• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Chili con carne med lune fladbrød

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    chiliconcarne

    Chili con carne er en af de retter, som bare er ren comfort food, når mørket og kulden kommer snigende ind. Bønner - et skrækscenarie for mange. Alle har vist prøvede den melede og ukogte slags, der bare slet ikke giver bønner den retfærdighed de egentlig fortjener. Der findes et utal af varianter på chiliconcarne, både færdiglavede og brevblandinger - men prøv at lave chili con carne fra bunden  - med rigtige krydderier - og kom så de bønner og grønsager i. Det smager skønt på en kold vinterdag og der er masser af rester til fryseren. Jeg serverede chiliconcarnen med lune fladbrød og cremefraiche.

    Chili con carne

    Chili con carne
    Print Email Pin
    Tilb. tid1 time time
    Antal: 4 pers
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 2 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 2 gulerødder
    • 2 stængler bladselleri
    • 1 rød peberfrugt
    • 1 gul peberfrugt
    • 1 tsk stødt chili/1 frisk chili
    • 1 tsk kanel
    • ½ tsk cayennepeber/tabasco
    • 1 tsk stødt spidskommen
    • 1 laurbærblad
    • Peber
    • Salt
    • 500 g hakket oksekød
    • 1 dåse kikærter
    • 1 dåse chilibønner
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 2 spsk tomatpure
    • 2 spsk balsamico
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Løg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder, bladselleri og peberfrugt skæres i grove tern.
    • Kom 2 spsk olie i en stor gryde og tilsæt de hakkede grønsager. Varm dem ved jævn varme. Tilsæt krydderierne og svits det hele under omrøring i 5 min, til grønsagerne er bløde og har fået lidt farve.
    • Rør de afdryppede kikærter, chilibønner med sovsen, samt dåsetomaterne i.
    • Tilsæt det hakkede kød og rør godt rundt. Fyld den ene dåse med vand og hæld det ved. Derefter kommes balsamicoen i og saucen bringes i kog. Skru ned for varmen og lad saucen simre under et låg på klem i ca. 1 time. Rør jævnligt.

    Noter

    Kan med fordel laves dagen før, og opbevares i køleskabet, for mere smag.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Fladbrød på panden

    Fladbrød på panden
    Print Email Pin
    Tilb. tid6 minutter minutter
    Antal: 6 stk.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 1 dl rugmel
    • 2,5 tsk bagepulver
    • ½ tsk sukker
    • 1 tsk groft salt
    • 250 g hvedemel
    • 2,5 dl mælk
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel. Tilsæt mælk og slå dejen sammen.
    • Ælt den godt igennem og del i 6.
    • Rul dem ud til cirkler, rimelig tynde. Kom lidt olie på en pande og bag dem 2-3 min på hver side. Pak dem ind i alufolie, så holder de sig varme og bløde.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen