"Cannelloni er pastarør med fyld. Der pjeler at være cannellonirør allesteder hvor jeg kigger hen, men lige netop den uge hvor retten skulle laves, var de væk. I hele byen kunnes der ikke opdrives et eneste pastarør. Men så tyer man til plan B og bruger friske lasagneplader der bliver rullet sammen. Slet, slet ikke dårligt ! Og endnu bedre som rest dagen efter, hvor den har fået lov at trække. En vegarisk luksus udgave af lasagne."
Cannelloni med tomatsauce, spinat og ricotta
6. pers.
Tomatsauce
1 fed hvidløg
1 hakket løg
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse koncenteret tomatpure
1 tsk sukker
1 tsk tørret basilikum
1 spsk oregano
salt
peber
Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri ved jævn varme - det skal ikke blive brunt. Tilsæt hakkedetomater og pure og lad det koge op. Fyld tomatdåsen halvt op med vand og tilsæt det, sammen med sukker, salt, peber, oregano og basilikum. Derefter simre saucen i 5-10 min under låg. Saucen stavblendes og kommes i et ildfast fad. Gem 1 dl sauce til fyldet.
Fyld til Cannelloniruller
12 lasagneplader 1 10x20 cm, hjemmelavede eller friske / 16 cannellonirør
250 g ricotta
1 fed knust hvidløg
170 g. hakket spinat, gerne fra frost
1 dl tomatsaucen.
Muskatnød
1 tsk oregano
2-3 spsk friskrevet parmesan
salt
peber
Varm den frosne spinat i en gryde. Når den er færdig kommes det i en si og al vand presses ud.
Bland ricottaosten med hvidløg, tomatsauce, salt, peber, oregano og muskat. Rør spinaten og parmesan i og smag fyldet til.
Kom 2 spsk fyld på hver plade og rul dem stramt sammen - pensl evt. med lidt vand på den ydeste kant, for at lime pladen sammen Rullerne lægges side om side, ned i tomatsaucen.
(Dette afsnit kan med fordel laves i forvejen, og kommes i køleskabet)
Bechamelsauce
50g smør
3 spsk mel
½ l. mælk
Salt
Peber
muskat
100g mozzarella
Smelt smørret i en gryde. Halvdelen af mælken kommes i og den anden halv del kommes i en meljævner, med 3 spsk mel, rystes. Når mælken koger i gryden, kommes meljævningen i og saucen koget rigtig godt igenne, Krydres med salt, peber og muskat.
Saucen kommes over rullerne og retten drysses med mozzarella, frisk eller revet.
Bag ca. 30 min ved 200 grader, kom evt. sølvpapir over de sidste 5-7 min, så toppen ikke bliver for mørk.
Skriv en kommentar