Chili con carne er en af de retter, som bare er ren comfort food, når mørket og kulden kommer snigende ind. Bønner - et skrækscenarie for mange. Alle har vist prøvede den melede og ukogte slags, der bare slet ikke giver bønner den retfærdighed de egentlig fortjener. Der findes et utal af varianter på chiliconcarne, både færdiglavede og brevblandinger - men prøv at lave chili con carne fra bunden - med rigtige krydderier - og kom så de bønner og grønsager i. Det smager skønt på en kold vinterdag og der er masser af rester til fryseren. Jeg serverede chiliconcarnen med lune fladbrød og cremefraiche.
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 tsk stødt chili/1 frisk chili
- 1 tsk kanel
- ½ tsk cayennepeber/tabasco
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 laurbærblad
- Peber
- Salt
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse chilibønner
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpure
- 2 spsk balsamico
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Løg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder, bladselleri og peberfrugt skæres i grove tern.
- Kom 2 spsk olie i en stor gryde og tilsæt de hakkede grønsager. Varm dem ved jævn varme. Tilsæt krydderierne og svits det hele under omrøring i 5 min, til grønsagerne er bløde og har fået lidt farve.
- Rør de afdryppede kikærter, chilibønner med sovsen, samt dåsetomaterne i.
- Tilsæt det hakkede kød og rør godt rundt. Fyld den ene dåse med vand og hæld det ved. Derefter kommes balsamicoen i og saucen bringes i kog. Skru ned for varmen og lad saucen simre under et låg på klem i ca. 1 time. Rør jævnligt.
Noter
Kan med fordel laves dagen før, og opbevares i køleskabet, for mere smag.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Ingredienser
- 1 dl rugmel
- 2,5 tsk bagepulver
- ½ tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- 250 g hvedemel
- 2,5 dl mælk
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel. Tilsæt mælk og slå dejen sammen.
- Ælt den godt igennem og del i 6.
- Rul dem ud til cirkler, rimelig tynde. Kom lidt olie på en pande og bag dem 2-3 min på hver side. Pak dem ind i alufolie, så holder de sig varme og bløde.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar