en bunke spændstige jordbær, så får du sommerens nemmeste jordbærkage.
Sprød mandelbund, frisk flødecreme og søde, friske jordbær.
Kan den slå jordbærtærten?
Well..
Tryk play på "Sommerhits" på Spotify, 10 minutters fest i køkkenet og så er det bare at bedømme.
Okay, du skal lige have 40 minutter i hængekøjen, mens bunden bager.
Hmm, den har jeg egentlig glemt at få hevet ned fra loftet i år.
Altså hængekøjen.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Anyway.
Du kan også lige nå en ekstra lur i den, mens bunden køler.
Men så er du også topfrisk og klar på både flødecreme og jordbær, mens du skråler med på et enkelt sommerhit mere.
Yup, lad os sige 3 minutter til den sag.
Så alt i alt, godt og vel 13 minutter arbejde ..
Så er der hurtig jordbærkage.
Og 7 minutter efter er den væk ;-)
Guide til Jordbærkage opskrift
Hiv hasselnødderne frem, de smager også fremragende heri og giver endnu mere nøddesmag
En genial italiensk friskost, som er mild i smagen og smager fantastisk i desserter. Du kan købe mascarpone i de fleste supermarkeder, hvor den hænger ud på hylden sammen med ost.
Jep, så bruger du bare ren piskefløde.
Mandelbunden kan fint bages dagen i forvejen, men fløde og jordbær - de skal på lige inden servering for det sprødeste resultat.
Helt fair. Hindbær, brombær, stikkelsbær, kirsebær - alle bær dur på den her kage. Og skal de ikke lige være bær, så er den også god med frisk frugt.
Uh ja! Smør toppen af bunden med smeltet mørk chokolade, så der ikke en mundvige tør.
Flere nemme jordbærkager
Tjek dem her ud:
- Cheesecake med jordbær
- Pandekage-lagkage med jordbær/hindbær og flødeskum
- Jordbærtærte med mascarponecreme
Jordbærkage med mandelbund
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Mandelbund
- 3 æggehvider
- 150 g flormelis
- 125 g mandler, eller hasselnødder
- 1 tsk revet citronskal
Flødecreme
- 2,5 dl piskefløde
- 100 g mascarpone, kan udelades
- 1 tsk vaniljesukker
Top
- 300 g friske jordbær
Sådan gør du
Mandelbund
- Kom æggehviderne i en skål og pisk dem stive (ca. 2-3 minutter).
- Tilsæt flormelis til de stive æggehvider lidt af gangen (ca. 2-3 spsk), mens der piskes.
- Fortsæt indtil alt flormelis er tilsat og massen er sej.
- Kom mandlerne i en mini-hakker og blend dem groft.
- Tilsæt de hakkede mandler og revet citronskal til dejen og vend det forsigtigt i med en dejskraber.
- Kom bagepapir i bunden af springformen (20 cm) og fordel dejen heri.
- Kom mandelbunden i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter. Læg evt. et stykke sølvpapir over halvvejs, hvis din ovn bager meget hårdt på toppen.
- Tag mandelbunden ud af ovnen og lad den afkøle helt i springformen.
Flødecreme
- Kom piskefløde og mascarpone i en skål.
- Pisk til en luftigt creme og smag til med vaniljesukker.
Jordbærkage
- Skær forsigtigt den fri for siderne på springformen og læg den på et fad.
- Fordel flødecremen ovenpå.
- Rens jordbærrene og skær dem i kvarte. Fordel dem på toppen af jordbærkagen.
- Server straks.
Mogens Pilgaard Sørensen
Sikke en lækker opskrift. Ser jeg frem til st forsøge mig ud i, selvom det bliver med nogle jordbær fra frost.
Louiogbearnaisen
Det skal nok blive godt - det er jeg sikker på 😊
God bagelyst!
Loui&bearnaisen
Hej Mogens
Tusinde tak - lad mig høre, når du har kastet dig ud i den :)
Mange hilsner
Louise
Maria Pedersen
Kan man lave cremen et par timer i forvejen og sætte den på køl. Og så samle det hele lige inden servering? 😊
Louiogbearnaisen
Det kan du godt, men for det bedste resultat skal cremen skal helst laves lige inden servering, da fløden ellers "sætter sig" og ikke er helt så luftig.
God fornøjelse!
Birgit
Ser meget lækker ud, men at den skal række til 8 personer tvivler jeg nu på, så skal mokkakopperne vist findes frem😉. Et lille suk. Hvor er det ærgerligt at mange opskrifter er til 20. cm forme de almindelige springforme passer bedre til en gang gæster, så er det muligt at du skriver målene til begge størrelser - du er jo madeksperten - elsker dine opskrifter og din humor i det du skriver.
Hilsen fra Nordjylland Birgit
Louiogbearnaisen
Hej Birgit,
Tusinde tak for din kommentar 🙏
Jeg vil rigtig gerne lave opskriften til flere forme, men jeg synes ikke det altid, at det er optimalt blot at omregne en opskrift til flere størrelser uden at teste det først. Derfor har jeg undgået netop dette for at du (og resten af mine læsere) får det bedste resultat. Men godt input med de 20 cm forme - den tager jeg med videre 😊
Hav en dejlig dag!
Marianne
Hej, Ser vildt lækker og nem ud. Har lige været ude og plukke en stor skål jordbær.Vil bage bunden i dag og samle kagen til kaffen i morgen😋🥰🌞🍰
Marie
Den ser fantastisk ud og super skønne billeder. Du er så talentfuld 😍
Louiogbearnaisen
Tusinde tak - det er jeg glad for at høre 🙏🙂
Og ja, sommerkagen er en must her i juli måned 😉
Prøv den ad og lad os høre, hvad du synes om den.
Hav en dejlig weekend!